Wonen en werken in Italië

Italië

Sofie in Zuid-Italië

In januari 2016 trok Sofie naar Zuid-Italië om er voor Saistours te gaan werken als travel designer. Vier jaar later en een zoontje rijker, kijkt ze ernaar uit om terug naar België te komen. Sofie: "Er is veel dat ik ga missen aan dit mooie land, maar het is niet de juiste plek voor een alleenstaande vrouw met ambitie."

Rome

Inge in Rome

Inge vertelt: “Ik had ooit eens een surfongeval en moest naar de spoed. Tot mijn ontzetting was er in het openbaar ziekenhuis geen dokter te bespeuren. De reden: het was zondagavond en dan is er voetbal.”

Kristin in Rome

Kristin woonde voor haar werk 7 maanden in Rome. “Het was fantastisch, maar tegelijk ook moeilijk: ik moest namelijk mijn man en dochtertje achterlaten in België.

Inge in Sorrento

Drie jaar geleden snakte Inge (25) naar een uitdaging. Ze trok naar Sorrento, een wondermooi stadje in de buurt van Napels, en werkte er zes maanden als hostess.

Katrien in Milaan

Nadat Katrien (29) haar studies ‘Interieurvormgeving’ in Sint-Lukas in Brussel had afgerond, had ze nog geen zin zich meteen te settelen en een vaste job te zoeken.

Rome

Els in Rome

Na vijf boeiende kabinetsjaren besliste Els (38) in 2004 een pauze in te lassen. Het plan was om vijf maanden te genieten en daarna vol energie terug aan het werk te gaan.

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen