Wonen en werken in Nederland

Nederland

Rotterdam

Kirsten in Rotterdam

Kirsten viel als een blok voor een Nederlander. Na een jaar heen en weer gereis, besloot ze in Nederland te gaan wonen.

Frederik in Eindhoven

Een succesvol hobbyproject zorgde ervoor dat Frederik in het oog sprong van een Nederlands bedrijf. Hij kreeg een aanbod om in Eindhoven te komen werken. Na wat wikken en wegen, waagde hij de sprong.

Lies in Maastricht

Lies trouwde acht jaar geleden met een Nederlander. Ze gingen in Brussel wonen en kregen twee zonen. Lies: "Als je met een buitenlander trouwt, dan weet je dat de kans bestaat dat je op een dag naar daar verhuist."

Walt in Eindhoven

Na een loopbaan van 28 jaar in België, kreeg Walt een mooi aanbod uit Nederland. Eerst pendelde hij van Deurne naar Eindhoven, maar toen de kinderen het huis uit waren, verhuisden ze.

Groningen

Lieve in Groningen

Lieve woont al 14 jaar met haar gezin in Groningen en werkt als IT-consultant. Ze vertelt: "Ik krijg om de haverklap bezorgde collega's over de vloer die me vragen of ik kan uitleggen hoe het zit met onze politieke situatie.""

Sabine in Oost-Souborg (Zeeland)

Sabine (40) trok 22 jaar geleden weg uit Brugge en vestigde zich in Oost-Souburg (Zeeland). "Mijn halfbroer woonde er en toen ik hem er enthousiast over hoorde vertellen, werd ik aangetrokken door het avontuur.""

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen