Wonen en werken in Spanje

Spanje

Malaga

Karen en Jordi in Mälaga

Een eigen onderneming in het zonnige Zuiden. Aan de stranden en het blauwe water van de Costa del Sol. Wie droomt daar niet van?

Ieke in Madrid

Dat ze niet in België zou blijven, stond vast. Al van in het middelbaar hunkerde ze naar een buitenlands avontuur. Ieke: 'Toen ik in Madrid op m'n balkon stond, voelde ik me intens gelukkig.

Robin in Barcelona

Toen Robin drie jaar geleden een burn-out kreeg, besloot hij het roer om te gooien. Hij ging terug studeren. Momenteel doet hij z'n stage in Barcelona.

Freddy in Fuerteventura

Freddy besloot na z’n humaniora niet meteen te gaan studeren. Hij wilde liever eerst iets van de wereld te zien. Zo ging hij met vrienden onder meer naar Fuerteventura.

Barcelona

Mark in Barcelona

In een ver verleden werkte Mark nog voor VDAB. Tot hij in 2006 z’n jongensdroom achterna ging en verhuisde naar Barcelona.

Jenna op Ibiza

Op je 18de naar het partyeiland Ibiza trekken om er kinderanimator te worden in een hotel. Het lijkt niet evident, maar Jenna deed het.

Tom in L'Estartit

Tom (32) werkte gedurende een lange, hete zomer als barman in L’Estartit, een kustplaatsje aan de Costa Brava dat geliefd is bij duikers.

Tinne in Madrid

Tinne woonde een jaar in Madrid. Ze vertelt: “De stad ademt een ongebreidelde levenslust uit. Je kan niet anders dan je er thuis voelen.

Mallorca

Anne op Mallorca

Beeld je in dat je ’s morgens naar je werk wandelt onder een stralende zon, vergezeld van een verfrissend briesje en met de geur van de zilte zee in je neus. Wij kunnen er alleen maar van dromen, maar voor Anne is het de gewoonste zaak van de wereld.

Lin in Torredembarra

Lin woont met haar kinderen Gypsy, Vital en Anouk in Torredembarra, een Spaans vakantiedorpje aan de kust. Lin: "Iedereen kent hier iedereen. Dat is leuk, maar het heeft ook nadelen."

Kris op Mallorca

Als kind beleefde Kris onvergetelijke zomers aan de Costa Dorada. Elk jaar wurmde het hele gezin zich in een Kever en tufte richting Spanje. Nu woont ze al 23 jaar met haar dochter in Mallorca, 'La Isla de la Calma'.

Joris in Llerena

In de zomer van 2002 verhuisde Joris met zijn Spaanse geliefde Mercedes, hun twee kinderen en hun hebben en houden naar Spanje. Hun auto deed er twee dagen over, de verhuiswagen drie.

Andalusië

Bart en Katleen in Andalusië

De Brusselaars Bart en Katleen (allebei 32) trokken zes jaar geleden naar Andalusië om er zich volledig te laten onderdompelen in een nieuwe cultuur. Hun eindbestemming was het zuiderse stadje Jerez de la Frontera.

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen