Wonen en werken in de Verenigde staten

Verenigde staten

New York

Onderzoeker Tom in New York

Tom woont samen met vrouw en kinderen in New York. Tom: "We voelen ons hier thuis. Dat is ook niet zo verwonderlijk. New York is een stad van migranten. Wist je dat New York is opgericht door een Waal?"

Fran in Colorado

Fran en Dries verhuisden in juni met hun eenjarig zoontje Emil naar Colorado. Fran: "Onze buren hebben ons geweldig opgevangen. Ze gaven zonnebloemen uit hun tuin om ons huis op te vrolijken. En als ze met vakantie zijn, mogen we hun groenten oogsten. We konden het niet beter treffen!"

Eva in California

Eva trok via een uitwisselingsprogramma naar Californië om er haar zesde middelbaar te doen. Ze woonde bij een gastgezin en ging naar de Righetti High School waar gitarist Santana ooit les volgde. "Ik had het gevoel dat ik in een film zat. Alle clichés waren aanwezig: de kastjes, de cheerleaders en de meisjes die elk uur hun lippen stift..."

Katrien in Miami

Katrien (28) werkte vijf maanden als 'purser' of receptioniste op een Amerikaans cruiseschip. "Toen ik in Miami aankwam en als jong meisje van 1.68m die enorm lange loopplank op moest, trilden mijn benen van de zenuwen. Het was zo’n onwaarschijnlijk moment: dat schip leek enorm. Ik kon niet geloven dat ik werkelijk aan boord ging!"

Washington

An in Washington D.C.

Heb je ook al gemerkt dat groene paprika's soms een grasachtige, bittere smaak hebben? An gaat hier een mouw aan passen. Ze is CEO van de Amerikaanse vestiging van KeyGene: een Nederlands biotechnologisch bedrijfje dat planten veredelt. Samen met haar Colombiaanse man en twee kinderen woont en leeft ze in Washington DC.

Bert in California

Bert (30) trok met vrouw en kinderen naar California om er aan postdoctoraal onderzoek te doen: "In de academische wereld staat het buitenland synoniem voor het verwerven van inzichten en het uitwisselen van ideeën". Santa Barbara, waar de derde leeftijd z'n tweede jeugd beleeft en Halloween een megagekte creëert.

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen