Vacaturebericht Limburg: 8 op 10 vacatures die VDAB Limburg ontvangt, zijn knelpuntberoepen

In oktober 2023 werden in Limburg 2.785 vacatures gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 11,1% minder dan in oktober 2022. Het aantal vacatures een jaar geleden was wel heel hoog.

In de voorbije twaalf maanden werden 37.980 vacatures rechtstreeks gemeld aan VDAB via het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendkrachten (NECzUR). Dit is 13,8% minder dan in de periode van twaalf maanden daarvoor.

Joris Philips, directeur VDAB Limburg: "8 op 10 vacatures die VDAB Limburg ontvangt, zijn knelpuntberoepen. Het aantal ontvangen vacatures daalt, maar toch koelt de markt nog niet af. De Limburgse arbeidsmarkt is krapper dan het Vlaams gemiddelde. Wil je als bedrijf de match maken, dan moet je elk talent kansen geven. Ook zij wiens Nederlands nog niet top is. Vandaag stellen we echter vast dat men in 7 op 10 vacatures een goede of zelfs zeer goede kennis van het Nederlands vraagt. Wil je vacatures invullen, dan moet je hier rekening mee houden en een ondersteunend taalbeleid op de werkvloer invoeren."

In het VDAB Vacaturebericht worden de voornaamste trends in kaart gebracht, aangevuld met tabellen en grafieken. In Arvastat kan je zeer gedetailleerde  vacaturestatistieken raadplegen tot op het niveau van de gemeenten.

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke Limburg

Julie Eyckens