U bent hier

Onze persberichten in 2017

VDAB en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) gaan nu hechter samenwerken om de drempels voor kansengroepen op de arbeidsmarkt weg te werken.
VDAB en Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) slaan de handen in mekaar.
Voor het tweede jaar op rij nodigen de Brusselse overheidsdiensten hun gebruikers uit om het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te komen vieren tijdens het Irisfeest.
Eind april telt Vlaanderen 209.172 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 9.553 of 4,4% minder dan vorig jaar. De dalende trend houdt aan sinds augustus 2015.
VDAB en Cevora werken samen om de vaardigheden van werkzoekenden en werknemers te versterken.
Rising Youth, VDAB en IRIS nv slaan de handen in mekaar om vluchtelingen op te leiden tot industrieel schilder van hoogspanningsmasten. De resultaten van een eerste proefproject zijn indrukwekkend.
VDAB betreurt die gang van zaken en zal de zaak grondig onderzoeken.
Het nieuwe VIER-programma De Sollicitatie zoomt in op één van de meest intense gesprekken in een mensenleven​.
Eind maart telt Vlaanderen 213.506 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 11.601 of 5,2% minder dan vorig jaar.
Als trouwe partner van de ‘Dag van de Zorg’ zet VDAB op dinsdag 14 maart de deuren open.
Vijf organisaties – Actiris, Bruxelles Formation, VDAB, BRC Bouw en Constructiv – hebben hun krachten gebundeld voor de oprichting van ConstruCity, de “one stop job in het domein van de bouw”.
Aan het stuur van je racewagen naar je jobkeuze
Het “T-Competence Center” wordt, in samenwerking met de VDAB en industriële partners, verder uitgebouwd tot een technisch opleidings- en competence center voor de Tiense regio.
Verso en VDAB ondertekenen overeenkomst voor social profit
Eind januari telt Vlaanderen 222.255 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 10.676 of 4,6% minder dan vorig jaar.
In 2016 wist de Vlaamse arbeidsmarkt zich te herpakken. Dit werd doorheen het jaar duidelijk zichtbaar in de maandelijkse werkloosheidsberichten van VDAB.
VDAB geeft lokale besturen meer tools om plaatselijke werkloosheid aan te pakken
1 op de 3 ‘arbeidsongeschikte’ werkzoekenden weer aan de slag
Eind december waren er in Vlaanderen 215.562 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ) of 7,15% van de beroepsbevolking. Het aantal NWWZ daalde het afgelopen jaar met 13.425 of 5,9%.