U bent hier

Onze persberichten in 2019

Sociale impact bond brengt langdurig zieken terug aan het werk
Eind april telt Vlaanderen 180.345 niet-werkende werkzoekenden. Op jaarbasis daalt de Vlaamse werkloosheid met 12.419 eenheden of 6,4%.
Eind maart telt Vlaanderen 183.828 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Op jaarbasis daalt de Vlaamse werkloosheid met 14.529 of 7,3%. In augustus 2018 piekte het dalingsritme (-9,0% op jaarbasis), sindsdien brokkelt het dalingsritme in een traag tempo af.
Op 3 april organiseren Defensie, VDAB en Le Forem een jobdag om 500 technische profielen te vinden. Met de krapte op de arbeidsmarkt is dat een hele uitdaging, vooral bij een grootschalige aanwerving waar Defensie nu voor staat.
Campagne moet jobkloof dichten tussen Brusselaars en Vlaamse werkgevers
Vandaag start de week van de zorg. Naar aanleiding daarvan zet VDAB een job in de zorgsector in de kijker met de campagne ‘Een job in de zorg? Da’s een slimme keuze!’. Door de dubbele vergrijzing is de nood aan personeel bijzonder hoog.
Het Agentschap voor Inburgering en Integratie (AgII) en VDAB versterken hun samenwerking om voor werkzoekenden met een migratieachtergrond de kansen op werk te vergroten.
Eind februari telt Vlaanderen 188.805 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Op jaarbasis daalt de Vlaamse werkloosheid met 16.414 of 8,0%.
Samen met 230 andere deelnemende publieke en private organisaties geeft VDAB op 22 februari de aftrap van de Green Deal Circulair Bouwen. Hiermee tonen we ons engagement voor het klimaat, niet alleen in woorden, maar ook in concrete actie.
Op donderdag 14 februari houden de Marine, de Hogere Zeevaartschool (HZS) en de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) het “Maritime Competence and Career Centre” (MC3 ) boven de doopvont in de Marinebasis van Zeebrugge.
Eind januari telt Vlaanderen 192.445 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 16.582 of 7,9% minder dan in dezelfde maand vorig jaar. De Vlaamse werkloosheid krimpt ondertussen sinds augustus 2015.
Vandaag ondertekenen Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB en Mark Andries, administrateur-generaal van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) het samenwerkingsakkoord tussen VLAIO en VDAB, met als doel de krachten te bundelen om de Vlaamse ondernemer nog beter te ondersteunen met de uitdagingen van de toekomst.
270 kwetsbare jongeren krijgen een opleiding digitale technieken in ‘the beacon’ waar BeCode gevestigd is.
Joke Van Bommel wordt de nieuwe woordvoerder van VDAB. Shaireen Aftab gaat aan de slag als kabinetschef bij schepen Tom Meeuws in Antwerpen.
Eind december telt Vlaanderen 186.807 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 15.959 of 7,9% minder dan vorig jaar. De Vlaamse werkloosheid krimpt sinds augustus 2015.