U bent hier

Onze persberichten in 2018

ODYN, een Limburgse start-up, lanceert in samenwerking met VDAB de Talent-Tinder van de arbeidsmarkt, de tool die je spelenderwijs inzicht geeft in je talenten. Nadien matcht ODYN je met interessante werkuitdagingen of leerkansen én beloont je daar ook nog eens voor met Talent Coins.
ODYN lanceert in samenwerking met VDAB de Talent-Tinder van de arbeidsmarkt, de tool die je spelenderwijs inzicht geeft in je talenten en je nadien matcht met interessante werkuitdagingen of leerkansen.
Eind maart telt Vlaanderen 198.357 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Het voorbije jaar nam de Vlaamse werkloosheid af met 15.149.
Op het einde van de ‘week van de vrijwilliger’ ondertekenen VDAB en het Vlaamse Steunpunt voor Vrijwilligerswerk (VSVw) een samenwerkingsakkoord waarmee ze het belang van competenties erkennen en valoriseren.
Op het einde van de ‘week van de vrijwilliger’ willen VDAB en het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk het belang van vrijwilligerswerk extra onderstrepen. Dat doen ze door een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met elkaar.
Al sinds 2008 werken Defensie en VDAB intensief samen op drie vlakken: rekrutering, opleiding en uitwerving (einde loopbaan van militairen). Jaarlijks informeert VDAB duizenden werkzoekenden voor jobs binnen Defensie.
Eind februari telt Vlaanderen 205.219 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Het voorbije jaar nam de Vlaamse werkloosheid af met 14.376 of 6,5%. De Vlaamse werkloosheid krimpt sinds augustus 2015.
Al 10 jaar werken Defensie en VDAB intensief samen als partners op vlak van rekrutering, opleiding en uitwerving. Om deze samenwerking extra in de verf te zetten zullen de Ministers van Defensie Steven Vandeput en van Werk Philippe Muyters afzakken naar het Maritiem Centrum van Zeebrugge samen met Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB.
Eind januari telt Vlaanderen 209.027 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 13.228 of 6% minder dan vorig jaar.
Werkgever zoekt (technisch) talent
De werkloosheid is vorige maand verder gedaald. Eind december telt Vlaanderen 202.766 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 12.796 of 5,9% minder dan vorig jaar.