12 opleidingen gevonden
ANDERLECHT, HASSELT, SINT-NIKLAAS
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Na deze opleiding kun je aan de slag als medewerker bakkerij. Als medewerker bakkerij bereid, verwerk en bak je in opdracht verschillende soorten degen en beslagen. Je bewaart en verpakt deze producten volgens de voorschriften en normen van de voedselveiligheid. Je helpt mee in de organisatie van een bakkerij of een industriële bakkerij.
Wil je ontdekken of het beroep als industriële bakker- banketbakker iets voor jou is?
Neem dat zeker het [digitaal infopakket](https://www-login.vdab.be/login/start?url=https:%2F%2Fleren.vdab.be%2Fcourse%2Fview.php%3Fid%3D1257) al eens door.
**Wat leer je?**
- Bewerkingen en productkennis van verschillende beslagen.
- Bewerkingen en productkennis van vet- en kookdegen.
- Bewerkingen en productkennis van bladerdeeg en gerezen bladerdeeg.
- Materiaal, hygiëne en veiligheid.
- Stage.
Door de praktijkgerichte opleiding en de bijbehorende stages, leer je het beroep medewerker bakkerij nog beter beheersen.
**Hoe lang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt maximaal 14 weken.
SINT-NIKLAAS, UKKEL, HEVERLEE
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Na deze opleiding kun je aan de slag als bakker- banketbakker. Als bakker-banketbakker bereid, verwerk en bak je verschillende soorten degen en beslagen. Je bewaart en verpakt deze producten volgens de voorschriften en normen van de voedselveiligheid. Je helpt mee in de organisatie van een bakkerij of een industriële bakkerij.
Wil je ontdekken of een job als industriële bakker/ banketbakker iets voor jou is? Neem dan zeker[het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1257) al eens door!
**Wat leer je?**
- Bewerkingen en specialiteiten van verschillende beslagen en degen
- Productkennis over verschillende beslagen en degen
- Dieetproducten (banket)bakkerij
- Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten
- Organisatie (banket)bakkerij- en aanverwante producten
- Stage
Door de praktijkgerichte opleiding en de bijbehorende stages, leer je het beroep bakker-banketbakker nog beter beheersen.
**Hoe lang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt maximaal 1 jaar.
BRUSSEL, KORTRIJK, DIEPENBEEK, ANDERLECHT, MECHELEN, HASSELT, GEEL, ANTWERPEN, HEVERLEE, TURNHOUT, SINT-ANDRIES, GENT
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Via deze opleiding kan je het diploma behalen van de educatieve graduaatsopleiding en kan je als leerkracht in het secundair onderwijs aan de slag.
Heb je minstens drie jaar praktische beroepservaring? Overweeg je de stap naar het onderwijs om als leerkracht secundair onderwijs je passie voor je beroep te delen? Heb je een grote interesse in hoe jongeren denken en leren? Dan is dit graduaat de geknipte opleiding voor jou!
Wil je ontdekken of een job als leerkracht iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=944) al eens door!
**Wat leer je ?**
- Je leert je vakkennis op een inspirerende manier overdragen aan jongeren.
- Je communicatievaardigheden worden aangescherpt.
- Je verwerft inzicht in het brede onderwijsveld.
- Je leert differentiëren en evalueren op maat van de jongere.
Tijdens deze opleiding zijn 30 studiepunten stage voorzien. Zo krijg je praktijkervaring.
**Hoelang duurt deze opleiding?**
- Het is een opleiding van 90 studiepunten, met een duurtijd van 1,5 jaar of 2 jaar.
Je kan dit traject ook als LIO (leraar in opleiding) volgen zodat je de opleiding kan combineren met deeltijdse tewerkstelling als leerkracht. Neem contact op met je bemiddelaar en/of de school van je keuze om na te gaan of je aan de voorwaarden voldoet.
**Vraag ten laatste 2 weken voor de start je opleiding aan. Na je opleidingsaanvraag doorloop je namelijk eerst nog een inschattingsprocedure bij VDAB. Zie rubriek planning en organisatie voor meer info.**
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag als bakker of banketbakker in een bakkerij willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding bakker-banketbakker iets voor jou.
Als bakkerij of banketbakker heb je de keuze om in een kleine bakkerij of in een grote industriële zaak aan de slag te gaan.
Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als bakker/banketbakker moet je meestal vroeg beginnen werken of werk je in een ploegensysteem. Afhankelijk van je takenpakket werk je onder specifieke omstandigheden zoals koude en/of warme omgeving, rechtstaand,...
Wil je ontdekken of een job als bakker/ banketbakker iets voor jou is? Neem dan zeker[het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1257) al eens door!
**Wat leer je?**
Tijdens de opleiding leer je het bereiden, bakken, afwerken, bewaren en verpakken van:
- gewone en speciale broden
- harde en zachte luxe degen
- taarten op basis van gistdegen en bladerdegen
- beslagen voor biscuits en cakes
- vet en kookdegen
- bladerdeeg
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: Creo
Kijk je ook altijd uit om te kunnen smullen van de lekkernijen bij de bakker? Ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding? Wens je je om te scholen of bij te scholen tot een volwaardig bakker?
Dan is onze cursus Bakkerij echt iets voor jou! Voor de startmodules is geen voorkennis nodig, in deze lessenreeks start men van nul en worden de technieken één voor één aangeleerd. Je zal aangenaam verrast zijn over wat je na enkele lessen reeds kan! Ons bakatelier is perfect uitgerust met al de nodige toestellen en machines.
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Tijdens de opleiding leer je brood bakken en gebakjes maken. Denk aan fruitvlaaien, speculaas, sandwiches, javanais en tijgerbrood. Kortom alles om als medewerker in een bakkerij aan de slag te gaan.
De opleiding Medewerker Bakkerij bestaat uit 7 modules:
Broden en harde luxe
Gerezen bladerdeeg
Taarten op basis van gistdegen
Zachte luxe
Beslagen
Bladerdeeg
Vet- en kookdegen
Voor
Werkgever, Werkzoekende
Organisator: CVO HIK
Loopt het water je in de mond als je aan gebak denkt? Wil je je eigen broodcreaties maken? Dan ben je aan het goede adres bij de opleiding Medewerker bakkerij.
Voor
Werknemer, Werkzoekende
Organisator: CVO EduKempen
De aangeboden cursussen richten zich tot een breed publiek. Zowel jong als oud, met of zonder keukenervaring, vinden beslist hun gading binnen het aanbod.
In de opleiding leer je op professionele wijze de nieuwste evoluties in brood en banket.
Deze opleiding bestaat uit volgende modules:
* Taarten obv gistdegen
* Harde luxe broden
* Zachte luxe
* Trendy patisserie (beslagen)
* Meesterlijk banketgebak (vet- en kookdegen)
* Gerezen bladerdeeg
* Bladerdeeg
Na het volgen van deze modules behaal je het certificaat Medewerker bakkerij.
MENEN, OOSTENDE, KOEKELARE, TIELT, ROESELARE, IZEGEM, ZWEVEGEM, TORHOUT, MALDEGEM, WERVIK, SINT-ANDRIES, KORTRIJK
Organisator: Hoofdzetel van : CVO SCALA
Hou je van kokkerellen en gezellige etentjes onder vrienden en familie? Ben je op zoek naar culinaire inspiratie? Ben je gefascineerd door nieuwe smaken, verse kruiden en heerlijke aromas? Onze kookklassen staan voor je open. We richten ons zowel op professionals als op hobbyisten.
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
10 modules: Beslagen, Vet- en kookdegen, Bladerdeeg, Specialiteiten beslagen, Specialiteiten bladerdeeg, vet- en kookdegen, Banketspecialiteiten, Dieetproducten, Stage banketbakkerij, Verkoop (banket) en aanverwante producten en Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
11 modules : Broden en harde luxe , Zachte luxe , Taarten op basis van gistdegen, Gerezen bladerdeeg, Specialiteiten broden en harde luxe, Specialiteiten gerezen bladerdeeg, Specialiteiten zachte luxe en taarten op basis van gistdegen, Dieetproducten bakkerij, Stage bakkerij, Verkoop (banket)bakkerij en aanverwante producten en Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: GO! CVO Antwerpen
Verras en verwen jezelf en je gasten met gebak uit eigen bakkerij. In deze module leer je diverse technieken om verschillende soorten zoete en hartige degen en vullingen te bereiden. Je bakt brood, taarten, koekjes, quiches, pizzas enz.
Moeilijkheidsgraad: voor half gevorderden. Je hebt reeds een basiskennis van koken.
Je volgt 1 avond of namiddag les per 2 weken. Je kookt steeds per 2 personen aan een kookeiland. De kooklessen zijn heel praktijkgericht en worden gegeven door ervaren leerkrachten. Na elke geslaagde module behaal je een deelcertificaat.
Wat leer je:
basis baktechnieken onder begeleiding uitvoeren
de hoeveelheden afmeten en afwegen
hartige gerechten, mousses, diverse degen, eenvoudig gebak, brood bereiden, vullingen bereiden, gebak afwerken (o.a. koffiekoeken, honing madeleintjes, rozijnenbrood, melkbrood, javanais, focaccia met tomaten en olijven, biscuit gebak, waldkorn brood, kaastaart met blauwbessen, knapperige asperges
)
de herkomst, gebruik en bewaring van de te verwerken grondstoffen kennen
de juiste volgorde van bereidingen toepassen
organiseren
de hygiëneregels in acht nemen