Opleidingen
Opleiding brood banketbakker
Filters
Vind een opleiding
4 opleidingen gevonden
SINT-NIKLAAS, UKKEL, HEVERLEE
Voor Werkzoekende
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
Erkend door VDAB
Diploma
Na deze opleiding kun je aan de slag als bakker- banketbakker. Als bakker-banketbakker bereid, verwerk en bak je verschillende soorten degen en beslagen. Je bewaart en verpakt deze producten volgens de voorschriften en normen van de voedselveiligheid. Je helpt mee in de organisatie van een bakkerij of een industriële bakkerij.
Wil je ontdekken of een job als industriële bakker/ banketbakker iets voor jou is? Neem dan zeker[het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1257) al eens door!
**Wat leer je?**
- Bewerkingen en specialiteiten van verschillende beslagen en degen
- Productkennis over verschillende beslagen en degen
- Dieetproducten (banket)bakkerij
- Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten
- Organisatie (banket)bakkerij- en aanverwante producten
- Stage
Door de praktijkgerichte opleiding en de bijbehorende stages, leer je het beroep bakker-banketbakker nog beter beheersen.
**Hoe lang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt maximaal 1 jaar.
ANDERLECHT
Voor Werkzoekende
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
Erkend door VDAB
Certificaat
Zou je graag als bakker of banketbakker in een bakkerij willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding bakker-banketbakker iets voor jou.
Als bakkerij of banketbakker heb je de keuze om in een kleine bakkerij of in een grote industriële zaak aan de slag te gaan.
Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als bakker/banketbakker moet je meestal vroeg beginnen werken of werk je in een ploegensysteem. Afhankelijk van je takenpakket werk je onder specifieke omstandigheden zoals koude en/of warme omgeving, rechtstaand,...
Wil je ontdekken of een job als bakker/ banketbakker iets voor jou is? Neem dan zeker[het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1257) al eens door!
**Wat leer je?**
Tijdens de opleiding leer je het bereiden, bakken, afwerken, bewaren en verpakken van:
- gewone en speciale broden
- harde en zachte luxe degen
- taarten op basis van gistdegen en bladerdegen
- beslagen voor biscuits en cakes
- vet en kookdegen
- bladerdeeg
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
TURNHOUT
Voor Werknemer, Werkzoekende
Organisator: CVO EduKempen
De aangeboden cursussen richten zich tot een breed publiek. Zowel jong als oud, met of zonder keukenervaring, vinden beslist hun gading binnen het aanbod.
In de opleiding leer je op professionele wijze de nieuwste evoluties in brood en banket.
Deze opleiding bestaat uit volgende modules:
* Taarten obv gistdegen
* Harde luxe broden
* Zachte luxe
* Trendy patisserie (beslagen)
* Meesterlijk banketgebak (vet- en kookdegen)
* Gerezen bladerdeeg
* Bladerdeeg
Na het volgen van deze modules behaal je het certificaat Medewerker bakkerij.
ROESELARE
Voor Werknemer
Organisator: Creo
Kijk je ook altijd uit om te kunnen smullen van de lekkernijen bij de bakker? Ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding? Wens je je om te scholen of bij te scholen tot een volwaardig bakker?
Dan is onze cursus Bakkerij echt iets voor jou! Voor de startmodules is geen voorkennis nodig, in deze lessenreeks start men van nul en worden de technieken één voor één aangeleerd. Je zal aangenaam verrast zijn over wat je na enkele lessen reeds kan! Ons bakatelier is perfect uitgerust met al de nodige toestellen en machines.