22 opleidingen gevonden
MECHELEN, HEUSDEN-ZOLDER, ANTWERPEN, GENT, TURNHOUT, AALST, ANDERLECHT, OOSTENDE, SINT-TRUIDEN, ZELE, DIEST
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring.
Als hulpkok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- snijtechnieken, basisbereidingen en kooktechnieken;
- samenwerken met anderen;
- salades, snacks en soepen bereiden;
- aardappel- en pastabereidingen maken;
- eenvoudige vis- vlees- groente- en nagerechten
- bistro vis- vlees- groente- en nagerechten
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Wil je je vaardigheden als keukenmedewerker een boost geven? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte versnelde opleiding hulpkok iets voor jou. Als hulpkok moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken. Tijdens je opleiding loop je een stage.
** Wat leer je ?**
- Toepassen van algemene hygiëne regels, allergene wetgeving
- Je verfijnt je product- en ingrediëntenkennis
- Kooktechnieken voor vlees-, en visgerechten
- De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
- Leidinggevende vaardigheden, rentabiliteit-
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Hoelang duurt de opleiding ?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder ¿planning en organisatie¿.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Nog geen diploma op zak?
Heb je om de één of andere reden geen diploma secundair onderwijs behaald, dan kan je deze als volwassene via volwassenenonderwijs toch nog behalen. Hierin combineer je een beroepsopleiding met algemene vorming.
Zou je graag in de keuken van een taverne of restaurant werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok gecombineerd met algemene vorming iets voor jou. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring. Als hulpkok moet je `s avonds en in het weekend werken.
**Wat leer je?**
Beroepsopleiding Hulpkok:
- Eenvoudige gerechten en bistrogerechten vlees & gevogeltegerechten Eenvoudige gerechten en bistrogerechten met vis
- Eenvoudige gerechten en bistrogerechten met groenten & kruiden
- Eenvoudige nagerechten en bistronagerechten
- Initiatie ontvangst en bediening van gasten
Aanvullende algemene vorming:
In deze module volg je modules wiskunde, wetenschappen, maatschappij, organisatie, samenwerken, cultuur, Nederlands, ICT en Frans
Het certificaat aanvullende algemene vorming + het certificaat van je beroepsopleiding = een diploma secundair onderwijs
**Hoe lang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt 1 schooljaar.
KORTRIJK, HASSELT, ANTWERPEN, OOSTENDE, VILVOORDE, HERENTALS, HEVERLEE
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Keukenmedewerker iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- snijtechnieken;
- basisbereidingen en kooktechnieken;
- samenwerken met anderen;
- salades, snacks en soepen bereiden;
- aardappel- en pastabereidingen maken;
- initiatie koude, warme keuken en nagerechten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag in de keuken of zaal werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren?
Dan is de praktijkgerichte opleiding kok/kelner iets voor jou.
In 1 schooljaar leer je de technieken om in een keuken en zaal te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Als kok/kelner moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Wat leer je ?**
Modules 1ste semester :
Initiatie warme keuken
Koude keuken
Nagerechten
Dagschotels met vlees en gevogelte
Dagschotels met vis
Onthaal en omgang met gasten
Interactie zaal/keuken
Zaalvoorbereiding en bediening vangasten
Zaalversnijdingen en ¿bereidingen
Drankenkennis, bar en cocktails
Initiatie keukentechnologie
Voedingstechnologie
Modules 2de semester
Visgerechten
Vleesgerechten
Streekgerechten
Dienst aan de kaart/keuken
Dienst aan de kaart/zaal
Algemene wijnkennis
Beheer en organisatie
Beheer en organisatie hotel
**Duurtijd van de opleiding ?**
1 schooljaar
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag als kok in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding kok iets voor jou. Je leert de technieken om in een keuken te kunnen werken aangevuld met zaal technieken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Als kok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken dat een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker
https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338 al eens door!
**Wat leer je:**
- Eenvoudige visgerechten
- Eenvoudige vlees en gevogelte gerechten
- Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- Eenvoudige nagerechten
- Bistrogerechten met vis
- Bistrogerechten met vlees en gevogelte
- Bistrogerechten met groenten en kruiden
- Bistronagerechten
- Restaurant à la carte
- Restaurant à la carte en keukenorganisatie
- Restaurant à la carte en keukenbeheer
- Initiatie ontvangst en bediening van gasten
**Hoe lang duurt de opleiding ?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Nog geen diploma op zak?
Heb je om de één of andere reden geen diploma secundair onderwijs behaald, dan kan je daar als volwassene via tweedekansonderwijs toch nog aan beginnen. Hierin combineer je een diplomagerichte beroepsopleiding met algemene vorming.
Voor de opleiding kok werkte de VDAB samen met de Centra voor Volwassenenonderwijs een programma van 1 jaar uit. In deze opleiding krijg je een evenwichtige mix van theorie en praktijk.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
Volgende items komen aan bod in de opleiding:
- initiatie warme keuken
- koude keuken
- nagerechten
- dagschotels vlees/gevogelte
- dagschotels vis
- visgerechten
- vleesgerechten
- onthaal en omgaan met gasten
- interactie keuken/zaal
- koken à la Carte
Alle informatie over de plaats waar deze opleiding aangeboden wordt en hoe dit opleidingstraject eruit ziet, vind je terug onder de flap 'praktisch en inschrijven'.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken of de zaal van een restaurant, taverne, bistro of fastfoodketen werken, maar mis je de nodige ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding polyvalent medewerker horeca iets voor jou. In deze opleidingsweken leer je alle technieken en vaardigheden om mee te draaien in een professioneel restaurant. Als polyvalent medewerker moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken. Tijdens je opleiding leer je je vaardigheden aan op de werkvloer.
**Wat leer je?**
- De verschillende stappen in het afwasproces, het verschil tussen hand- en machinewas, een machine onderhouden
- Toepassen van algemene hygiëne regels, allergene wetgeving
- Product- en ingrediëntenkennis
- Voorbereiden van groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte.
- Basis fonds, sauzen en soepen
- Kooktechnieken voor vlees- en visgerechten
- De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
- Basisvaardigheden in de zaal
- Onthaal en omgaan met gasten
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Voor
Werkzoekende, Werkgever
Organisator: CVO HIK
In deze opleiding worden de echte basistechnieken uitgelegd en ingeoefend. Hier worden vak- en keukentermen besproken
en behandeld. Het correcte gebruik van keukenmessen, vingerzetting en de juiste materialen, gebruikt voor bepaalde handelingen en bereidingen, komen ook aan bod. Ervaren koks die jaren effectief in de privésector gewerkt hebben, zullen hun
technieken en tips met jou delen.
Deze lessen starten met theorie gelinkt aan de bereiding van het menu van de avond. Productkennis, gebruik van (soms
alternatieve) ingrediënten en technieken worden in het theoriegedeelte van de lessen uitgebreid besproken. Vooral de basis die in de hotelscholen wordt gegeven, is de bron om een verdere professionele of recreatieve opleiding te doorlopen.
Veiligheid, hygiëne en de HACCP-normen
worden in elke les geïntegreerd.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO EduKempen
Voor wie is deze opleiding bestemd? De aangeboden cursussen richten zich tot een breed publiek. Zowel jong als oud, hobbyisten als professionals, vinden beslist hun gading binnen het aanbod. Waarom deze opleiding? In deze opleiding leer je op professionele wijze de meest diverse menu's bereiden. Je bouwt verder op de kennis opgedaan tijdens de opleiding keukenmedewerker en leert eveneens de nieuwste evoluties in kook- en eetcultuur.
Deze opleiding kan gevolgd worden na het afronden van de opleiding keukenmedewerker
Deze opleiding bestaat uit volgende modules:
* Bistrogerechten met vlees en gevogelte
* Bistrogerechten met vis
* Bistrogerechten met groenten, fruit & kruiden
* Bistronagerechten
* Initiatie ontvangst en bediening van gasten
Organisator: CVO De Verdieping
In deze korte, voltijdse en professionele horeca-opleiding leer je niet alleen vlees, gevogelte, vis en nagerechten technisch correct bereiden - je leert ook gerechten aantrekkelijk presenteren en smaken en ingrediënten combineren tot originele creaties. Als toekomstig hulpkok krijg je ook een stevige basiskennis mee van de culinaire vakterminologie en de professionele ontvangst van je gasten.
We bieden deze opleiding samen met de sector aan. Je opleiding speelt zich dan ook voor een groot stuk af op je werk- of stageplaats. Zo leer je zelfstandig en in team fungeren in een levensechte horecacontext. Je kan deze opleiding volgen met een uitgebreide horecastage of als duaal leertraject.
Heb je een vraag of wil je graag starten? Mail dan naar trajectbegeleiding@cvodeverdieping.be.
Organisator: cvo MIRAS
Wil jij de rechterhand van de chef worden?
Wil je heerlijke gerechten en desserts leren maken onder de begeleiding van een professionele kok?
Wil je de chef ondersteunen door zelf te zorgen voor de mise-en-place, het bereiden van gerechten en het dresseren?
Dan is deze opleiding iets voor jou! Via duaal leren krijg je de kans om je vaardigheden zowel op de werkvloer als in ons centrum te behalen.
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Droom je van een baan in de keuken, maar mis je nog de ervaring? Ben je gemotiveerd om te leren? Dan is de opleiding hulpkok perfect voor jou! In 16 weken leer je alles over koken en haal je je certificaat. Je krijgt ook praktijkervaring op de werkvloer.
In dit sneltraject leer je op 4 maanden tijd bistrogerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je maakt de lekkerste vis-, vlees-, groente- en nagerechten. Daarnaast leer je gasten ontvangen en bedienen. In je traject zit ook een maand werkplekleren vervat.
Je hebt geen voorkennis nodig en de opleiding is open voor iedereen vanaf 18 jaar. Je kunt twee keer per jaar starten: in september of februari.
Deze opleiding is erkend door de VDAB en gratis voor werkzoekenden die ingeschreven zijn. Je behoudt je uitkering tijdens de opleiding en krijgt ook hulp bij het zoeken naar werk. Bovendien krijg je sollicitatietraining om je klaar te stomen voor je nieuwe job!
Hulpkok kan je ook volgen op eigen tempo met maar 1 of meerdere lessen per week in dag-of avondonderwijs.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO EduKempen
In dit intensieve traject starten we met de modules van de opleiding keukenmedewerker en stromen we door naar hulpkok. Dit traject kan je enkel in het geheel volgen en omvat stage.
Als keukenmedewerker assisteer je de kok en het andere keukenpersoneel. Zo help je voor de service met alle voorbereidingen. Tijdens de dienst help je de (hulp)kok bij de bereidingen en maak je ook eigen bereidingen klaar. Na de dienst ruim je mee op.
Als hulpkok ben je de rechterhand van de kok en bereid je gerechten volgens de juiste kooktechnieken. Je zorgt mee voor een goede mise-en-place en staat mee in voor een goede werkorganisatie van de keuken en zorgt voor een gepaste communicatie met andere collegas, gasten en leveranciers.
Je leert een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samenstellen. Soepen en sausen, vlees-, gevogelte- en visbereidingen, desserts en gebak en de basis van de zaal; in deze opleiding komt het aan bod. Technieken zoals wokken, steamen en andere, nieuwe bereidingswijzen hebben na de lessenreeks geen geheimen meer voor jou.
Naast dit alles leer je ook de basis van de zaaltechnieken.
In dit intensieve traject worden theorie, praktijk en werkplekleren (stage) gecombineerd.
Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB en heb je interesse in deze opleiding? Neem dan eerst contact op met Kathleen Dejongh (kathleen.dejongh@vdab.be)
Organisator: Creo
Eten doen we allemaal, maar weten we ook wat we eten en hoe we dit het best bereiden?
Kijk je ook altijd uit om te kunnen smullen van de lekkernijen op je bord?
Ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding?
Wens je je om te scholen of bij te scholen tot een volwaardige horeca-medewerker?
Ons culinair aanbod biedt een ruime keuze van een opleiding keukenmedewerker tot het verruimen en uitbreiden van je kook en/of culinaire talenten. Of je nu beginnend talent bent of een ervaren kookwonder, je vindt vast een cursus die je zal bekoren.
Organisator: CVO De Verdieping
In de opleiding keukenmedewerker leer je oefen je verschillende snij- en kooktechnieken en bereid je eenvoudige gerechten. Je krijgt een initiatie in warme en koude keukenbereidingen, van hapje tot dessert. De nadruk ligt op correct bereide, lekkere gerechten met aandacht voor voedselveiligheid. Met deze vaardigheden kan je starten in een professionele keuken of verder bijscholen tot hulpkok en kok. Je kan deze opleiding kort en intensief volgen overdag of in een jaartraject 's avonds.
Heb je een vraag of wil je graag starten? Mail dan naar trajectbegeleiding@cvodeverdieping.be.
Voor
Werkgever, Werkzoekende
Organisator: CVO HIK
Iedereen die graag kookt en van lekker eten houdt, kan de modules uit de opleiding Hulpkok volgen.
Dit omvat de cursussen Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden, en eenvoudige nagerechten.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Gasten ontvangen en gastronomisch verwennen. Elke dag opnieuw. Van je passie je beroep maken. Is dat jouw droom? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Na deze eenjarige praktijkgerichte opleiding keuken ben je klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
In deze boeiende en veelzijdige opleiding komen de laatste trends aan bod. We zetten jouw passie om in uitmuntend vakmanschap.
In de lessenreeks keukenpraktijk leer je eerst de essentiële basis: vis, vlees en groenten vakkundig bereiden en dresseren. Na deze lessenreeks behaal je het certificaat Keukenmedewerker.
Dan start je met de modules hulpkok. Je ontdekt geavanceerde technieken voor het bereiden van vis, vlees, gevogelte en wild. Ook groenten, kruiden en klassieke bereidingen passeren de revue.
In het laatste luik kok til je klassieke gerechten naar het niveau van hedendaagse topgastronomie. Dit luik organiseren we deels in ons centrum en deels op de werkvloer van een uitstekende horecazaak.
Tot slot, in de modules keukenbeheer en keukenorganisatie verwerf je noodzakelijke achtergrondinformatie die je moet kennen als je in de horeca aan de slag wilt. Onderwerpen zoals veiligheid en hygiëne (HACCP), voorraadbeheer, wetgeving eigen aan het beroep, controle op voeding en dranken, kostprijsberekening en prijszetting komen aan bod.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
Wil je gasten ontvangen en gastronomisch verwennen? Wil je van je passie je beroep maken? Dan ben je aan het juiste adres! Met deze praktijkgerichte opleiding keuken ben je na 2 jaar klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
Deze unieke opleiding bieden wij aan in de gerenommeerde Hotelschool Spermalie. Spermalie is na meer dan 65 jaar uitgegroeid tot een school die staat voor kwaliteit.
In deze boeiende en veelzijdige opleiding volgen we de laatste trends op de voet. We zetten onze horecapassie om in uitmuntend vakmanschap.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO EduKempen
Als keukenmedewerker assisteer je de (hulp)kok en het andere keukenpersoneel. Je helpt met alle voorbereidingen en bereidingen.
Deze opleiding is geschikt voor zowel hobbyisten die hun keukenvaardigheden willen uitbreiden als voor professionelen.
De opleiding keukenmedewerker bestaat uit 2 verschillende onderdelen:
* Lekker en gezond: Eenvoudige gerechten met vis en eenvoudige gerechten met groenten en kruiden.
* Lekker en gevarieerd: Eenvoudige gerechten met vlees en gevogelte en eenvoudige nagerechten.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Wil je aan de slag in de horeca? Dan is de opleiding Keukenmedewerker iets voor jou.
In de opleiding van Keukenmedewerker leer je alle basistechnieken om als een professional te leren koken..
Organisator: MENTOR
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Met de opleiding keukenmedewerker leer je alle kneepjes van het vak op de werkvloer in VORK (het Volksrestaurant van Kortrijk). De perfecte voorbereiding op een boeiende job in een restaurant, grootkeuken, traiteur of cateringzaak.
Je leert de verschillende kooktechnieken toepassen en bereidingen uitvoeren in een professionele keuken. Dat gebeurt tijdens een praktische opleiding met aandacht voor jouw eigen noden en ontwikkeling.
Tijdens de opleiding ben je ook ingeschreven in het volwassenonderwijs (CVO Creo of CVO Scala) en kan je (deel)certificaten ontvangen voor volgende modules:
- Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- Eenvoudige visgerechten
- Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
- Eenvoudige nagerechten
- Klassieke fastfoodgerechten
- Trendy fastfoodgerechten
- Medewerker spoelkeuken
Tijdens de opleiding leer je alle technieken die je nodig hebt om in de keuken te werken. Daarnaast leer je algemene vaardigheden en attitudes zoals:
- een goed voorkomen hebben
- op tijd komen
- klantgericht werken
- zelfstandig werken
- werk leren zien
- omgaan met stress
- flexibel werken
- omgaan met kritiek en feedback
- nauwkeurig en proper te werk gaan
- instructies aanvaarden en opvolgen
- doorzettingsvermogen hebben
Daarnaast bieden we ook taalcoaching aan voor cursisten die moeite hebben met het Nederlands.
Verloop van de opleiding:
1. Gemeenschappelijke infosessie
Algemene uitleg over de opleiding
2. Intakegesprek (over jouw school- en werkverleden,
motivatie ...). Indien nodig testen we jouw taalvaardigheid.
3. Na deze 2 stappen word je eventueel toegelaten voor de vormingsweek. Daarin krijg je volgende vormingen:
- Onthaal
- Sociale vaardigheden
- Sollicitatietraining
- Infosessie over werken in de horeca
- Meten en Wegen
- Introductiedag in de keuken en HACCP (voedselveiligheid)
4. Na die vormingsweek kan je deelnemen aan de opleiding. Die duurt ongeveer 10 weken.
Tijdens de opleiding werken we met een doorschuifsysteem. Zo leer je alle kanten van de keuken kennen:
- Passe / Afwas
- Warme keuken
- Koude Keuken
- Nagerechten
- Personeelsmaaltijden en take away
- Zaal / bar
5. 4 weken stage
Tijdens de opleiding zoeken we samen met de coach naar een geschikte stage in de regio waar je woont. Dat kan in verschillende soorten keukens. Bijvoorbeeld: grootkeuken, slager, traiteur, voedingsafdeling van een supermarkt, take away zaak, restaurant, bistro, tearoom, ...
Na de opleiding zoeken we samen een geschikte job.
6. Nazorg
Kan je na jouw stage niet blijven werken op jouw stageplaats? Dan zoeken wij nog verder mee naar een andere job gedurende 6 maanden. Ook als je niet tevreden bent over jouw werkplek, zoeken we samen een betere plek.