87 opleidingen gevonden
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Je wil je klanten veilig voedsel voorschotelen. Je vermijdt ziekmakende bacteriën, ongezonde stoffen en ongewenste voorwerpen in het voedsel. Tegelijkertijd zorg je ook voor je eigen veiligheid. Vuur, water en scherpe voorwerpen maken de keuken immers tot een gevaarlijke plek.
Elk horecabedrijf is verplicht om de HACCP-regels toe te passen. Als je die regels naleeft, bied je veilig voedsel aan je klanten en werk je op een veilige manier.
Deze online cursus biedt je een eerste kennismaking met HACCP in de horeca in 5 modules 'Wat zegt de wet', '4 gevaren', 'Hygiëne', 'Veiligheid' en 'Afval'.
ANDERLECHT, HASSELT, SINT-NIKLAAS
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Na deze opleiding kun je aan de slag als medewerker bakkerij. Als medewerker bakkerij bereid, verwerk en bak je in opdracht verschillende soorten degen en beslagen. Je bewaart en verpakt deze producten volgens de voorschriften en normen van de voedselveiligheid. Je helpt mee in de organisatie van een bakkerij of een industriële bakkerij.
Wil je ontdekken of het beroep als industriële bakker- banketbakker iets voor jou is?
Neem dat zeker het [digitaal infopakket](https://www-login.vdab.be/login/start?url=https:%2F%2Fleren.vdab.be%2Fcourse%2Fview.php%3Fid%3D1257) al eens door.
**Wat leer je?**
- Bewerkingen en productkennis van verschillende beslagen.
- Bewerkingen en productkennis van vet- en kookdegen.
- Bewerkingen en productkennis van bladerdeeg en gerezen bladerdeeg.
- Materiaal, hygiëne en veiligheid.
- Stage.
Door de praktijkgerichte opleiding en de bijbehorende stages, leer je het beroep medewerker bakkerij nog beter beheersen.
**Hoe lang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt maximaal 14 weken.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
In deze praktijkgerichte, inspirerende workshop krijg je tips en tricks om cocktails te bereiden en krijg je inzicht in mixology. Bovendien ontdek je hoe je een bar inricht en barmaterialen gebruikt. Zo fris je je horecakennis op en verbeter je ze.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
In deze praktijkgerichte, inspirerende workshop krijg je tips en tricks om alcoholvrije dranken te bereiden en serveren zoals mocktails, zelfgemaakte icetea, limonades en siropen. Bovendien ontdek je hoe je een bar inricht en barmaterialen gebruikt. Zo fris je je horecakennis op en verbeter je ze.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Heb je altijd al indruk willen maken in de keuken maar is er nog werk aan je kookkunsten? In deze workshop tonen we wat je allemaal moet kunnen en hoe je de eerste stappen zet in een professionele keuken. Leren koken voor beginners ontdek je hier.Deze onderwerpen komen aan bod:enkele basissnijtechniekenverschillende kooktechniekenbasisprincipes van voedselveiligheidLaat je inspireren en word een betere kok tijdens deze praktijkgerichte workshop.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Hoe haal je het meeste uit je ingrediënten? Hoe verklein je je ecologische voetafdruk? En hoe creëer je een fijne sfeer voor je gasten en personeel?
In deze cursus ontdek je hoe je op verschillende vlakken duurzaam kan werken in de horeca. Want duurzaamheid gaat verder dan aandacht hebben voor het klimaat. Het is ook duurzaam omgaan met jezelf en je medewerkers. En ook klanten vinden een duurzame aanpak waardevol. Je hebt er dus heel wat bij te winnen als je duurzaam werkt.
Deze onderwerpen komen aan bod:
- Op weg naar duurzame horeca: Wat is duurzaamheid in de horeca en wat is het niet?
- Onze producten & ik: Hoe helpen productkennis en een goede voorbereiding om duurzaam te ondernemen?
- Onze natuur & ik: Hoe werk ik spaarzaam met voedsel, verpakkingen, water en energie?
- Ons team & ik: Hoe bouw ik een duurzame relatie op met mijn team?
- Onze gasten & ik: Hoe bouw ik een duurzame relatie op met mijn klanten?
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Wil je meer weten over wijn? In deze workshop krijg je de nodige basisinfo en leer je hoe je wijn proeft en serveert zoals een professional. Deze onderwerpen komen aan bod:Wat is wijn?Welke wijnsoorten zijn er?Hoe ziet de wijnkaart van Frankrijk eruit?Hoe open en serveer je een fles wijn?Hoe proef en beoordeel je wijn? Deze workshop is praktijkgericht. Je leert concrete vaardigheden en oefent ze in.Een must voor beginners die hun wijnkennis willen uitbreiden.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Wil je je gasten verwennen met een klassieke cocktail die toch verrast? Dan zit je goed!In deze workshop leer je alles over cocktails uit de jaren 90 en 2000. Ze staan nu op de kaart als ‘modern classic cocktails’. Denk maar aan Espresso Martini, Pornstar Martini, Old Cuban…In deze creatieve workshop krijg je tips en tricks om klassieke cocktails te bereiden en leer je meer over shaken en mixen. Zo doe je inspiratie op en verbeter je je horecakennis.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Wil je graag je horecakennis opfrissen en verbeteren? Ontdek dan de kunst van het bereiden van koffie.In deze inspirerende workshop krijg je tips en tricks om de ideale koffie te bereiden en te serveren zoals espresso, cappuccino, lungo, americano… Deze workshop is praktijkgericht. Je leert concrete vaardigheden en oefent ze in.Deze onderwerpen komen aan bod:Wat moet je zeker weten over koffie en melk?Hoe stel je de machine in en welke invloed heeft dat op de koffie?Hoe stoom je melk op?Hoe schenk je de koffie mooi in en serveer je het aan de klant?
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal of achter de bar van een restaurant werken met specialisatie in Mixology, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Bistromedewerker Cocktails & Mocktails iets voor jou.
In 12 weken leer je de basis om in een zaal te kunnen werken en leer je professionele cocktails en mocktails te bereidingen. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaak. Zo krijg je beroepservaring.
Als bistromedewerker moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of Een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- Je leert de juiste materialen en het juiste glaswerk te kiezen.
- Je leert smaakbalans te brengen en bitters te gebruiken.
- Je gaat ook zelf alcohol infuseren en macereren.
- Je leert cocktails maken (mixology)
Daarnaast leer je ook nog over:
- Hygiëneregels.
- Basistechnieken zaal, bar.
- Onthaal en omgang met gasten.
- Samenwerken met anderen.
- Interactie tussen keuken en zaal.
- Zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt 12 weken en wordt afgesloten met een stage van 4 weken.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal of achter de bar van een restaurant werken met specialisatie in koffie bereidingen, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Bistromedewerker Barista iets voor jou.
In 12 weken leer je de basis om in een zaal te kunnen werken en leer je professionele koffie bereidingen. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaak. Zo krijg je beroepservaring.
Als bistromedewerker Barista moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of Een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- Je gaat dieper in op het product koffie en melk.
- Je leert machines en hun impact op koffie te begrijpen en aan te passen.
- Je leert melk ideaal op te stomen.
- Je leert hoe je een mooi resultaat kan uitschenken en aan je klanten serveren.
Verder leer je nog:
- Hygiëneregels.
- Basistechnieken zaal, bar en cocktails.
- Onthaal en omgang met gasten.
- Samenwerken met anderen.
- Interactie tussen keuken en zaal.
- Zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
Je krijgt 12 weken opleiding en sluit af met een stage van 4 weken.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken of de zaal van een taverne, bistro of fastfoodketen werken, maar mis je de nodige ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding medewerker fastfood iets voor jou. Als medewerker Fastfood moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken. Tijdens je opleiding leer je je vaardigheden aan op de werkvloer.
**Wat leer je?**
- De verschillende stappen in het afwasproces, het verschil tussen hand- en machinewas, een machine onderhouden
- Toepassen van algemene hygiëne regels, allergene wetgeving
- Product- en ingrediëntenkennis
- Eenvoudige, trendy koude en warme gerechten te bereiden en samen te stellen
- De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
- Bediening en bezorging van gerechten
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker het digitaal infopakket al eens door!
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken van een restaurant werken? Maar mis je de nodige kennis of ervaring ?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding keukenhulp/afwasser iets voor jou. Als keukenhulp/afwasser help je bij het uitvoeren van ondersteunende taken in de keuken en sta je in voor de afwas. Als keukenhulp/afwasser moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
**Wat leer je?**
- Wassen, schillen, snijden en hakken van groenten en fruit.
- Basiskooktaken: In sommige gevallen kan een keukenhulp eenvoudige gerechten of bijgerechten bereiden.
- De rol van de afwasser.
- De verschillende stappen in het afwasproces.
- Het verschil tussen hand- en machinewas.
- Een machine onderhouden.
- Het schoonmaken van werkoppervlakken, apparatuur en keukengerei.
- Hoe je de afwas organiseert en opbergt.
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duur van de opleiding kan variëren afhankelijk van de opleidingsplaats. Meer informatie vind je onder Planning en Organisatie
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag de afwas in de keuken van een restaurant organiseren? Maar mis je de nodige kennis of ervaring ?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding afwasser iets voor jou. In 3 weken leer je de afwas professioneel uit te voeren. Als afwasser moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Wat leer je?**
- De rol van de afwasser
- De verschillende stappen in het afwasproces
- Het verschil tussen hand- en machinewas
- Een machine onderhouden
- Welke afwasproblemen je kan tegenkomen en hoe je ze oplost
- Hoe je de afwas organiseert en opbergt
**Duur van de opleiding ?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal van een restaurant werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Zaalmedewerker iets voor jou.
Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaal. Zo krijg je beroepservaring.
Als zaalmedewerker moet je ´s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- basistechnieken zaal, bar en cocktails;
- onthaal en omgang met gasten;
- samenwerken met anderen;
- interactie tussen keuken en zaal;
- zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Nog geen diploma op zak?
Heb je om de één of andere reden geen diploma secundair onderwijs behaald, dan kan je deze als volwassene via volwassenenonderwijs toch nog behalen. Hierin combineer je een beroepsopleiding met algemene vorming.
Zou je graag in de keuken van een taverne of restaurant werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok gecombineerd met algemene vorming iets voor jou. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring. Als hulpkok moet je `s avonds en in het weekend werken.
**Wat leer je?**
Beroepsopleiding Hulpkok:
- Eenvoudige gerechten en bistrogerechten vlees & gevogeltegerechten Eenvoudige gerechten en bistrogerechten met vis
- Eenvoudige gerechten en bistrogerechten met groenten & kruiden
- Eenvoudige nagerechten en bistronagerechten
- Initiatie ontvangst en bediening van gasten
Aanvullende algemene vorming:
In deze module volg je modules wiskunde, wetenschappen, maatschappij, organisatie, samenwerken, cultuur, Nederlands, ICT en Frans
Het certificaat aanvullende algemene vorming + het certificaat van je beroepsopleiding = een diploma secundair onderwijs
**Hoe lang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt 1 schooljaar.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken of de zaal van een restaurant, taverne, bistro of fastfoodketen werken, maar mis je de nodige ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding polyvalent medewerker horeca iets voor jou. In deze opleidingsweken leer je alle technieken en vaardigheden om mee te draaien in een professioneel restaurant. Als polyvalent medewerker moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken. Tijdens je opleiding leer je je vaardigheden aan op de werkvloer.
**Wat leer je?**
- De verschillende stappen in het afwasproces, het verschil tussen hand- en machinewas, een machine onderhouden
- Toepassen van algemene hygiëne regels, allergene wetgeving
- Product- en ingrediëntenkennis
- Voorbereiden van groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte.
- Basis fonds, sauzen en soepen
- Kooktechnieken voor vlees- en visgerechten
- De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
- Basisvaardigheden in de zaal
- Onthaal en omgaan met gasten
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag carrière als bartender starten , maar mis je de nodige kennis of ervaring? Horeca Forma, Diageo en VDAB organiseren samen deze opleiding. Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding `Bartender¿ iets voor jou. In 8 weken leer je de basis om in een bar en restaurant te kunnen werken. Tijdens of na de opleiding doe je enkele weken stage in een professionele bar of restaurant. Zo krijg je beroepservaring.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- bar basics en zaaltechnieken;
- spirits;
- koffie;
- mixology;
- bier, wijn, cocktails, mocktails;
- verkoopstechnieken, communicatie- en sollicitatievaardigheden;
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag als kok in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding kok iets voor jou. Je leert de technieken om in een keuken te kunnen werken aangevuld met zaal technieken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Als kok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken dat een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker
https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338 al eens door!
**Wat leer je:**
- Eenvoudige visgerechten
- Eenvoudige vlees en gevogelte gerechten
- Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- Eenvoudige nagerechten
- Bistrogerechten met vis
- Bistrogerechten met vlees en gevogelte
- Bistrogerechten met groenten en kruiden
- Bistronagerechten
- Restaurant à la carte
- Restaurant à la carte en keukenorganisatie
- Restaurant à la carte en keukenbeheer
- Initiatie ontvangst en bediening van gasten
**Hoe lang duurt de opleiding ?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
SINT-NIKLAAS, UKKEL, HEVERLEE
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Na deze opleiding kun je aan de slag als bakker- banketbakker. Als bakker-banketbakker bereid, verwerk en bak je verschillende soorten degen en beslagen. Je bewaart en verpakt deze producten volgens de voorschriften en normen van de voedselveiligheid. Je helpt mee in de organisatie van een bakkerij of een industriële bakkerij.
Wil je ontdekken of een job als industriële bakker/ banketbakker iets voor jou is? Neem dan zeker[het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1257) al eens door!
**Wat leer je?**
- Bewerkingen en specialiteiten van verschillende beslagen en degen
- Productkennis over verschillende beslagen en degen
- Dieetproducten (banket)bakkerij
- Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten
- Organisatie (banket)bakkerij- en aanverwante producten
- Stage
Door de praktijkgerichte opleiding en de bijbehorende stages, leer je het beroep bakker-banketbakker nog beter beheersen.
**Hoe lang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt maximaal 1 jaar.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag als slager in een slagerij van een keten of warenhuis willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Slager distributie iets voor jou. In 12 weken leer je niet alleen heel wat technische vaardigheden aan zoals versnijden, verwerken en verpakken van vlees en slagerijproducten, we geven je ook de technieken mee voor de verkoop en presentatie aan de toonbank. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als slager moet je vroeg beginnen werken en onder specifieke omstandigheden (koude, rechtstaand, stress).
**Wat leer je?**
- hygiëneregels en veiligheidsnormen;
- verkoop in de slagerij;
- eenvoudige verwerking van deelstukken van varkens, -runds, -en kalfsvlees;
- panklaar maken van vers vlees;
- toonbankpresentatie.
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je praktijkervaring.
**Hoelang duurt de opleiding?**
- 12 weken opleiding
BRUSSEL, DIEPENBEEK, KORTRIJK, ANDERLECHT, HASSELT, GEEL, MECHELEN, ANTWERPEN, HEVERLEE, TURNHOUT, SINT-ANDRIES, GENT
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Via deze opleiding kan je het diploma behalen van de educatieve graduaatsopleiding en kan je als leerkracht in het secundair onderwijs aan de slag.
Heb je minstens drie jaar praktische beroepservaring? Overweeg je de stap naar het onderwijs om als leerkracht secundair onderwijs je passie voor je beroep te delen? Heb je een grote interesse in hoe jongeren denken en leren? Dan is dit graduaat de geknipte opleiding voor jou!
Wil je ontdekken of een job als leerkracht iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=944) al eens door!
**Wat leer je ?**
- Je leert je vakkennis op een inspirerende manier overdragen aan jongeren.
- Je communicatievaardigheden worden aangescherpt.
- Je verwerft inzicht in het brede onderwijsveld.
- Je leert differentiëren en evalueren op maat van de jongere.
Tijdens deze opleiding zijn 30 studiepunten stage voorzien. Zo krijg je praktijkervaring.
**Hoelang duurt deze opleiding?**
- Het is een opleiding van 90 studiepunten, met een duurtijd van 1,5 jaar of 2 jaar.
Je kan dit traject ook als LIO (leraar in opleiding) volgen zodat je de opleiding kan combineren met deeltijdse tewerkstelling als leerkracht. Neem contact op met je bemiddelaar en/of de school van je keuze om na te gaan of je aan de voorwaarden voldoet.
**Vraag ten laatste 2 weken voor de start je opleiding aan. Na je opleidingsaanvraag doorloop je namelijk eerst nog een inschattingsprocedure bij VDAB. Zie rubriek planning en organisatie voor meer info.**
MECHELEN, HEUSDEN-ZOLDER, ANTWERPEN, GENT, AALST, ANDERLECHT, OOSTENDE, LEUVEN, SINT-TRUIDEN, MAASMECHELEN, ZELE
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring.
Als hulpkok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- snijtechnieken, basisbereidingen en kooktechnieken;
- samenwerken met anderen;
- salades, snacks en soepen bereiden;
- aardappel- en pastabereidingen maken;
- eenvoudige vis- vlees- groente- en nagerechten
- bistro vis- vlees- groente- en nagerechten
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag als vleesbewerker willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding `Vleesbewerker¿ iets voor jou. In 14 weken leer je de basis om in een vleesverwerkend bedrijf te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als vleesbewerker moet je `s nachts, in het weekend werken en onder specifieke omstandigheden (koude, rechtstaand, stress ¿).
**Wat leer je?**
- hygiëneregels en veiligheidsnormen;
- deelstukken van varkens, -runds, -en kalfsvlees uitbenen, ontvetten en bijsnijden;
- ontvangstcontrole en voorraadbeheer;
- portioneren van vlees.
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je praktijkervaring.
**Hoelang duurt de opleiding?**
- 14 weken opleiding.