Wonen en werken in Australië

Australië

Port Hedland

Ian in Port Hedland

Ian werkte op verschillende baggerwerven in het buitenland. De eerste was in Port Hedland, Australië, en die maakte meteen een grote indruk. Ian: "De arbeiders woonden er in kampen die georganiseerd werden door de mining companies. Openbare dronkenschap en vechtpartijen waren er wekelijkse kost."

Mattia in Adelaide

Mattia studeerde vorig jaar af als huisarts. Net op dat moment kreeg haar vriend het aanbod om een jaar als 'flying doctor' in Australië te gaan werken. Ze besloot mee te gaan. Mattia: "Op de luchthaven vragen ze of je sportschoenen mee hebt. Is dit het geval, dan moet je je schoenen daar in een wasmachine steken. Kwestie van de Australische bodem niet te bevuilen met Europese aarde!"

Saartje in Sydney

Toen Saartje in 2009 afstudeerde als bachelor in de journalistiek, was werk schaars. Een bijkomende studie Engelse literatuur in een Engelstalig land leek haar een goed plan. Naar de Verenigde Staten wou ze niet. Engeland was te dichtbij. En Canada en Nieuw-Zeeland was ze vergeten. Dus werd het Australië.

Bram in Bunburry

Bram (27) deed waar veel jongeren van dromen: hij trok na z'n studies naar het land van de Aboriginals. Hij vertelt: "Omdat je niet kan leven van de dauw, vroeg ik een Working Holiday visum aan. Hierdoor mocht ik een jaar in Australië verblijven én er werken." Over kersen plukken bij zonsopgang, paardenraces en Cupido.

Melbourne

Stefaan in Melbourne

Als je in de tuin van Stefaan rondwandelt, zie je tussen de exotische bloemen buideldiertjes en papegaaien. Hij woont al 14 jaar in Australië, het land waar de mensen blij zijn als het regent. Sinds 2 jaar heeft hij een eigen zaak in Melbourne. "Ik maak pralines voor chocoladewinkels en particulieren. Aussies zijn gek op Belgische chocolade."

Ann in Sydney

Het avontuur van Ann (30) en haar vriend Arno begon eind 2004. Toen kreeg Arno een contract van één jaar aangeboden door Vodafone, in Sydney. Uiteindelijk bleven ze drie jaar 'Down Under'. Ann: "Omdat er veel immigranten wonen in Sydney, valt er altijd wel iets te vieren dat eigen is aan een bepaalde godsdienst of cultuur. Best boeiend!"

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen