Wonen en werken in China

China

Shanghai

Yoana in Shanghai

Toen Yoana een jaar in China studeerde, sloeg de vonk over. Weer thuis en aan het werk, bleef China in haar achterhoofd sluimeren. Ze wist: het is nu of nooit. Van de ene dag op de andere gaf ze haar job in Brussel op en verhuisde naar ze Shanghai.

Ruben in Kunming

Ruben studeert sinds augustus aan de Yunnan University in Kunming, als onderdeel van zijn studies Sinologie. In de eerste plaats om zijn Chinees te verbeteren, maar hij leert er veel meer dan dat.

Koen in Sjanghai

Koen (37) is een expat in het bruisende Sjanghai. “Een fantastische ervaring, maar ik mis hier wel een brok aangename natuur. Als ik tijdens het weekend ga fietsen geraak ik de stad niet uit. Ik zie alleen maar ‘shopping malls’, woonzones en industriezones.

Stephanes in Hong Kong

Stephanes (34) affaire met Hongkong begon 5 jaar geleden. "Ooit las ik ergens: "Hongkong kent geen tussenweg. Ofwel val je ervoor, ofwel wil je er zo snel mogelijk weg." Ik viel ervoor.

Shanghai

Greet in Shanghai

Greet ontmoette haar Chinese man 27 jaar geleden aan de universiteit. Na heel wat omzwervingen huwden ze 10 jaar later. Sindsdien is China haar tweede thuis. Enkele jaren geleden verhuisde het gezin permanent. "Chinezen zijn ontzettend warme mensen. Wie zou in België voor een volslagen vreemde eten op tafel zetten dat een maandloon kost?"

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen