Wonen en werken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Auckland

Liselotte in Auckland

Liselotte woont sinds een paar jaar in Auckland. Ze hoopt er binnenkort, anderhalf jaar na haar zwangerschap, terug aan het werk te gaan als vertaler en proofreader.

Jenthe in Hamilton

Jenthe wist op zijn 14de al dat hij naar het buitenland wou. "Ik wou het liefst naar Australië, maar mijn ouders vertelden me dat Nieuw-Zeeland veel mooier was."" Nu, 10 jaar later, werkt hij als ober in een van de toprestaurants van Hamilton. Welkom in het mooiste land ter wereld, waar iedereen je 'mate' is en de buren elkaar nog echt kennen.

Sam en Lien in Auckland

Sam (28) en Lien (24) vertrokken een jaar geleden naar Nieuw-Zeeland. Een weloverwogen keuze. "De afstand was overtuigend, de satellietfoto's verbluffend én Nieuw-Zeeland won het van Australië tijdens een partijtje vogelpik."

Valerie in Canterbury

Terwijl de winter hier z'n hoogtepunt bereikt, viert Valerie (25) Nieuwjaar in volle zomer. Haar avontuurlijke aard gecombineerd met haar passie voor landbouw en veeteelt bezorgen haar op dit moment de tijd van haar leven in het adembenemende Nieuw-Zeeland. Het land waar Kiwi's mensen zijn, en schapen talrijk.

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen