Begeleiding voor land- en tuinbouwers

Als land- of tuinbouwer of meewerkende partner kamp je soms met grote of kleine zorgen over je werkleven. Heb je nood aan een goed gesprek met iemand die oprecht naar je luistert en samen met jou naar oplossingen zoekt? Doe voor 10 euro per uur beroep op een loopbaanbegeleider.

Werken op een land-of tuinbouwbedrijf is werken met een passie. Die passie gaat soms gepaard met kopzorgen. Ze hebben te maken met je werk en dus ook met je leven. Ze laten je niet los en je raakt er niet uit op je eentje. Het kunnen grote zorgen zijn, maar ook kleine dingen die het leven op de boerderij lastig maken. 

Je stelt je bijvoorbeeld vragen als: 
 • Mijn hoofd zit zo vol. Hoe kan ik het bos door de bomen zien? 
 • Ik ben mijn plezier op de boerderij aan het kwijt geraken. Hoe krijg ik weer ‘goesting’?
 • Ik help op onze boerderij, werk buitenshuis, doe het huishouden en moet voor de kinderen zorgen. Hoe kan ik dit combineren zonder dat het me teveel wordt?
 • Hoe krijg ik opnieuw controle over mijn werk en mijn leven? Ik wil weer grip op de zaken.
 • Hoe zorg ik ervoor dat iedereen van de familie tevreden blijft over het familiebedrijf?
 • Ik wil gedeeltelijk buitenshuis gaan werken. Wie maakt me wegwijs op de arbeidsmarkt en vertrekt daarbij vanuit mij als mens?

Herkenbaar? Laat je begeleiden door een loopbaanbegeleider. Je loopbaanbegeleider kent de boerenstiel, maar behoort niet tot je directe omgeving. Het is iemand die zonder oordeel of eigenbelang naar jou luistert en samen naar oplossingen zoekt. De uitkomst hoeft zéker niet te zijn dat je afstand doet van je bedrijf. Integendeel, de begeleiding helpt je net om weer plezier te krijgen in je werkleven op de boerderij.

Je loopbaanbegeleider komt naar jou op het erf, of je kan zelf langsgaan. Jij kiest! Je kan 4 of 7 uur loopbaanbegeleiding volgen. Dit kost niet zo veel tijd en is gemakkelijk in te passen in alle drukte.
 

Ontdek wat de begeleiding concreet inhoudt

 

Interesse?

 1. Zoek een loopbaanbegeleider

  Meer info

  Klik op de regio van je keuze en ontdek de loopbaanbegeleiders in jouw buurt.


 2. Ga na of het klikt via een kennismakingsgesprek

  Meer info

  Heb je een loopbaanbegeleider gevonden? Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Zo ontdek je of er een klik is.

  Blijkt de klik er niet te zijn? Geen nood: contacteer een andere loopbaanbegeleider en voer opnieuw een kennismakingsgesprek. Tot je de juiste persoon gevonden hebt!


 3. Betaal met een loopbaancheque

  Meer info

  Ben je al 7 jaar aan het werk? Dan kan je je begeleiding betalen met een loopbaancheque. Zo’n cheque kost 40 euro en is goed voor vier uur begeleiding. Dit komt neer op 10 euro per uur, wat heel voordelig is!

  Wil je na die 4 uur, graag nog wat meer begeleiding? Dan kan je nog een tweede loopbaancheque bestellen voor 3 uur.

  Bestel een loopbaancheque

   


Verhalen uit de praktijk

Hoe kan de begeleiding jou helpen? Een loopbaanbegeleider en land- en tuinbouwers getuigen.

Naar de getuigenissen