84 opleidingen gevonden
Organisator: Creo
Eten doen we allemaal, maar weten we ook wat we eten en hoe we dit het best bereiden?
Kijk je ook altijd uit om te kunnen smullen van de lekkernijen op je bord?
Ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding?
Wens je je om te scholen of bij te scholen tot een volwaardige horeca-medewerker?
Ons culinair aanbod biedt een ruime keuze van een opleiding keukenmedewerker tot het verruimen en uitbreiden van je kook en/of culinaire talenten. Of je nu beginnend talent bent of een ervaren kookwonder, je vindt vast een cursus die je zal bekoren.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Je wil je klanten veilig voedsel voorschotelen. Je vermijdt ziekmakende bacteriën, ongezonde stoffen en ongewenste voorwerpen in het voedsel. Tegelijkertijd zorg je ook voor je eigen veiligheid. Vuur, water en scherpe voorwerpen maken de keuken immers tot een gevaarlijke plek.
Elk horecabedrijf is verplicht om de HACCP-regels toe te passen. Als je die regels naleeft, bied je veilig voedsel aan je klanten en werk je op een veilige manier.
Deze online cursus biedt je een eerste kennismaking met HACCP in de horeca in 5 modules 'Wat zegt de wet', '4 gevaren', 'Hygiëne', 'Veiligheid' en 'Afval'.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Hoe haal je het meeste uit je ingrediënten? Hoe verklein je je ecologische voetafdruk? En hoe creëer je een fijne sfeer voor je gasten en personeel?
In deze cursus ontdek je hoe je op verschillende vlakken duurzaam kan werken in de horeca. Want duurzaamheid gaat verder dan aandacht hebben voor het klimaat. Het is ook duurzaam omgaan met jezelf en je medewerkers. En ook klanten vinden een duurzame aanpak waardevol. Je hebt er dus heel wat bij te winnen als je duurzaam werkt.
Deze onderwerpen komen aan bod:
- Op weg naar duurzame horeca: Wat is duurzaamheid in de horeca en wat is het niet?
- Onze producten & ik: Hoe helpen productkennis en een goede voorbereiding om duurzaam te ondernemen?
- Onze natuur & ik: Hoe werk ik spaarzaam met voedsel, verpakkingen, water en energie?
- Ons team & ik: Hoe bouw ik een duurzame relatie op met mijn team?
- Onze gasten & ik: Hoe bouw ik een duurzame relatie op met mijn klanten?
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken of de zaal van een restaurant, taverne, bistro of fastfoodketen werken, maar mis je de nodige ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding polyvalent medewerker horeca iets voor jou. In deze opleidingsweken leer je alle technieken en vaardigheden om mee te draaien in een professioneel restaurant. Als polyvalent medewerker moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken. Tijdens je opleiding leer je je vaardigheden aan op de werkvloer.
**Wat leer je?**
- De verschillende stappen in het afwasproces, het verschil tussen hand- en machinewas, een machine onderhouden
- Toepassen van algemene hygiëne regels, allergene wetgeving
- Product- en ingrediëntenkennis
- Voorbereiden van groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte.
- Basis fonds, sauzen en soepen
- Kooktechnieken voor vlees- en visgerechten
- De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
- Basisvaardigheden in de zaal
- Onthaal en omgaan met gasten
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag de afwas in de keuken van een restaurant organiseren? Maar mis je de nodige kennis of ervaring ?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding afwasser iets voor jou. In 3 weken leer je de afwas professioneel uit te voeren. Als afwasser moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Wat leer je?**
- De rol van de afwasser
- De verschillende stappen in het afwasproces
- Het verschil tussen hand- en machinewas
- Een machine onderhouden
- Welke afwasproblemen je kan tegenkomen en hoe je ze oplost
- Hoe je de afwas organiseert en opbergt
**Duur van de opleiding ?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Wil je aan de slag in de horeca? Dan is de opleiding Keukenmedewerker iets voor jou.
In de opleiding van Keukenmedewerker leer je alle basistechnieken om als een professional te leren koken..
Voor
Werknemer, Werkzoekende
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
De coronacrisis heeft de realiteit pijnlijk uitvergroot: passie en creativiteit zijn belangrijk in de horeca, maar daarmee alleen trek je het niet. Correct rekenen en voldoende geld overhouden is noodzakelijk.
Deze onderwerpen komen aan bod:
- Help, waar zijn mijn centen naartoe? Het verdienmodel van een horecazaak
- 3 rekenfouten in F&B berekening die je veel geld kosten
- Werken met recepten: alleen maar voordelen
- Geld verdienen met je menukaart
Voor
Werkzoekende, Werkgever
Organisator: CVO HIK
In deze opleiding worden de echte basistechnieken uitgelegd en ingeoefend. Hier worden vak- en keukentermen besproken
en behandeld. Het correcte gebruik van keukenmessen, vingerzetting en de juiste materialen, gebruikt voor bepaalde handelingen en bereidingen, komen ook aan bod. Ervaren koks die jaren effectief in de privésector gewerkt hebben, zullen hun
technieken en tips met jou delen.
Deze lessen starten met theorie gelinkt aan de bereiding van het menu van de avond. Productkennis, gebruik van (soms
alternatieve) ingrediënten en technieken worden in het theoriegedeelte van de lessen uitgebreid besproken. Vooral de basis die in de hotelscholen wordt gegeven, is de bron om een verdere professionele of recreatieve opleiding te doorlopen.
Veiligheid, hygiëne en de HACCP-normen
worden in elke les geïntegreerd.
Voor
Werknemer, Werkzoekende
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zet je je eerste stappen in de horeca of heb je wat ervaring en wil je je kennis opfrissen?
In deze module leer je de basis over koude en warme dranken. Deze module helpt je bij het adviseren van dranken aan gasten.
Je krijgt inzicht in efficiënt, hygiënisch en gastvriendelijk werken.
We staan stil bij de productie van dranken en de invloed van de bereiding op aroma en smaak. Ook de presentatie van dranken voor een perfecte klantbeleving komt aan bod
Warme dranken: In deze cursus leer je meer over koffie, thee en de verschillende manieren om een lekker kopje te bereiden. Je leert meer over het product, je krijgt inzicht in de productie ervan en de invloed van de bereiding op aroma, smaak en klantenbeleving.
Wijn: Je leert hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, hoe een gastvriendelijke wijnkaart eruit kan zien en hoe je gasten kan helpen bij hun wijnkeuze.
Mixologie: Je leert hoe verschillende cocktails tot stand komen, welke componenten deel uitmaken van de basis van een cocktail en in welke verhouding je die samenbrengt. Je leert aandachtspunten over bereiding, presentatie en hoe je een klant kan helpen bij de cocktailkeuze.
Bier: Je leert de verschillende soorten bier kennen, de bereidingswijze, serveertemperatuur, hoe te werken met bier op tap of op fles, en hoe gasten te helpen bij hun bierkeuze.
Barorganisatie: Je leert hoe je professioneel een bar of toog kan organiseren, hoe je efficiënt, hygiënisch en gastvriendelijk kan werken en in welke volgorde je een bestelling afwerkt.
Spirits: Je leert het verschil tussen de verschillende courante spirits. Hoe worden ze gemaakt, welke smaken en aroma's kunnen we verwachten, waar komen deze spirits vandaan, hoe worden ze het meest gedronken en wat is de "perfect serve".
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
Wil je gasten ontvangen en gastronomisch verwennen? Wil je van je passie je beroep maken? Dan ben je aan het juiste adres! Met deze praktijkgerichte opleiding keuken ben je na 2 jaar klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
Deze unieke opleiding bieden wij aan in de gerenommeerde Hotelschool Spermalie. Spermalie is na meer dan 65 jaar uitgegroeid tot een school die staat voor kwaliteit.
In deze boeiende en veelzijdige opleiding volgen we de laatste trends op de voet. We zetten onze horecapassie om in uitmuntend vakmanschap.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag carrière als bartender starten , maar mis je de nodige kennis of ervaring? Horeca Forma, Diageo en VDAB organiseren samen deze opleiding. Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding `Bartender¿ iets voor jou. In 8 weken leer je de basis om in een bar en restaurant te kunnen werken. Tijdens of na de opleiding doe je enkele weken stage in een professionele bar of restaurant. Zo krijg je beroepservaring.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- bar basics en zaaltechnieken;
- spirits;
- koffie;
- mixology;
- bier, wijn, cocktails, mocktails;
- verkoopstechnieken, communicatie- en sollicitatievaardigheden;
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
Wil jij de rechterhand van de chef worden?
Wil je heerlijke gerechten en desserts leren maken onder de begeleiding van een professionele kok?
Wil je de chef ondersteunen door zelf te zorgen voor de mise-en-place, het bereiden van gerechten en het dresseren?
Dan is deze opleiding iets voor jou! Via duaal leren krijg je de kans om je vaardigheden zowel op de werkvloer als in ons centrum te behalen.
Organisator: MENTOR
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Met de opleiding keukenmedewerker leer je alle kneepjes van het vak op de werkvloer in VORK (het Volksrestaurant van Kortrijk). De perfecte voorbereiding op een boeiende job in een restaurant, grootkeuken, traiteur of cateringzaak.
Je leert de verschillende kooktechnieken toepassen en bereidingen uitvoeren in een professionele keuken. Dat gebeurt tijdens een praktische opleiding met aandacht voor jouw eigen noden en ontwikkeling.
Tijdens de opleiding ben je ook ingeschreven in het volwassenonderwijs (CVO Creo of CVO Scala) en kan je (deel)certificaten ontvangen voor volgende modules:
- Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- Eenvoudige visgerechten
- Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
- Eenvoudige nagerechten
- Klassieke fastfoodgerechten
- Trendy fastfoodgerechten
- Medewerker spoelkeuken
Tijdens de opleiding leer je alle technieken die je nodig hebt om in de keuken te werken. Daarnaast leer je algemene vaardigheden en attitudes zoals:
- een goed voorkomen hebben
- op tijd komen
- klantgericht werken
- zelfstandig werken
- werk leren zien
- omgaan met stress
- flexibel werken
- omgaan met kritiek en feedback
- nauwkeurig en proper te werk gaan
- instructies aanvaarden en opvolgen
- doorzettingsvermogen hebben
Daarnaast bieden we ook taalcoaching aan voor cursisten die moeite hebben met het Nederlands.
Verloop van de opleiding:
1. Gemeenschappelijke infosessie
Algemene uitleg over de opleiding
2. Intakegesprek (over jouw school- en werkverleden,
motivatie ...). Indien nodig testen we jouw taalvaardigheid.
3. Na deze 2 stappen word je eventueel toegelaten voor de vormingsweek. Daarin krijg je volgende vormingen:
- Onthaal
- Sociale vaardigheden
- Sollicitatietraining
- Infosessie over werken in de horeca
- Meten en Wegen
- Introductiedag in de keuken en HACCP (voedselveiligheid)
4. Na die vormingsweek kan je deelnemen aan de opleiding. Die duurt ongeveer 10 weken.
Tijdens de opleiding werken we met een doorschuifsysteem. Zo leer je alle kanten van de keuken kennen:
- Passe / Afwas
- Warme keuken
- Koude Keuken
- Nagerechten
- Personeelsmaaltijden en take away
- Zaal / bar
5. 4 weken stage
Tijdens de opleiding zoeken we samen met de coach naar een geschikte stage in de regio waar je woont. Dat kan in verschillende soorten keukens. Bijvoorbeeld: grootkeuken, slager, traiteur, voedingsafdeling van een supermarkt, take away zaak, restaurant, bistro, tearoom, ...
Na de opleiding zoeken we samen een geschikte job.
6. Nazorg
Kan je na jouw stage niet blijven werken op jouw stageplaats? Dan zoeken wij nog verder mee naar een andere job gedurende 6 maanden. Ook als je niet tevreden bent over jouw werkplek, zoeken we samen een betere plek.
Organisator: De Krone - jobervaringscentrum
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Onder toezicht van een gediplomeerde kok leer je bij ons, Brasserie De Krone, de knepen van het vak. Heb je extra ondersteuning nodig, ben je onzeker, heb je A.S.S. (is onze specialiteit)....? Bij ons kan je op je eigen ritme werkervaring opdoen. Samen met anderen zorg je ervoor dat onze klanten lekker eten op hun bord krijgen.
Ons doel is om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen of volledig weg te werken. Na de nodige training is er een mogelijkheid om betaald door te stromen naar ons eetcafé in Mechelen. Meer uitleg geven we graag tijdens een gesprek.
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Ben je gepassioneerd door bier? Wil je meer weten over het productieproces? En wil je degusteren volgens de wetenschap en analyse van typische aroma's, kleuren en smaken? Dan is de Initiatie bierkennis en- degustatie bij CVO VItant - Campus PIVA iets voor jou!
Deze module is een onderdeel van de opleiding Sommelier. Je leert hier de basis en is daarom ideaal voor starters. De module is instapvrij voor iedereen. Als je deze module succesvol beëindigt, ontvang je een deelcertificaat.
Programma
Een greep uit het programma:
geschiedeins van het biervan de oudheid tot de 21ste eeuw
geschiedenis van Antwerpse bieren
proeven: zoet, zuur en bitter
grondstoffen en ingrediënten: gerst, tarwe, granen, hop, gist, kruiden
brouwen van bier: mouten, brouwen, gisten, lagering
bewaren en schenken: vatenbier, flessenbier, glazen
tappen en organisatie van de toog
gezondheid en bierconsumptie
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Zou je graag in de grootkeuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding grootkeukenhulpkok iets voor jou.
Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
In deze opleiding leer je op 18 weken tijd grootkeukengerechten bereiden. Je leert op grote schaal ingrediënten verwerken tot smakelijke vis-, vlees-, groente- en nagerechten.
We organiseren deze opleiding één keer per jaar. Je start op 3 november '25 en rond de opleiding af eind april '26.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal van een restaurant werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Hulpkelner iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaal. Zo krijg je beroepservaring.
Als hulpkelner moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- basistechnieken zaal, bar en cocktails;
- onthaal en omgang met gasten;
- interactie tussen keuken en zaal;
- zaalvoorbereiding en bediening van gasten;
- drankenkennis;
- zaalversnijdingen en -bereidingen;
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Hoe zorg je voor een grotere klantentevredenheid? En welke vragen stel je best om meer te verkopen en toch niet opdringerig over te komen? Hoe haal je meer rendement en weet je wat binnen je aanbod het meeste oplevert?
In deze online cursus leer je het. Je krijgt tips om op een gastvrije manier meer te verkopen. Ook worden verschillende verkooptechnieken toegelicht.
Volgende thema's komen aan bod:
- misverstanden
- ken je kaart
- verkooptips
- wat werkt voor jou?
Organisator: Creo
Na de opleiding sommelier kan de cursist Franse, Europese en wereldwijnen degusteren en serveren; de gepaste wijn bij specifieke gerechten adviseren en professioneel wijnproeven.
Het opleidingstraject omvat 400 lestijden, en omvat onderstaande modules:
Initiatie Wijnkennis en -degustatie (80 lt)
Kennis en degustatie Franse wijnen (80 lt) - voorkennis Initiatie Wijnkennis en -degustatie vereist
Kennis en degustatie Europese (80 lt) - voorkennis Initiatie Wijnkennis en -degustatie vereist
Kennis en degustatie wereldwijnen (80 lt) - Initiatie Wijnkennis en -degustatie vereist
Wijn en gastronomie (80 lt) - voorkennis Franse, Europese en wereldwijnen vereist
Organisator: MENTOR
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Met de opleiding hulpkelner en hulpbarman leer je alle kneepjes van het vak op de werkvloer in VORK (het Volksrestaurant van Kortrijk). De perfecte voorbereiding op een boeiende job als ober, barman, kelner,
De opleiding duurt normaal 3 à 6 maanden maar dat kan ook langer. Samen met jouw begeleider bespreken we wat meest geschikt is.
Tijdens de opleiding leer je alle technieken die je nodig hebt om in de zaal of in een bar te werken. Daarnaast leer je algemene vaardigheden en attitudes zoals:
- een goed voorkomen hebben
- op tijd komen
- klantgericht werken
- zelfstandig werken
- werk leren zien
- omgaan met stress
- flexibel werken
- omgaan met kritiek en feedback
- nauwkeurig en proper te werk gaan
- instructies aanvaarden en opvolgen
- doorzettingsvermogen hebben
In samenwerking met Ligo Zuid-en-Midden-West-Vlaanderen bieden we ook taalcoaching aan voor cursisten die moeite hebben met het Nederlands.
Zoek je een job in de retail of verkoop en wil je graag jou klantvriendelijkheid verbeteren? Dan vormt deze opleiding de perfecte oefenschool!
Er zijn verschillende stappen vooraleer je kan starten met de opleiding:
1. Gemeenschappelijke infosessie (algemene uitleg over de opleiding)
2. Intakegesprek (over jouw school- en werkverleden, motivatie
)
3. Beroepsverkennende stage (2 à 4 weken)
Daarna kan je deelnemen aan de opleiding:
4. 3 à 6 maanden (of langer) opleiding in VORK
5. Nazorg door OCMW of partnerorganisatie van VDAB
Organisator: cvo MIRAS
Gasten ontvangen en gastronomisch verwennen. Elke dag opnieuw. Van je passie je beroep maken. Is dat jouw droom? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Na deze eenjarige praktijkgerichte opleiding keuken ben je klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
In deze boeiende en veelzijdige opleiding komen de laatste trends aan bod. We zetten jouw passie om in uitmuntend vakmanschap.
In de lessenreeks keukenpraktijk leer je eerst de essentiële basis: vis, vlees en groenten vakkundig bereiden en dresseren. Na deze lessenreeks behaal je het certificaat Keukenmedewerker.
Dan start je met de modules hulpkok. Je ontdekt geavanceerde technieken voor het bereiden van vis, vlees, gevogelte en wild. Ook groenten, kruiden en klassieke bereidingen passeren de revue.
In het laatste luik kok til je klassieke gerechten naar het niveau van hedendaagse topgastronomie. Dit luik organiseren we deels in ons centrum en deels op de werkvloer van een uitstekende horecazaak.
Tot slot, in de modules keukenbeheer en keukenorganisatie verwerf je noodzakelijke achtergrondinformatie die je moet kennen als je in de horeca aan de slag wilt. Onderwerpen zoals veiligheid en hygiëne (HACCP), voorraadbeheer, wetgeving eigen aan het beroep, controle op voeding en dranken, kostprijsberekening en prijszetting komen aan bod.
Organisator: De Krone - jobervaringscentrum
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Hoe organiseer ik mijn toog?
Hoe zet ik koude dranken klaar?
Hoe maak ik expresso en presenteer ik warme dranken?
Hoe houd ik mijn toog net volgens de opgelegde normen?
Organisator: CVO De Verdieping
In de opleiding keukenmedewerker leer je oefen je verschillende snij- en kooktechnieken en bereid je eenvoudige gerechten. Je krijgt een initiatie in warme en koude keukenbereidingen, van hapje tot dessert. De nadruk ligt op correct bereide, lekkere gerechten met aandacht voor voedselveiligheid. Met deze vaardigheden kan je starten in een professionele keuken of verder bijscholen tot hulpkok en kok. Je kan deze opleiding kort en intensief volgen overdag of in een jaartraject 's avonds.
Heb je een vraag of wil je graag starten? Mail dan naar trajectbegeleiding@cvodeverdieping.be.
Voor
Werkgever, Werkzoekende
Organisator: CVO HIK
Iedereen die graag kookt en van lekker eten houdt, kan de modules uit de opleiding Hulpkok volgen.
Dit omvat de cursussen Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten, Eenvoudige visgerechten, Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden, en eenvoudige nagerechten.