24 opleidingen gevonden
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Je wil je klanten veilig voedsel voorschotelen. Je vermijdt ziekmakende bacteriën, ongezonde stoffen en ongewenste voorwerpen in het voedsel. Tegelijkertijd zorg je ook voor je eigen veiligheid. Vuur, water en scherpe voorwerpen maken de keuken immers tot een gevaarlijke plek.
Elk horecabedrijf is verplicht om de HACCP-regels toe te passen. Als je die regels naleeft, bied je veilig voedsel aan je klanten en werk je op een veilige manier.
Deze online cursus biedt je een eerste kennismaking met HACCP in de horeca in 5 modules 'Wat zegt de wet', '4 gevaren', 'Hygiëne', 'Veiligheid' en 'Afval'.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zin in een inspirerende, praktijkgerichte Aziatische workshop vol verschillende smaken, kleuren en geuren? Dan zit je goed! Tijdens deze workshop maak je recepten uit verschillende Oosterse landen. Je leert nieuwe begrippen en ingrediënten kennen.Zo doe je inspiratie op voor je menukaart en verbeter je je horecakennis.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken of de zaal van een restaurant, taverne, bistro of fastfoodketen werken, maar mis je de nodige ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding polyvalent medewerker horeca iets voor jou. In deze opleidingsweken leer je alle technieken en vaardigheden om mee te draaien in een professioneel restaurant. Als polyvalent medewerker moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken. Tijdens je opleiding leer je je vaardigheden aan op de werkvloer.
**Wat leer je?**
- De verschillende stappen in het afwasproces, het verschil tussen hand- en machinewas, een machine onderhouden
- Toepassen van algemene hygiëne regels, allergene wetgeving
- Product- en ingrediëntenkennis
- Voorbereiden van groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte.
- Basis fonds, sauzen en soepen
- Kooktechnieken voor vlees- en visgerechten
- De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
- Basisvaardigheden in de zaal
- Onthaal en omgaan met gasten
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Verdiep je in de heerlijke smaken van de Vlaamse keuken.Je leert hoe je Vlaamse klassieke gerechten bereidt en je ontdekt het geheim achter de rijke en hartige smaken van de Vlaamse klassiekers.Deze gerechten komen aan bod:tomaat garnaal asperges op vlaamse wijzestoofvlees balletjes in tomatensaus…Met deze praktijkgericht workshop doe je inspiratie op voor je menukaart en verbeter je je horecakennis.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Nog geen diploma op zak?
Heb je om de één of andere reden geen diploma secundair onderwijs behaald, dan kan je daar als volwassene via tweedekansonderwijs toch nog aan beginnen. Hierin combineer je een diplomagerichte beroepsopleiding met algemene vorming.
Voor de opleiding kok werkte de VDAB samen met de Centra voor Volwassenenonderwijs een programma van 1 jaar uit. In deze opleiding krijg je een evenwichtige mix van theorie en praktijk.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
Volgende items komen aan bod in de opleiding:
- initiatie warme keuken
- koude keuken
- nagerechten
- dagschotels vlees/gevogelte
- dagschotels vis
- visgerechten
- vleesgerechten
- onthaal en omgaan met gasten
- interactie keuken/zaal
- koken à la Carte
Alle informatie over de plaats waar deze opleiding aangeboden wordt en hoe dit opleidingstraject eruit ziet, vind je terug onder de flap 'praktisch en inschrijven'.
MECHELEN, HEUSDEN-ZOLDER, ANTWERPEN, GENT, TURNHOUT, AALST, ANDERLECHT, OOSTENDE, SINT-TRUIDEN, MAASMECHELEN, ZELE, DIEST
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring.
Als hulpkok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- snijtechnieken, basisbereidingen en kooktechnieken;
- samenwerken met anderen;
- salades, snacks en soepen bereiden;
- aardappel- en pastabereidingen maken;
- eenvoudige vis- vlees- groente- en nagerechten
- bistro vis- vlees- groente- en nagerechten
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag als kok in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding kok iets voor jou. Je leert de technieken om in een keuken te kunnen werken aangevuld met zaal technieken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Als kok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken dat een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker
https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338 al eens door!
**Wat leer je:**
- Eenvoudige visgerechten
- Eenvoudige vlees en gevogelte gerechten
- Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- Eenvoudige nagerechten
- Bistrogerechten met vis
- Bistrogerechten met vlees en gevogelte
- Bistrogerechten met groenten en kruiden
- Bistronagerechten
- Restaurant à la carte
- Restaurant à la carte en keukenorganisatie
- Restaurant à la carte en keukenbeheer
- Initiatie ontvangst en bediening van gasten
**Hoe lang duurt de opleiding ?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Wil je je vaardigheden als keukenmedewerker een boost geven? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte versnelde opleiding hulpkok iets voor jou. Als hulpkok moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken. Tijdens je opleiding loop je een stage.
** Wat leer je ?**
- Toepassen van algemene hygiëne regels, allergene wetgeving
- Je verfijnt je product- en ingrediëntenkennis
- Kooktechnieken voor vlees-, en visgerechten
- De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
- Leidinggevende vaardigheden, rentabiliteit-
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Hoelang duurt de opleiding ?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder ¿planning en organisatie¿.
KORTRIJK, HASSELT, ANTWERPEN, OOSTENDE, VILVOORDE, HEVERLEE, HERENTALS
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Keukenmedewerker iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- snijtechnieken;
- basisbereidingen en kooktechnieken;
- samenwerken met anderen;
- salades, snacks en soepen bereiden;
- aardappel- en pastabereidingen maken;
- initiatie koude, warme keuken en nagerechten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de grootkeuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding grootkeukenhulpkok iets voor jou. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring. Als grootkeukenhulpkok moet je `s avonds en in het weekend werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338) al eens door!
**Wat leer je?**
- initiatie warme keuken
- dagschotels met vis
- dagschotels met vlees en gevogelte
- nagerechten
- koude keuken
- toonbankbediening
- initiatie grootkeukenbereidingen
- grootkeuken voorbereidingen
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Wil je aan de slag in de horeca? Dan is de opleiding Keukenmedewerker iets voor jou.
In de opleiding van Keukenmedewerker leer je alle basistechnieken om als een professional te leren koken..
Organisator: CVO De Verdieping
In de opleiding keukenmedewerker leer je oefen je verschillende snij- en kooktechnieken en bereid je eenvoudige gerechten. Je krijgt een initiatie in warme en koude keukenbereidingen, van hapje tot dessert. De nadruk ligt op correct bereide, lekkere gerechten met aandacht voor voedselveiligheid. Met deze vaardigheden kan je starten in een professionele keuken of verder bijscholen tot hulpkok en kok. Je kan deze opleiding kort en intensief volgen overdag of in een jaartraject 's avonds.
Heb je een vraag of wil je graag starten? Mail dan naar trajectbegeleiding@cvodeverdieping.be.
Voor
Werknemer, Werkzoekende
Organisator: GO! CVO Antwerpen
Loopt het water je uit de mond als de buren de barbecue aansteken? Maar durf je er zelf niet mee aan de slag? In deze module leer je hoe je de barbecue in de dagelijkse keuken integreert. Je leert nieuwe technieken en gebruikt zowel een gas- als houtskoolbarbecue. Daarmee maak je gerechten van hapjes tot en met dessert. Na afloop grill je met veel zelfvertrouwen.
Organisator: MENTOR
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Met de opleiding keukenmedewerker leer je alle kneepjes van het vak op de werkvloer in VORK (het Volksrestaurant van Kortrijk). De perfecte voorbereiding op een boeiende job in een restaurant, grootkeuken, traiteur of cateringzaak.
Je leert de verschillende kooktechnieken toepassen en bereidingen uitvoeren in een professionele keuken. Dat gebeurt tijdens een praktische opleiding met aandacht voor jouw eigen noden en ontwikkeling.
Tijdens de opleiding ben je ook ingeschreven in het volwassenonderwijs (CVO Creo of CVO Scala) en kan je (deel)certificaten ontvangen voor volgende modules:
- Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- Eenvoudige visgerechten
- Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
- Eenvoudige nagerechten
- Klassieke fastfoodgerechten
- Trendy fastfoodgerechten
- Medewerker spoelkeuken
Tijdens de opleiding leer je alle technieken die je nodig hebt om in de keuken te werken. Daarnaast leer je algemene vaardigheden en attitudes zoals:
- een goed voorkomen hebben
- op tijd komen
- klantgericht werken
- zelfstandig werken
- werk leren zien
- omgaan met stress
- flexibel werken
- omgaan met kritiek en feedback
- nauwkeurig en proper te werk gaan
- instructies aanvaarden en opvolgen
- doorzettingsvermogen hebben
Daarnaast bieden we ook taalcoaching aan voor cursisten die moeite hebben met het Nederlands.
Verloop van de opleiding:
1. Gemeenschappelijke infosessie
Algemene uitleg over de opleiding
2. Intakegesprek (over jouw school- en werkverleden,
motivatie ...). Indien nodig testen we jouw taalvaardigheid.
3. Na deze 2 stappen word je eventueel toegelaten voor de vormingsweek. Daarin krijg je volgende vormingen:
- Onthaal
- Sociale vaardigheden
- Sollicitatietraining
- Infosessie over werken in de horeca
- Meten en Wegen
- Introductiedag in de keuken en HACCP (voedselveiligheid)
4. Na die vormingsweek kan je deelnemen aan de opleiding. Die duurt ongeveer 10 weken.
Tijdens de opleiding werken we met een doorschuifsysteem. Zo leer je alle kanten van de keuken kennen:
- Passe / Afwas
- Warme keuken
- Koude Keuken
- Nagerechten
- Personeelsmaaltijden en take away
- Zaal / bar
5. 4 weken stage
Tijdens de opleiding zoeken we samen met de coach naar een geschikte stage in de regio waar je woont. Dat kan in verschillende soorten keukens. Bijvoorbeeld: grootkeuken, slager, traiteur, voedingsafdeling van een supermarkt, take away zaak, restaurant, bistro, tearoom, ...
Na de opleiding zoeken we samen een geschikte job.
6. Nazorg
Kan je na jouw stage niet blijven werken op jouw stageplaats? Dan zoeken wij nog verder mee naar een andere job gedurende 6 maanden. Ook als je niet tevreden bent over jouw werkplek, zoeken we samen een betere plek.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Gasten ontvangen en gastronomisch verwennen. Elke dag opnieuw. Van je passie je beroep maken. Is dat jouw droom? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Na deze eenjarige praktijkgerichte opleiding keuken ben je klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
In deze boeiende en veelzijdige opleiding komen de laatste trends aan bod. We zetten jouw passie om in uitmuntend vakmanschap.
In de lessenreeks keukenpraktijk leer je eerst de essentiële basis: vis, vlees en groenten vakkundig bereiden en dresseren. Na deze lessenreeks behaal je het certificaat Keukenmedewerker.
Dan start je met de modules hulpkok. Je ontdekt geavanceerde technieken voor het bereiden van vis, vlees, gevogelte en wild. Ook groenten, kruiden en klassieke bereidingen passeren de revue.
In het laatste luik kok til je klassieke gerechten naar het niveau van hedendaagse topgastronomie. Dit luik organiseren we deels in ons centrum en deels op de werkvloer van een uitstekende horecazaak.
Tot slot, in de modules keukenbeheer en keukenorganisatie verwerf je noodzakelijke achtergrondinformatie die je moet kennen als je in de horeca aan de slag wilt. Onderwerpen zoals veiligheid en hygiëne (HACCP), voorraadbeheer, wetgeving eigen aan het beroep, controle op voeding en dranken, kostprijsberekening en prijszetting komen aan bod.
Organisator: WEB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
De opleiding bestaat uit opleiding/werkervaring in de keuken en vorming.
De werkervaring vindt plaats in de grootkeuken van Janssen Pharmaceutica in Beerse, waar je meewerkt aan het buffet, broodjeskeuken, de koude keuken en de afwasruimte.
Tijdens de vorming komen verschillende vakken aan bod: bijvoorbeeld keukentermen, hygiëne in de keuken, solliciteren, rekenen in de keuken, hef- en tiltechnieken,...
Op het einde van de opleiding krijg je een getuigschrift.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
Wil je gasten ontvangen en gastronomisch verwennen? Wil je van je passie je beroep maken? Dan ben je aan het juiste adres! Met deze praktijkgerichte opleiding keuken ben je na 2 jaar klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
Deze unieke opleiding bieden wij aan in de gerenommeerde Hotelschool Spermalie. Spermalie is na meer dan 65 jaar uitgegroeid tot een school die staat voor kwaliteit.
In deze boeiende en veelzijdige opleiding volgen we de laatste trends op de voet. We zetten onze horecapassie om in uitmuntend vakmanschap.
Organisator: cvo MIRAS
Wil jij de rechterhand van de chef worden?
Wil je heerlijke gerechten en desserts leren maken onder de begeleiding van een professionele kok?
Wil je de chef ondersteunen door zelf te zorgen voor de mise-en-place, het bereiden van gerechten en het dresseren?
Dan is deze opleiding iets voor jou! Via duaal leren krijg je de kans om je vaardigheden zowel op de werkvloer als in ons centrum te behalen.
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Wil jij een opleiding Kok volgen? Dan zit je bij CVO Vitant op Campus PIVA goed.
Je kan kiezen voor een sneltraject kok/kelner op 10 maanden of voor een traject op maat in dag- of avondonderwijs.
Je volgt eerst de modules van keukenmedewerker en hulpkok, om daarna af te ronden met de modules van kok.
Surf voor alle details naar onze website
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: GO! CVO Antwerpen
Wil je eens feestelijk uitpakken bij familie en vrienden? Dan is deze cursus ideaal. We bouwen verder op de aangeleerde technieken uit de andere modules. We verfijnen ze en diepen ze verder uit.
feestelijke maaltijden bereiden en decoratief presenteren
een koud buffet maken
mousses, pasteien en vullingen bereiden
vis fileren
schaal- en schelpdieren reinigen
gerechten op smaak brengen met verse kruiden
flamberen
de hygiëneregels in acht nemen
gerechten maken zoals aardpeersoep, parelhoenfilet met gebraiseerd witloof, viskroketjes, gevulde kwartel, eendenborstfilet met crème va zoete aardappel, kip in een sesamjasje feestelijke hapjes, zoute boterkaramelijs, tompoes, paasbuffet, ...
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: GO! CVO Antwerpen
Verras en verwen jezelf en je gasten met gebak uit eigen bakkerij. In deze module leer je diverse technieken om verschillende soorten zoete en hartige degen en vullingen te bereiden. Je bakt brood, taarten, koekjes, quiches, pizzas enz.
Organisator: cvo MIRAS
Wil jij elke dag opnieuw gasten ontvangen en gastronomisch verwennen? Wil je van je passie je beroep maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met deze voltijdse praktijkgerichte opleiding keuken en restaurant stomen we jou in één jaar klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
Ben je werkzoekende en voldoe je aan de VDAB-voorwaarden? Dan kan je deze opleiding volgen met (financiële) ondersteuning van VDAB.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO EduKempen
Als keukenmedewerker assisteer je de (hulp)kok en het andere keukenpersoneel. Je helpt met alle voorbereidingen en bereidingen.
Deze opleiding is geschikt voor zowel hobbyisten die hun keukenvaardigheden willen uitbreiden als voor professionelen.
De opleiding keukenmedewerker bestaat uit 2 verschillende onderdelen:
* Lekker en gezond: Eenvoudige gerechten met vis en eenvoudige gerechten met groenten en kruiden.
* Lekker en gevarieerd: Eenvoudige gerechten met vlees en gevogelte en eenvoudige nagerechten.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: CVO Vitant - campus PIVA
Droom jij van een carrière in de horeca of je eigen horeca- of cateringbedrijf? Start in september en wij scholen jou (zonder voorkennis) op 10 maanden om tot een volwaardige kok en kelner!
Met inspirerende chefs, moderne lesfaciliteiten in hartje Antwerpen, leerrijke uitstappen en boeiende stages (in binnen- én buitenland).
Van algemene bereidingstechnieken tot zaalversnijdingen, over desserten en wijnkennis: je leert het direct in de praktijk. Het éénjarig traject Hotelbedrijf is zonder twijfel het neusje van de zalm.
De opleiding bestaat uit drie periodes van tien lesweken, waarin je vanaf de basis begint. Voorkennis is dus niet nodig. Je volgt les in de nieuwste en professioneel uitgeruste leslokalen, keukens en restaurants op campus PIVA, afgewisseld met uitstappen naar een wijngaard, kaasmeester, vroegmarkt,
Onze inspirerende chefs hebben stuk voor stuk ervaring opgedaan in de horeca en geven dit met veel passie aan jou door. Ze zorgen ervoor dat jij hoogstaande culinaire gerechten aflevert.
Je oefent het eerste semester voor gasten in onze bistro, in het tweede semester sta je in ons klasse-restaurant Hof van Leysen. Je doet een banket voor meer dan 50 gasten en organiseert mee een Streetfoodfestival.
Als kers op de taart loop je 4 weken stage in een klasse-restaurant. Zo stroom je uit als een volleerd kok en kelner. ! Nieuw: vanaf het schooljaar 23-24 kan je ook je stage lopen in het buitenland. CVO Vitant beschikt over een Erasmus+-accreditatie in het domein beroepsonderwijs en opleiding. Mogelijke bestemmingen zijn Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië.
Kom langs op onze campus. Met een persoonlijk gesprek bezorgen wij jou informatie op maat. Mail naar bonnie.peeters@cvovitant.be
Voor wie?
Iedereen vanaf 18 jaar.
Zowel schoolverlaters als carrièreswitchers zijn welkom. De leeftijden in deze opleiding zijn zeer divers!
Ben je werkzoekend? Dan kan je deze opleiding volgen via de VDAB.
Hoelang duurt de opleiding?
De opleiding start in september en eindigt in juni van datzelfde schooljaar.
Je volgt voltijds les, van maandag tot vrijdag, 8u30 tot 15u.
De lessen vinden plaats in hartje Antwerpen op Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen.
Meer informatie op onze website: www.cvovitant.be
We organiseren ook geregeld infosessies !