Wonen en werken in Zwitserland

Zwitserland

Frick

Maarten in Frick

Vijf jaar geleden werd Maarten verliefd op een collega die voor het Zwitserse filiaal van zijn bedrijf werkte. Na een jaar pendelen, besloten ze ervoor te gaan. Maarten verhuisde en viel als een blok voor zijn nieuwe thuisland.

Koen in Zürich

Koen heeft altijd een internationale carrière gehad. Als consultant werkte hij onder meer in Amsterdam, Parijs, Frankfurt, Genève en Milaan. Omdat hij het wekelijkse pendelen met vliegtuig en trein beu was, besloot hij in te gaan op het voorstel om naar Zurich te verhuizen.

Veerle bij Swarovski

Veerle woonde 8 jaar in Zwitserland. De laatste 4 jaar werkte ze bij Swarovski. Ze vertelt: "Toen ik voor het eerst binnenstapte in het bedrijf, had ik het gevoel dat ik in de Swarovski heaven was."

Koen in Genève

Koen (37) snuift elke dag de gezonde berglucht op, heeft vrienden uit 12 verschillende landen en werkt net als zijn Mexicaanse vriendin voor een internationale organisatie. Welkom in… Genève!

Bern

Veerle in Bern

Middenin de verbouwingen van hun huis, kreeg de vriend van Veerle een job aangeboden in Zwitserland. Ze ruilden hun bouwwerf voor een keurig gerenoveerd appartement in de horlogevallei van Bern.

Ingrid in Zürich

Als je aan Zwitserland denkt, denk je spontaan aan besneeuwde bergtoppen, chalets en koekoeksklokken. Maar Zwitserland is meer dan enkel fotogeniek. Ingrid (56) volgde 36 jaar geleden de man van haar leven en ruilde België voor het Alpenland.

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen