Wonen en werken in Oceanië

Wonen en werken in Oceanie

Wonen en werken in Australië 

Ian werkte op verschillende baggerwerven in het buitenland. De eerste was in Port Hedland, Australië, en die maakte meteen een grote indruk. Ian: 'De arbeiders woonden er in kampen die georganiseerd werden door de mining companies'.

Wonen en werken in Australië 

Mattia studeerde vorig jaar af als huisarts. Net op dat moment kreeg haar vriend het aanbod om een jaar als 'flying doctor' in Australië te gaan werken. Ze besloot mee te gaan.

Liselotte in Auckland 

Liselotte woont sinds een paar jaar in Auckland. Ze hoopt er binnenkort, anderhalf jaar na haar zwangerschap, terug aan het werk te gaan als vertaler en proofreader.

Wonen en werken in Australië 

Toen Saartje in 2009 afstudeerde als bachelor in de journalistiek, was werk schaars. Een bijkomende studie Engelse literatuur in een Engelstalig land leek haar een goed plan.

Wonen en werken in Australië

Bram (27) deed waar veel jongeren van dromen: hij trok na z'n studies naar het land van de Aboriginals. Hij vertelt: "Omdat je niet kan leven van de dauw, vroeg ik een Working Holiday visum aan."

Jenthe in Hamilton 

Jenthe wist op zijn 14de al dat hij naar het buitenland wou. "Ik wou het liefst naar Australië, maar mijn ouders vertelden me dat Nieuw-Zeeland veel mooier was."" Nu, 10 jaar later, werkt hij als ober in een van de toprestaurants van Hamilton. Welkom in het mooiste land ter wereld, waar iedereen je 'mate' is en de buren elkaar nog echt kennen.

Stefaan in Melbourne

Als je in de tuin van Stefaan rondwandelt, zie je tussen de exotische bloemen buideldiertjes en papegaaien. Hij woont al 14 jaar in Australië, het land waar de mensen blij zijn als het regent. Sinds 2 jaar heeft hij een eigen zaak in Melbourne. "Ik maak pralines voor chocoladewinkels en particulieren. Aussies zijn gek op Belgische chocolade."

Ann in Sydney

Het avontuur van Ann (30) en haar vriend Arno begon eind 2004. Toen kreeg Arno een contract van één jaar aangeboden door Vodafone, in Sydney. Uiteindelijk bleven ze drie jaar 'Down Under'. Ann: "Omdat er veel immigranten wonen in Sydney, valt er altijd wel iets te vieren dat eigen is aan een bepaalde godsdienst of cultuur. Best boeiend!"

Sam en Lien in Auckland 

Sam (28) en Lien (24) vertrokken een jaar geleden naar Nieuw-Zeeland. Een weloverwogen keuze. "De afstand was overtuigend, de satellietfoto's verbluffend én Nieuw-Zeeland won het van Australië tijdens een partijtje vogelpik."

Valerie in Canterbury 

Terwijl de winter hier z'n hoogtepunt bereikt, viert Valerie (25) Nieuwjaar in volle zomer. Haar avontuurlijke aard gecombineerd met haar passie voor landbouw en veeteelt bezorgen haar op dit moment de tijd van haar leven in het adembenemende Nieuw-Zeeland. Het land waar Kiwi's mensen zijn, en schapen talrijk.

Wil je ook getuigen over je ervaring in het buitenland?

Woon en werk je in het buitenland en deel je graag je verhaal met ons? Dat kan! Mail naar onze redactie.

Getuigenissen uit andere werelddelen