Vlaanderen binnen Europa

In de datavisualisatie 'Vlaanderen binnen Europa' worden de 3 Belgische gewesten en België vergeleken met de andere Europese lidstaten aan de hand van 25 arbeidsmarktgerelateerde indicatoren en meer dan 200 invalshoeken.

Wat houdt het in?

arbeidsmarktinfo
  • Eurostat, de statistische dienst van de Europese gemeenschappen, coördineert in samenwerking met de nationale instituten voor de statistiek jaarlijkse steekproefenquetes naar de arbeidskrachten. De bedoeling is om op Europees vlak vergelijkbaar cijfermateriaal te verzamelen over de populaties op actieve leeftijd.
  • Deze data worden jaarlijks verwerkt en gepubliceerd door het Steunpunt Werk / Departement WSE.
  • Omdat deze arbeidsmarktgerelateerde informatie uiteraard ook interessant is voor analyses binnen VDAB, is er een samenwerking opgezet tussen Steunpunt Werk / Departement WSE en VDAB. Het resultaat is de datavisualisatie 'Vlaanderen binnen Europa' waarin het beschikbare cijfermateriaal op een erg gebruiksvriendelijke en toegankelijke manier aangeboden wordt aan het grote publiek. De toepassing bevat meer dan 200 verschillende indicatoren en invalshoeken die via kaarten en grafieken worden weergegeven.

In de cijfernota 'Vlaanderen binnen Europa: met 26 indicatoren op virtuele rondreis' vind je inspiratie over de verschillende opvraagmogelijkheden van de visualisatie.

Bekijk het overzicht van de beschikbare jaarcijfers per indicator.