88 opleidingen gevonden
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Je wil je klanten veilig voedsel voorschotelen. Je vermijdt ziekmakende bacteriën, ongezonde stoffen en ongewenste voorwerpen in het voedsel. Tegelijkertijd zorg je ook voor je eigen veiligheid. Vuur, water en scherpe voorwerpen maken de keuken immers tot een gevaarlijke plek.
Elk horecabedrijf is verplicht om de HACCP-regels toe te passen. Als je die regels naleeft, bied je veilig voedsel aan je klanten en werk je op een veilige manier.
Deze online cursus biedt je een eerste kennismaking met HACCP in de horeca in 5 modules 'Wat zegt de wet', '4 gevaren', 'Hygiëne', 'Veiligheid' en 'Afval'.
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Hoe haal je het meeste uit je ingrediënten? Hoe verklein je je ecologische voetafdruk? En hoe creëer je een fijne sfeer voor je gasten en personeel?
In deze cursus ontdek je hoe je op verschillende vlakken duurzaam kan werken in de horeca. Want duurzaamheid gaat verder dan aandacht hebben voor het klimaat. Het is ook duurzaam omgaan met jezelf en je medewerkers. En ook klanten vinden een duurzame aanpak waardevol. Je hebt er dus heel wat bij te winnen als je duurzaam werkt.
Deze onderwerpen komen aan bod:
- Op weg naar duurzame horeca: Wat is duurzaamheid in de horeca en wat is het niet?
- Onze producten & ik: Hoe helpen productkennis en een goede voorbereiding om duurzaam te ondernemen?
- Onze natuur & ik: Hoe werk ik spaarzaam met voedsel, verpakkingen, water en energie?
- Ons team & ik: Hoe bouw ik een duurzame relatie op met mijn team?
- Onze gasten & ik: Hoe bouw ik een duurzame relatie op met mijn klanten?
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken of de zaal van een restaurant, taverne, bistro of fastfoodketen werken, maar mis je de nodige ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding polyvalent medewerker horeca iets voor jou. In deze opleidingsweken leer je alle technieken en vaardigheden om mee te draaien in een professioneel restaurant. Als polyvalent medewerker moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken. Tijdens je opleiding leer je je vaardigheden aan op de werkvloer.
**Wat leer je?**
- De verschillende stappen in het afwasproces, het verschil tussen hand- en machinewas, een machine onderhouden
- Toepassen van algemene hygiëne regels, allergene wetgeving
- Product- en ingrediëntenkennis
- Voorbereiden van groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte.
- Basis fonds, sauzen en soepen
- Kooktechnieken voor vlees- en visgerechten
- De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
- Basisvaardigheden in de zaal
- Onthaal en omgaan met gasten
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag de afwas in de keuken van een restaurant organiseren? Maar mis je de nodige kennis of ervaring ?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding afwasser iets voor jou. In 3 weken leer je de afwas professioneel uit te voeren. Als afwasser moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Wat leer je?**
- De rol van de afwasser
- De verschillende stappen in het afwasproces
- Het verschil tussen hand- en machinewas
- Een machine onderhouden
- Welke afwasproblemen je kan tegenkomen en hoe je ze oplost
- Hoe je de afwas organiseert en opbergt
**Duur van de opleiding ?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Wil je aan de slag in de Horeca als kelner maar heb je nog geen ervaring? Volg dan nu deze workshop! De start van een nieuwe job en misschien wel een nieuwe carrière!In deze praktijkgerichte, inspirerende workshop krijg je tips en tricks om klanten in de horeca correct en klantvriendelijk te bedienen. Tafels indekken, borden en plateau dragen, inzetten en afruimen, digitaal bestellingen opnemen en een initiatie in drankenkennis worden je interactief aangeleerd. Doorheen de hele dag is er ook aandacht voor klantgerichtheid, hygiëne .Op naar een professionele WOW service.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal van een restaurant werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Zaalmedewerker iets voor jou.
Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaal. Zo krijg je beroepservaring.
Als zaalmedewerker moet je ´s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- basistechnieken zaal, bar en cocktails;
- onthaal en omgang met gasten;
- samenwerken met anderen;
- interactie tussen keuken en zaal;
- zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal of achter de bar van een restaurant werken met specialisatie in Mixology, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Bistromedewerker Cocktails & Mocktails iets voor jou.
In 12 weken leer je de basis om in een zaal te kunnen werken en leer je professionele cocktails en mocktails te bereidingen. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaak. Zo krijg je beroepservaring.
Als bistromedewerker moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of Een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- Je leert de juiste materialen en het juiste glaswerk te kiezen.
- Je leert smaakbalans te brengen en bitters te gebruiken.
- Je gaat ook zelf alcohol infuseren en macereren.
- Je leert cocktails maken (mixology)
Daarnaast leer je ook nog over:
- Hygiëneregels.
- Basistechnieken zaal, bar.
- Onthaal en omgang met gasten.
- Samenwerken met anderen.
- Interactie tussen keuken en zaal.
- Zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt 12 weken en wordt afgesloten met een stage van 4 weken.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal of achter de bar van een restaurant werken met specialisatie in koffie bereidingen, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Bistromedewerker Barista iets voor jou.
In 12 weken leer je de basis om in een zaal te kunnen werken en leer je professionele koffie bereidingen. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaak. Zo krijg je beroepservaring.
Als bistromedewerker Barista moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of Een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- Je gaat dieper in op het product koffie en melk.
- Je leert machines en hun impact op koffie te begrijpen en aan te passen.
- Je leert melk ideaal op te stomen.
- Je leert hoe je een mooi resultaat kan uitschenken en aan je klanten serveren.
Verder leer je nog:
- Hygiëneregels.
- Basistechnieken zaal, bar en cocktails.
- Onthaal en omgang met gasten.
- Samenwerken met anderen.
- Interactie tussen keuken en zaal.
- Zaalvoorbereiding en bediening van gasten.
**Hoelang duurt de opleiding?**
Je krijgt 12 weken opleiding en sluit af met een stage van 4 weken.
Voor
Werknemer, Werkzoekende
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
De coronacrisis heeft de realiteit pijnlijk uitvergroot: passie en creativiteit zijn belangrijk in de horeca, maar daarmee alleen trek je het niet. Correct rekenen en voldoende geld overhouden is noodzakelijk.
Deze onderwerpen komen aan bod:
- Help, waar zijn mijn centen naartoe? Het verdienmodel van een horecazaak
- 3 rekenfouten in F&B berekening die je veel geld kosten
- Werken met recepten: alleen maar voordelen
- Geld verdienen met je menukaart
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken of de zaal van een taverne, bistro of fastfoodketen werken, maar mis je de nodige ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding medewerker fastfood iets voor jou. Als medewerker Fastfood moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken. Tijdens je opleiding leer je je vaardigheden aan op de werkvloer.
**Wat leer je?**
- De verschillende stappen in het afwasproces, het verschil tussen hand- en machinewas, een machine onderhouden
- Toepassen van algemene hygiëne regels, allergene wetgeving
- Product- en ingrediëntenkennis
- Eenvoudige, trendy koude en warme gerechten te bereiden en samen te stellen
- De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
- Bediening en bezorging van gerechten
Wil je ontdekken of een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker het digitaal infopakket al eens door!
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag als kok in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding kok iets voor jou. Je leert de technieken om in een keuken te kunnen werken aangevuld met zaal technieken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Als kok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken dat een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker
https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338 al eens door!
**Wat leer je:**
- Eenvoudige visgerechten
- Eenvoudige vlees en gevogelte gerechten
- Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
- Eenvoudige nagerechten
- Bistrogerechten met vis
- Bistrogerechten met vlees en gevogelte
- Bistrogerechten met groenten en kruiden
- Bistronagerechten
- Restaurant à la carte
- Restaurant à la carte en keukenorganisatie
- Restaurant à la carte en keukenbeheer
- Initiatie ontvangst en bediening van gasten
**Hoe lang duurt de opleiding ?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Voor
Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Hoe zorg je voor een grotere klantentevredenheid? En welke vragen stel je best om meer te verkopen en toch niet opdringerig over te komen? Hoe haal je meer rendement en weet je wat binnen je aanbod het meeste oplevert?
In deze online cursus leer je het. Je krijgt tips om op een gastvrije manier meer te verkopen. Ook worden verschillende verkooptechnieken toegelicht.
Volgende thema's komen aan bod:
- misverstanden
- ken je kaart
- verkooptips
- wat werkt voor jou?
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Nog geen diploma op zak?
Heb je om de één of andere reden geen diploma secundair onderwijs behaald, dan kan je deze als volwassene via volwassenenonderwijs toch nog behalen. Hierin combineer je een beroepsopleiding met algemene vorming.
Zou je graag in de keuken van een taverne of restaurant werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok gecombineerd met algemene vorming iets voor jou. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring. Als hulpkok moet je `s avonds en in het weekend werken.
**Wat leer je?**
Beroepsopleiding Hulpkok:
- Eenvoudige gerechten en bistrogerechten vlees & gevogeltegerechten Eenvoudige gerechten en bistrogerechten met vis
- Eenvoudige gerechten en bistrogerechten met groenten & kruiden
- Eenvoudige nagerechten en bistronagerechten
- Initiatie ontvangst en bediening van gasten
Aanvullende algemene vorming:
In deze module volg je modules wiskunde, wetenschappen, maatschappij, organisatie, samenwerken, cultuur, Nederlands, ICT en Frans
Het certificaat aanvullende algemene vorming + het certificaat van je beroepsopleiding = een diploma secundair onderwijs
**Hoe lang duurt de opleiding?**
De opleiding duurt 1 schooljaar.
MECHELEN, HEUSDEN-ZOLDER, ANTWERPEN, GENT, AALST, ANDERLECHT, OOSTENDE, LEUVEN, SINT-TRUIDEN, MAASMECHELEN, ZELE
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring.
Als hulpkok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- snijtechnieken, basisbereidingen en kooktechnieken;
- samenwerken met anderen;
- salades, snacks en soepen bereiden;
- aardappel- en pastabereidingen maken;
- eenvoudige vis- vlees- groente- en nagerechten
- bistro vis- vlees- groente- en nagerechten
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Wil je meer weten over wijn? In deze workshop krijg je de nodige basisinfo en leer je hoe je wijn proeft en serveert zoals een professional. Deze onderwerpen komen aan bod:Wat is wijn?Welke wijnsoorten zijn er?Hoe ziet de wijnkaart van Frankrijk eruit?Hoe open en serveer je een fles wijn?Hoe proef en beoordeel je wijn? Deze workshop is praktijkgericht. Je leert concrete vaardigheden en oefent ze in.Een must voor beginners die hun wijnkennis willen uitbreiden.
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Heb je altijd al indruk willen maken in de keuken maar is er nog werk aan je kookkunsten? In deze workshop tonen we wat je allemaal moet kunnen en hoe je de eerste stappen zet in een professionele keuken. Leren koken voor beginners ontdek je hier.Deze onderwerpen komen aan bod:enkele basissnijtechniekenverschillende kooktechniekenbasisprincipes van voedselveiligheidLaat je inspireren en word een betere kok tijdens deze praktijkgerichte workshop.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag in de keuken of zaal werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren?
Dan is de praktijkgerichte opleiding kok/kelner iets voor jou.
In 1 schooljaar leer je de technieken om in een keuken en zaal te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Als kok/kelner moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/een job in de horeca iets voor jou is ? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=939) als eens door !
**Wat leer je ?**
Modules 1ste semester :
Initiatie warme keuken
Koude keuken
Nagerechten
Dagschotels met vlees en gevogelte
Dagschotels met vis
Onthaal en omgang met gasten
Interactie zaal/keuken
Zaalvoorbereiding en bediening vangasten
Zaalversnijdingen en ¿bereidingen
Drankenkennis, bar en cocktails
Initiatie keukentechnologie
Voedingstechnologie
Modules 2de semester
Visgerechten
Vleesgerechten
Streekgerechten
Dienst aan de kaart/keuken
Dienst aan de kaart/zaal
Algemene wijnkennis
Beheer en organisatie
Beheer en organisatie hotel
**Duurtijd van de opleiding ?**
1 schooljaar
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag als vleesbewerker willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding `Vleesbewerker¿ iets voor jou. In 14 weken leer je de basis om in een vleesverwerkend bedrijf te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als vleesbewerker moet je `s nachts, in het weekend werken en onder specifieke omstandigheden (koude, rechtstaand, stress ¿).
**Wat leer je?**
- hygiëneregels en veiligheidsnormen;
- deelstukken van varkens, -runds, -en kalfsvlees uitbenen, ontvetten en bijsnijden;
- ontvangstcontrole en voorraadbeheer;
- portioneren van vlees.
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je praktijkervaring.
**Hoelang duurt de opleiding?**
- 14 weken opleiding.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag als medewerker in een slagerij willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Medewerker slagerij iets voor jou. In 15 weken leer je de basis om in een slagerij te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als medewerker slagerij moet je vroeg beginnen werken en onder specifieke omstandigheden (koude, rechtstaand, stress ¿).
**Wat leer je?**
- hygiëneregels en veiligheidsnormen;
- bereiden van vleesproducten (charcuterie);
- eenvoudige verkoopklare gerechten;
- eenvoudige verwerking van deelstukken van varkens, -runds, -en kalfsvlees;
- panklaar maken van vers vlees;
- toonbankpresentatie.
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je praktijkervaring..
**Hoelang duurt de opleiding?**
- 10 weken opleiding.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Certificaat
Zou je graag als bakker of banketbakker in een bakkerij willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding bakker-banketbakker iets voor jou.
Als bakkerij of banketbakker heb je de keuze om in een kleine bakkerij of in een grote industriële zaak aan de slag te gaan.
Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als bakker/banketbakker moet je meestal vroeg beginnen werken of werk je in een ploegensysteem. Afhankelijk van je takenpakket werk je onder specifieke omstandigheden zoals koude en/of warme omgeving, rechtstaand,...
Wil je ontdekken of een job als bakker/ banketbakker iets voor jou is? Neem dan zeker[het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1257) al eens door!
**Wat leer je?**
Tijdens de opleiding leer je het bereiden, bakken, afwerken, bewaren en verpakken van:
- gewone en speciale broden
- harde en zachte luxe degen
- taarten op basis van gistdegen en bladerdegen
- beslagen voor biscuits en cakes
- vet en kookdegen
- bladerdeeg
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".
Voor
Werknemer, Werkzoekende
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zet je je eerste stappen in de horeca of heb je wat ervaring en wil je je kennis opfrissen?
In deze module leer je de basis over koude en warme dranken. Deze module helpt je bij het adviseren van dranken aan gasten.
Je krijgt inzicht in efficiënt, hygiënisch en gastvriendelijk werken.
We staan stil bij de productie van dranken en de invloed van de bereiding op aroma en smaak. Ook de presentatie van dranken voor een perfecte klantbeleving komt aan bod
Warme dranken: In deze cursus leer je meer over koffie, thee en de verschillende manieren om een lekker kopje te bereiden. Je leert meer over het product, je krijgt inzicht in de productie ervan en de invloed van de bereiding op aroma, smaak en klantenbeleving.
Wijn: Je leert hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, hoe een gastvriendelijke wijnkaart eruit kan zien en hoe je gasten kan helpen bij hun wijnkeuze.
Mixologie: Je leert hoe verschillende cocktails tot stand komen, welke componenten deel uitmaken van de basis van een cocktail en in welke verhouding je die samenbrengt. Je leert aandachtspunten over bereiding, presentatie en hoe je een klant kan helpen bij de cocktailkeuze.
Bier: Je leert de verschillende soorten bier kennen, de bereidingswijze, serveertemperatuur, hoe te werken met bier op tap of op fles, en hoe gasten te helpen bij hun bierkeuze.
Barorganisatie: Je leert hoe je professioneel een bar of toog kan organiseren, hoe je efficiënt, hygiënisch en gastvriendelijk kan werken en in welke volgorde je een bestelling afwerkt.
Spirits: Je leert het verschil tussen de verschillende courante spirits. Hoe worden ze gemaakt, welke smaken en aroma's kunnen we verwachten, waar komen deze spirits vandaan, hoe worden ze het meest gedronken en wat is de "perfect serve".
Organisator: VDAB
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag carrière als bartender starten , maar mis je de nodige kennis of ervaring? Horeca Forma, Diageo en VDAB organiseren samen deze opleiding. Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding `Bartender¿ iets voor jou. In 8 weken leer je de basis om in een bar en restaurant te kunnen werken. Tijdens of na de opleiding doe je enkele weken stage in een professionele bar of restaurant. Zo krijg je beroepservaring.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- bar basics en zaaltechnieken;
- spirits;
- koffie;
- mixology;
- bier, wijn, cocktails, mocktails;
- verkoopstechnieken, communicatie- en sollicitatievaardigheden;
ANTWERPEN, KORTRIJK, SINT-ANDRIES, BRUSSEL, GEEL, HASSELT, HEVERLEE, GENT
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Diploma
×
Diploma Some text. Some text. Some text.
Some text. Some text. Some text.
Via deze opleiding kan je het diploma behalen van Professionele Bachelor Sociaal werk.
Als maatschappelijk assistent werk je graag met mensen en heb je interesse in de samenleving. Je geeft informatie en advies aan mensen die minder kansen kregen in hun leven en helpt hen zo vooruit in het hun leven.
**Wat leer je?**
- Recht
- Psychologie
- Sociologie
- Communicatie
Tijdens de opleiding doe je stage. Zo krijg je praktijkervaring.
**Duurtijd van de opleiding ?**
De opleiding duurt 3 schooljaren.
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
×
Knelpuntberoep
Knelpuntberoepen zijn jobs waar altijd vraag naar is. Kies je een knelpuntberoep, dan heb je een grote kans op werk.
Erkend door VDAB
×
Erkend door VDAB
Deze opleiding is voor werkzoekenden erkend door VDAB omdat ze een grote kans biedt op werk. Bovendien is deze opleiding gratis en heb je recht op financiële voordelen.
Zou je graag in de zaal van een restaurant werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Hulpkelner iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele zaal. Zo krijg je beroepservaring.
Als hulpkelner moet je `s avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.
Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kelner of maître/een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1337) al eens door!
**Wat leer je?**
- hygiëneregels;
- basistechnieken zaal, bar en cocktails;
- onthaal en omgang met gasten;
- interactie tussen keuken en zaal;
- zaalvoorbereiding en bediening van gasten;
- drankenkennis;
- zaalversnijdingen en -bereidingen;
**Hoelang duurt de opleiding?**
De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".