Opleidingen
Opleiding haccp in de horeca
Filters
Vind een opleiding
5 opleidingen gevonden
Online
Voor Werkzoekende, Werknemer
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
Erkend door VDAB
Je wil je klanten veilig voedsel voorschotelen. Je vermijdt ziekmakende bacteriën, ongezonde stoffen en ongewenste voorwerpen in het voedsel. Tegelijkertijd zorg je ook voor je eigen veiligheid. Vuur, water en scherpe voorwerpen maken de keuken immers tot een gevaarlijke plek.
Elk horecabedrijf is verplicht om de HACCP-regels toe te passen. Als je die regels naleeft, bied je veilig voedsel aan je klanten en werk je op een veilige manier.
Deze online cursus biedt je een eerste kennismaking met HACCP in de horeca in 5 modules 'Wat zegt de wet', '4 gevaren', 'Hygiëne', 'Veiligheid' en 'Afval'.
GENT
Voor Werkzoekende
Organisator: VDAB
KNELPUNTBEROEP
Erkend door VDAB
Certificaat
Zou je graag als medewerker in een slagerij willen werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Medewerker slagerij iets voor jou. In 15 weken leer je de basis om in een slagerij te kunnen werken. Tijdens de opleiding is een stage mogelijk. Zo krijg je beroepservaring.
Als medewerker slagerij moet je vroeg beginnen werken en onder specifieke omstandigheden (koude, rechtstaand, stress ¿).
**Wat leer je?**
- hygiëneregels en veiligheidsnormen;
- bereiden van vleesproducten (charcuterie);
- eenvoudige verkoopklare gerechten;
- eenvoudige verwerking van deelstukken van varkens, -runds, -en kalfsvlees;
- panklaar maken van vers vlees;
- toonbankpresentatie.
Tijdens de opleiding volg je een stage. Zo krijg je praktijkervaring..
**Hoelang duurt de opleiding?**
- 10 weken opleiding.
BRUGGE
Voor Werkzoekende, Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
Wil jij de rechterhand van de chef worden?
Wil je heerlijke gerechten en desserts leren maken onder de begeleiding van een professionele kok?
Wil je de chef ondersteunen door zelf te zorgen voor de mise-en-place, het bereiden van gerechten en het dresseren?
Dan is deze opleiding iets voor jou! Via duaal leren krijg je de kans om je vaardigheden zowel op de werkvloer als in ons centrum te behalen.
BRUGGE
Voor Werkzoekende, Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
Wil je gasten ontvangen en gastronomisch verwennen? Wil je van je passie je beroep maken? Dan ben je aan het juiste adres! Met deze praktijkgerichte opleiding keuken ben je na 2 jaar klaar om de sprong naar de horeca te wagen.
Deze unieke opleiding bieden wij aan in de gerenommeerde Hotelschool Spermalie. Spermalie is na meer dan 65 jaar uitgegroeid tot een school die staat voor kwaliteit.
In deze boeiende en veelzijdige opleiding volgen we de laatste trends op de voet. We zetten onze horecapassie om in uitmuntend vakmanschap.
KOKSIJDE
Voor Werknemer
Organisator: cvo MIRAS
In deze gastronomische opleiding leer je de kneepjes van het vak door dagelijks een restaurant te runnen. En dat voor betalende klanten! Ben je 18 jaar of ouder? Droom je van een boeiende en succesvolle job in de hotel- en restaurantsector? Wou je altijd al een opleiding in de gerenommeerde Hotelschool Ter Duinen volgen, maar koos je voor een andere richting in het secundair onderwijs? Dan is deze éénjarige opleiding Kok & Kelner zeker jouw ding!
Leer je eigen restaurant in 1 jaar runnen!
Bij ons kan je in een jaar tijd je volledige certificaat hotelbedrijf behalen in samenwerking met de internationaal befaamde Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na de opleiding kan je aan het werk in toprestaurants in België en in de rest van de wereld, zowel in de keuken als in de service.
Je werkt in de praktijkinfrastructuur van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde waar je dagelijks gasten verwelkomt in restaurants TEE, de Mijn en Escoffier, zodat je kan oefenen in een zeer realistische situatie. Daarnaast kan je ook geregeld aan het werk in échte situaties tijdens werkplekleren of andere extra muros activiteiten.