U bent hier

Bijna afgestudeerd

Zit je in je laatste jaar en hoop je dat je in de zomer je diploma gaat behalen? Wacht niet langer en schrijf je alvast in bij VDAB. Als je je nu inschrijft, geniet je van verschillende voordelen. En de nadelen? Die zijn er niet.

Waarom zou ik me nu al inschrijven bij VDAB?

Er zijn drie goede redenen om je al in te schrijven als je in je laatste jaar zit.

 • Werkgevers kunnen je profiel bekijken
  Je kan je cv publiceren in onze cv-databank. Op die manier kunnen werkgevers je profiel bekijken en je contacteren als ze geïnteresseerd zijn.
   
 • Je krijgt vacatures op maat
  We zoeken voor jou automatisch vacatures op basis van je gegevens in Mijn loopbaan, en bezorgen ze je via mail. Daarnaast vind je ze ook terug in Mijn loopbaan (bij 'Vacatures op maat')
   
 • Je beroepsinschakelinstijd (= de vroegere wachttijd) start automatisch
  • Studeer je af in juni of juli? Dan hoef je je niet opnieuw in te schrijven bij VDAB om je beroepsinschakelingstijd van een jaar te laten starten. Je wordt automatisch ingeschreven als werkzoekende en je beroepsinschakelingstijd begint te lopen op één augustus.
  • Heb je na je beroepsinschakelingstijd geen werk en beantwoord je aan de nodige voorwaarden? Dan kan je een inschakelingsuitkering aanvragen.

Nadelen zijn er niet. Je inschrijving verplicht je tot niets en heeft ook geen negatieve gevolgen.

 • Je bent niet verplicht om te solliciteren tijdens het schooljaar. Je kiest zelf of je dit wil of niet.
 • Je behoudt het recht op kinderbijslag.
 • Beslis je op het einde van het schooljaar om verder te studeren? Geen probleem. Schrijf je dan gewoon weer uit. Je kan dit zelf doen via Mijn loopbaan of bellen naar het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).

Hoe kan ik me inschrijven bij VDAB?

Dit kan op twee manieren.

 • Online via Mijn loopbaan. Kies bij 'Je werksituatie' voor 'Ik studeer nog en beëindig mijn studies normaal gezien op het einde van dit schooljaar'.
 • Telefonisch via het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur). 

 

Barbara Peirs

 

Gepubliceerd in januari 2018

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.

Reacties

Hallo, ik ben pas afgestudeerd maar ik heb al deeltijds werk op mijn stageplaats gekregen. Ik heb mij toch ingeschreven bij jullie maar niet als werkzoekende. Is dit dan in orde?
Hallo Sarah, met vragen over jouw persoonlijke situatie kan je best terecht op ons gratis nummer 0800 30 700, alle werkdagen van 8u tot 19u. Mvg, Liesbet, moderator VDAB