Artikels over buitenland

brazilië

Wonen en werken in Brazilië

Antonet verhuisde van het landelijke Arendonk naar de miljoenenstad São Paulo. Zo’n grote stap was best moeilijk in het begin. Maar meer dan 46 jaar later woont ze nog altijd in Brazilië.

Fillipijnen

Wonen en werken op de Filipijnen

Nico verhuisde vorig jaar naar de Filipijnen. Is dit tropisch paradijs zijn eindbestemming? Misschien wel! Nico: “Het gaat snel, ik ben nog maar net gesetteld en kreeg al groot nieuws.” 

thailand

Wonen en werken in Thailand

Aan de rand van een groot nationaal park bouwden Joan en zijn vrouw hun eigen paradijs. “Soms trek ik met onze gasten door de jungle, op zoek naar wilde olifanten.”

thailand

Wonen en werken in Thailand

Trek je sportschoenen maar aan. Voor een tocht langs groene bergflanken en rijstvelden tot in de jungle. Bram getuigt over zijn hobby trailrunning en zijn leven in Thailand.

Wonen en werken in Frankrijk

Wonen en werken in Frankrijk

Isabelle trok enkele maanden naar Frankrijk. Daar leerde ze de rijke Franse cultuur kennen én zichzelf. “In België help ik anderstaligen aan een job. Nu weet ik hoe ze zich voelen.”

duiken

Wonen en werken in Thailand

Kristel runt in Thailand een succesvolle duikschool en een hotel. “Thaise werknemers zijn inventief en vinden meestal wel een uitweg. Maar ons apenprobleem is nog altijd niet opgelost.”

Doha

Wonen en werken in Qatar

Het WK voetbal. Je kan er de laatste weken niet omheen. Evi is er al langer mee bezig. Ze helpt mee aan dit sportevenement en woont al meer dan een jaar in Doha.

dubai

Wonen en werken in Dubai

Droom je even mee? Van een luxueuze stad in het Midden-Oosten. Een heerlijk diner bij zonsondergang. En een sterrenhemel boven de woestijn. Voor Jeroen is dit realiteit.

Oekraïne

Wonen en werken in Oekraïne

Vlad verhuisde vier jaar geleden van Antwerpen naar Kyiv. Begin dit jaar belandde hij in een nieuwe, gruwelijke realiteit. Hoe is het om te wonen en werken in een land in oorlog?

baggerschip

Wonen en werken op zee

Olivier vaart de wereld rond op een baggerschip. Momenteel spuit hij een strand op in Brazilië. “Heel bijzonder is de ‘evenaarsdoop’. Daar kijken we al van bij ons vertrek naar uit.”

suriname

Wonen en werken in Suriname

Juffrouw Eva nam vorig jaar afscheid van haar leerlingen in de lagere school. Haar plan? Een jaar lesgeven in Suriname. En ontdekken hoe het leven is aan de andere kant van de wereld.

filippijnse meisjes

Wonen en werken in de Filipijnen

Jean kan een boek schrijven over zijn leven. Van rockmuzikant in Oostende tot assistent van internationale artiesten. Nu geniet hij van eenvoud en rust in de Filipijnen. 

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.