Artikels over arbeidsmarkt

flexi-job

Bijklussen met een flexi-job

Wil je een centje bijverdienen? Ga voor een flexi-job. Je kan sinds dit jaar op veel meer plekken aan de slag. Bij de bakker, in een school of zelfs als redder in een zwembad. 

overheid

Overheid of privé?

Werken bij de overheid of een job in de privésector. Wat is de beste keuze? Eva en Lotte hebben ervaring in beide werelden en geven hun ongezouten mening.

jobstudent

Jobstudent? Hou dit in de gaten!

Een studentenjob is ideaal om een centje bij te verdienen. Er zijn wel allerlei regels en voorwaarden. Met onze vijf checks staan jij en je ouders niet voor onaangename verrassingen.

schoolverlater

Jongeren vinden sneller werk

We volgden meer dan 70.000 schoolverlaters in hun zoektocht naar een eerste job. Ze vinden sneller dan ooit een baan. Toch blijft een juiste studiekeuze belangrijk.

pas van school

Pas van school? Schrijf je in!

Heb je je diploma behaald? Proficiat! Voor je aan je vakantie begint, moet je wel nog iets regelen: schrijf je zo snel mogelijk in bij VDAB als werkzoekende. Ontdek wat en hoe.

knelpuntberoep

Knelpuntberoepen

Met 234 zijn ze ondertussen, de knelpuntberoepen. De lijst kent weer heel wat nieuwkomers, van podiumtechnicus over maatschappelijk werker tot keukenmedewerker.

schoolverlatersrapport

Diploma opent nog altijd deuren

We volgden meer dan 60.000 pas afgestudeerde jongeren een jaar lang in hun zoektocht naar werk. Wat blijkt? Jongeren vinden sneller werk dan ooit. Zeker zij die een diploma hebben.

generatie Z

Generatie Z

Generatie Z -ook de Zoomers genoemd- is geboren tussen 1996 en 2010. Wat typeert deze jongeren? En hoe kan je hen als werkgever verleiden?

Knelpuntberoepen

Met 207 zijn ze ondertussen, de knelpuntberoepen. De lijst kent 21 nieuwkomers, van kredietadviseur tot fietshersteller.

Vakantie tijdens eerste job

Het eerste jaar dat je werkt heb je geen recht op vakantie. Gelukkig bedacht de overheid 2 maatregelen die hier een mouw aanpassen.

Je kind op zoek naar werk?

De overstap van het studentenleven naar de arbeidsmarkt is voor jongeren een hele ommezwaai. We leggen uit hoe je je zoon of dochter kan steunen in de zoektocht naar werk.

Zo vind je je eerste job

Ben je pas afgestudeerd en zoek je werk? Onze sollicitatiecoaches geven tien tips om snel een leuke baan te vinden. 

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.