Artikels over bijleren

bediende

Verbeter je talenkennis

Volgens een onderzoek van hr-dienstverlener Bright Plus neemt de talenkennis af van de bedienden op de Belgische arbeidsmarkt. Nochtans is een goede talenkennis belangrijk.

boost je carrière

Boost je carrière

Goed nieuws als je in de privésector werkt: misschien heb je recht op 5 betaalde opleidingsdagen per jaar. Ontdek of je in aanmerking komt en wat dit voor jou betekent.

dierenarts knelpuntberoep

241 knelpuntberoepen

Wil je een job met een grote kans op werk? Ga voor een knelpuntberoep. Dit jaar staan er 241 beroepen op de knelpuntberoepenlijst. Een van de nieuwkomers is dierenarts.

vergadertypes

Vervelende vergadertypes

Vergaderingen, soms lopen ze vlot, maar af en toe ook niet. Dan hebben ze meer weg van een soap. Met in de hoofdrol: een collega die voor drama zorgt. 

online leren

Leren bij de kachel

De herfst is in het land. Wil je de lange, donkere avonden op een nuttige manier doorbrengen? Neem een chocomelk, sla een plaid om je heen en surf naar onze online opleidingen. 

succesvol leiderschap

Succesvol leiderschap

Hoe word je een succesvol leider? Door de gangbare wijsheden los te laten en tegen de stroom in te gaan, aldus business expert Geoffrey James. Hij geeft vijf tips.

delegeren

Leren delegeren

Overbelast als manager? Delegeer. Zo creëer je lucht en licht in je takenpakket, en krijg je een gemotiveerd team. Katia: "Ik dacht vroeger: wat ik zelf doe, doe ik beter."

weer naar school

Weer studeren

Ben je werkloos en zou je graag opnieuw studeren? Behaal gratis je diploma via VDAB, en verhoog je kansen op werk aanzienlijk. Van leerkracht tot bouwkundig tekenaar. 

gefrustreerd

Zeven e-mailergernissen

E-mail. Vaak ontegensprekelijk handig. Soms oeverloos irritant. Waaraan we ons ergeren? Heel wat, zo blijkt. Adel: “Ik haat mails met een grote groep ontvangers in het 'aan'-veld.”

slaaf e-mail

Slaaf van je mailbox

Lees je meteen elke mail die binnenkomt? Onderbreek je je taak om mails te beantwoorden? Vijf tips om te voorkomen dat je mailbox je werkdag beheerst.

Boost je soft skills

Ben je aan huis gekluisterd? Volg gratis een online opleiding om je soft skills aan te scherpen. Zo ga je met meer zelfkennis 2021 in.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.