Artikels over loopbaan

Geboorteverlof

Meer geboorteverlof

Is je partner bevallen, dan heb je voortaan recht op 20 dagen verlof. Matteo: Wellicht wordt het in het begin 'overleven’. Hopelijk hebben we dankzij m'n verlof ook tijd om te genieten." 

fout maken

Fout opbiechten

Sommige flaters hebben grote gevolgen. Je kan er bijvoorbeeld klanten door verliezen of je bedrijf een financiële klap bezorgen. Maakte je een ernstige fout op je werk? Enkele tips.

netwerken

Online netwerken

Een goed netwerk kan deuren openen voor je carrière. De dag van vandaag hoef je daarvoor geen netwerkavonden en recepties meer af te schuimen. Het kan gewoon online. 

stage

Van stage naar vast contract

Met een stage kan je een eerste praktijkervaring opdoen, maar het is ook een mogelijke opstap naar een vast contract. Vijf tips om je stage om te zetten in een job.

nieuwe job

Eerste weken in een nieuwe job

Starten in een nieuwe job is niet evident. We vonden drie moedige mensen die het afgelopen jaar van werk veranderden. Liesje: “De eerste weken heb ik een paar keer gehuild ‘s avonds.”

zorg

Kies voor de zorg

Zorg je graag voor anderen en wil je de overstap maken naar de zorgsector? Zeker doen!

ochtendrituel

Ochtendrituelen

Sommigen zweren bij een vaste ochtendroutine, anderen laten de dag op zich afkomen.

darts

Passende job

Heb je geen idee welke jobs bij je talenten en persoonlijkheid passen? Vijf tips.

Empathisch zijn

Ben je zenuwachtig als je baas een moeilijke presentatie geeft? Word je triestig als je collega huilt? Empathie is een kracht, maar er zijn ook valkuilen.

Geen ambitie, mag het?

Zwoegen en zweten. Volledig vrijwillig en voor dat ene doel: de carrièreladder beklimmen. Maar wat als je niet per se hogerop wil? We vroegen 4 ‘ambitieloze’ werknemers wat hen drijft. 

Namen onthouden

In een nieuwe job of op netwerkevenementen kom je veel mensen tegen. Gelukkig bestaan er trucs om namen te onthouden.

Maak er werk van

Zoek je een nieuwe job, wil je jezelf heroriënteren of wil je blijven leren? Maak een account aan op vdab.be. Dit is gemakkelijk, verplicht je tot niets en biedt heel wat voordelen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.