Artikels over solliciteren

solliciteren

Sollicitatietips van werkgevers

De VDAB-sollicitatiecoaches vroegen 100 werkgevers wat ze belangrijk vinden in een cv, brief en gesprek. “Taalfouten in een brief of cv zijn een absolute dealbreaker!”
 

hond

Nutteloze sollicitatievragen

"Vergelijk jezelf met een dier." Leuk bedacht, maar wat leer je ervan als werkgever? Je komt hooguit te weten dat je kandidaat ‘zo trouw is als een hond’. Sommige vragen laat je beter vallen.

elevator pitch

Lift naar succes

Zowat elk sollicitatiegesprek begint met de vraag om jezelf voor te stellen. Makkelijk zat? Toch niet. Voor je het weet verzand je in onnodige details. De oplossing: een elevator pitch.

Over 5 jaar

Over 5 jaar...

"Waar wil je staan over 5 jaar?" De kans is groot dat je deze vraag krijgt tijdens een jobinterview. Hoe antwoord je er best op? Moet je tonen dat je een vat vol ambitie bent, of net niet?

eerste job

Zo vind je je eerste job

Klaar met studeren en genoten van je vakantie? Dan is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk: je eerste job. Hoe vind je snel een leuke baan? Onze sollicitatiecoaches geven tien tips. 

sollicitatiegesprek

Scoor tijdens je gesprek

Wil je de rekruteerder omverblazen tijdens je sollicitatiegesprek? Oefen online met een sollicitatiecoach van VDAB. Zo begin je vol zelfvertrouwen aan het echte werk!

sollicitatiebrief

Wat rekruteerders niet graag lezen

Staat in je sollicitatiebrief dat je een teamplayer bent? Daarmee scoor je weinig punten. Zeker als de anderen dit ook claimen. We verzamelden de belangrijkste valkuilen en geven tips.

ChatGPT

Solliciteren met ChatGPT

Hoe kan de digitale assistent ChatGPT je helpen om te solliciteren? En wat zijn de valkuilen? We vroegen het aan Tine Draeck, sollicitatiecoach bij VDAB.

twijfel

Twijfels na een sollicitatie

Heb je een slecht gevoel na je gesprek, dan denk je beter twee keer na voor je ja zegt. Laura: "De directeur vroeg me: 'Sport jij ook of heb je daar geen tijd voor met je kind?'”

lievelingsvraag van rekruteerders

Lievelingsvraag van rekruteerders

We vroegen vijf rekruteerders naar hun favoriete sollicitatievraag. Wat blijkt? Het merendeel van de favorieten zijn klassiekers, maar er zitten ook minder bekende vragen tussen.

 

waarom wil je bij ons werken?

Waarom bij ons?

‘Waarom wil je bij ons werken?’ is een populaire sollicitatievraag. Wat willen werkgevers ermee te weten komen? En hoe blaas je ze omver met je antwoord? We vroegen het aan Securitas en de CM.

rekruteren in de zomer

Rekruteren in de vakantie

Veel bedrijven doen het de komende weken rustig aan als het op rekruteren aankomt. Is dit wel een goed idee? Vijf goede redenen om tijdens de vakantie wel aan te werven.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.