Artikels over collega's en bazen

baas

Wat je baas haat aan jou

Het is onder collega's ‘bon ton’ om op de baas te kappen. Verdiend uiteraard, maar heb je er al eens bij stilgestaan dat je baas sommige van jouw gewoonten ook onuitstaanbaar vindt?

toxisch gedrag

Toxisch leiderschap

Anna was dolgelukkig met haar eerste job, maar merkte snel dat er iets mis was. “Mijn baas vertelde vreselijke dingen over mijn collega’s, terwijl ze me net heel sympathiek leken.” 

werkblunders

Werkblunders

Gênante situaties op het werk. Iedereen kent ze, maar niemand bekent ze graag. We vonden vier moedige werknemers die ons hun grootste blunders toevertrouwden.

IJsbrekers

Hoe zorg je ervoor dat de communicatie op je teamdag vlot op gang komt? Met een ijsbreker: een laagdrempelig spel waardoor iedereen de tijd krijgt om los te komen.

Omgaan met kritiek

Kritiek kan aanvoelen als een klets in je gezicht. Toch hoeft kritiek niet negatief te zijn. Hoe ga je er op een goede manier mee om? 5 tips.

Omgaan met je baas

Je relatie met je baas bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt op het werk. Zit dat bij jou niet snor? Ontdek onze tips!

Venijnige collega's

‘Laat maar, dat begrijp je toch niet!' of 'Wat zie je er moe uit vandaag'. Over subtiele agressie en hoe je er best op reageert.

Welk type baas heb jij?

Bazen. De ene moeit zich te veel, de andere hoor je nooit. De ene weet niks, de andere heeft enkel oog voor zijn eigen ideeën. Welke baas heb jij en hoe ga je er best mee om?

Smalltalk survival

Je stapt naar de lift en daar staat hij: je nieuwe baas die gisteren bij jullie begonnen is. Hou je het bij ‘hallo’? Of begin je een gesprek?

Lief voor je collega's

Ontdek onze 8 belangrijkste regels voor een goede kantooretiquette. Je collega’s zullen je eeuwig dankbaar zijn! Over het beantwoorden van onbemande telefoons en het laatste blaadje toiletpapier. 

Roddelen om je positie te versterken

Roddelen. We bezondigen er ons allemaal aan van tijd tot tijd. De mens is van nature benieuwd en op zoek naar sappige verhalen en de kleine kantjes van anderen. Helaas blijft geroddel niet altijd onschuldig.

Opdringerige collega's

Na een drukke werkdag trein je richting huis. Net als je je boek wil openslaan, komt er een collega naar je toe die vraagt: "Stoort het als ik bij jou kom zitten?" Herkenbaar? Sofie, Jurgen en Bart getuigen.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.