Artikels over collega's en bazen

superkracht

Laat anderen doen wat je wil

Stel, je mag een superkracht kiezen op de werkvloer. Hoe leuk zou het zijn als je alles van je collega’s gedaan krijgt? Met deze slimme tips wind je iedereen om je vinger.

scoren bij je baas

Zo scoor je bij je baas

Als je carrière wil maken, is het belangrijk om op een goed blaadje te staan bij het management. Jeroen Busscher geeft in zijn boek ‘Onbeperkt houdbaar’ tips om te scoren.

baas

Wat je baas haat aan jou

Het is onder collega's ‘bon ton’ om op de baas te kappen. Verdiend uiteraard, maar heb je er al eens bij stilgestaan dat je baas sommige van jouw gewoonten ook onuitstaanbaar vindt?

toxisch gedrag

Toxisch leiderschap

Anna was dolgelukkig met haar eerste job, maar merkte snel dat er iets mis was. “Mijn baas vertelde vreselijke dingen over mijn collega’s, terwijl ze me net heel sympathiek leken.” 

werkblunders

Werkblunders

Gênante situaties op het werk. Iedereen kent ze, maar niemand bekent ze graag. We vonden vier moedige werknemers die ons hun grootste blunders toevertrouwden.

IJsbrekers

Hoe zorg je ervoor dat de communicatie op je teamdag vlot op gang komt? Met een ijsbreker: een laagdrempelig spel waardoor iedereen de tijd krijgt om los te komen.

Omgaan met kritiek

Kritiek kan aanvoelen als een klets in je gezicht. Toch hoeft kritiek niet negatief te zijn. Hoe ga je er op een goede manier mee om? 5 tips.

Omgaan met je baas

Je relatie met je baas bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt op het werk. Zit dat bij jou niet snor? Ontdek onze tips!

Venijnige collega's

‘Laat maar, dat begrijp je toch niet!' of 'Wat zie je er moe uit vandaag'. Over subtiele agressie en hoe je er best op reageert.

Welk type baas heb jij?

Bazen. De ene moeit zich te veel, de andere hoor je nooit. De ene weet niks, de andere heeft enkel oog voor zijn eigen ideeën. Welke baas heb jij en hoe ga je er best mee om?

Smalltalk survival

Je stapt naar de lift en daar staat hij: je nieuwe baas die gisteren bij jullie begonnen is. Hou je het bij ‘hallo’? Of begin je een gesprek?

Lief voor je collega's

Ontdek onze 8 belangrijkste regels voor een goede kantooretiquette. Je collega’s zullen je eeuwig dankbaar zijn! Over het beantwoorden van onbemande telefoons en het laatste blaadje toiletpapier. 

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.