Columns

school

Tim: micromanagen

Vroeger op school was 'genoeg' goed genoeg voor me. Wat een verschil met de dag van vandaag. Als ondernemer probeer ik elke dag dingen beter te maken. Ik zet de grote lijnen uit en schaaf ook de details bij.

toxisch

Guido: toxisch

Alles is tegenwoordig toxisch. Toxische relaties, leiderschap, management... De vraag is hoe je kan vermijden dat er zo’n label op je geplakt wordt. Op dat vlak heb ik slecht nieuws: dat kan je niet.

Guido

Guido's gedacht: opa

Mijn allereerste kleindochter is geboren. Paula! Een wolk van een kind, met een mooi gezichtje, schattige knuistjes. Om in te bijten, zo mooi. Het mooiste kleinkind ever, tot nu toe.

lunch

Tim: tongtwisten

‘Jij hebt nogal een 'jobke': gaan lunchen, wat vergaderen en voor de rest moet iedereen naar jou luisteren!’ Dat zeggen mijn vrienden als ze de draak steken met m'n verantwoordelijkheden. 

deadline

Guido: vervloekte deadlines

Laat er geen misverstand over bestaan. Ik schrijf graag stukjes en heb aangename klanten. Ze doen niet vervelend. Toch is er één ding dat relaties verziekt en mensen humeurig maakt.

dubai

Steven: insane

"Ik was op zakenreis in het decadente Dubai en kreeg te maken met een cocktail van voetbal en kerstsfeer. Mijn hotel zat vol joelende Brazilianen die 500 euro voor een nacht betalen." 

 

tekst beoordelen

Guido: broodschrijven

Soms schrijf ik teksten voor grote organisaties. Dat maakt me altijd wat zenuwachtig. Je weet dat iedereen een oordeel gaat geven. Vaak gaan de suggesties lijnrecht tegen elkaar in!

mama

Tim: management mama

Toen ik met gezondheidsproblemen kampte, vroeg mijn mama: "Zou je niet wat minder sporten en minder concerten bijwonen?" Met geen woord repte ze over minder hard werken.

werken

Guido: ssst, hier wordt gewerkt…

Je hoort nogal wat nieuwe begrippen. FIRE (financially independent, retire early), the Great Resignation (over de golf ontslagen na covid). En nu is er ook ‘quiet quitting’. Ik begrijp het niet...

 

kapers

Steven: kapers zijn geen kappertjes

Willy, een oude visserskapitein, gaf me een boek cadeau over het leven van de kapers in de 17de eeuw. Wist je dat kapers de toestemming kregen van hogerhand om schepen te beroven?"

koers

Guido: Tour de France

Het is koers. Heerlijk. Niet omdat ik zwijmel van bewondering voor de sportieve prestaties en ploegtactieken. Verre van. Het is gewoon een fantastisch alibi om te zondigen. 

pipi

Tim: levenslang

Ik wil graag Pipi Langkous citeren. "Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!" Een goede raad die je zowel op het werk als in je privéleven kan gebruiken.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.