Columns

Japan

Steven: pensioen in Japan

In Japan zie je stokoude kromgebogen mannetjes als veiligheidsagent met een vlagje zwaaien en bedienen grijze dames van 80 je. 35% van de 70- tot 75-jarige Japanners werkt nog!

puppy

Guido: hondenleven

Vroeger had ik een Weimaraner pup. Ik werkte toen bij een reclamebureau. Aangezien ik er baasje speelde, besliste ik dat we een bedrijfshond nodig hadden. Spike mocht mee.

tess brussel

Tess: inspiratie

Ik wandel in de buurt van de Kunstberg. Brussel ligt aan mijn voeten. Alles klopt. Mijn hersenen bruisen. Zelfs de Panoskoffie in Brussel-Centraal smaakt fenomenaal.

Guido

Guido: schooien

Je hebt het allicht ook al meegemaakt: iemand wil connecteren via LinkedIn. Je kent die persoon niet, maar stemt toe. En dan begint de miserie.

vliegtuig

Steven: Duitse Top Gun

"De laatste dagen van september was ik op zakenreis in een zonnig land dat in een vredige nazomer was gehuld: Israël in vakantiemodus."

vroeg slapen

Guido: vroeg slapen

"Ik zou graag nog eens vroeg gaan slapen." Mijn lief sprak de magische woorden uit. Niet terwijl we lamlendig voor tv lagen. Neen, het was midden in de dag. 

tim poetsen

Tim: duivelse details

Mijn favoriete bassist Michel De Coster van De Mens heeft een boek geschreven over leiderschap. Hoofdstuk drie gaat over de stelling dat een goede leider zich niet bezighoudt met details.

terrasjesweer

Guido: 't is niet moeilijk

Terrasjesweer. Heerlijk genieten met een drankje. Als je ’t tenminste krijgt. Heb je ook zo’n hekel aan dat eerste kwartier waarbij je probeert de aandacht te trekken van het personeel?

amelina

Steven: Amelina

Als ik mijn Bretoense volbloed, Amelina, vol levensplezier zie lopen tussen mijn andere paarden voel ik een intens geluk. Twee jaar geleden heb ik haar holder de bolder gekocht.

laptop

Guido: AI, dat doet pijn

De zelfverklaarde AI-experts lagen verscholen onder de rotsen en in het kreupelhout aan de rand van de informatiesnelweg. Nu zijn ze daar. Klaar om geld hun richting te laten uitrollen.

 

school

Tim: micromanagen

Vroeger op school was 'genoeg' goed genoeg voor me. Wat een verschil met de dag van vandaag. Als ondernemer probeer ik elke dag dingen beter te maken.

toxisch

Guido: toxisch

Alles is tegenwoordig toxisch. Toxische relaties, leiderschap, management... De vraag is hoe je kan vermijden dat er zo’n label op je geplakt wordt. Op dat vlak heb ik slecht nieuws: dat kan je niet.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.