Artikels over welzijn

paniekaanval

Help, paniekaanval!

Je moet een presentatie geven en plots voel je het. Paniek. Je hebt het benauwd, begint te zweten en het wordt zwart voor je ogen. Je wil vluchten, maar kan niet weg.

fiets

Bedrijfsfiets

De wegen slibben dicht door enorme files, Moeder Natuur kreunt onder alle uitstoot en veel mensen zitten een hele dag achter hun computer. De oplossing? Een bedrijfsfiets!

winterslaap

Winterslaap

Ook zin om in een warm, donker holletje te kruipen en je ogen pas te openen als de narcissen bloeien? Tijdens de winter lijken we aan de lopende band moe. 

Stoïcisme

Stoïcisme op de werkvloer

Het stoïcisme kent een revival. De eeuwenoude filosofie is hot onder topsporters, politici en jongeren op TikTok. Terecht: de principes zijn nog relevant.

sociale detox

Sociale-media-detox

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Scroll je doelloos op je telefoon? En word je ongelukkig van het perfecte plaatje op sociale media? Probeer een detox.

Gwen

Passie overwint

Gwen kwam in een rolstoel terecht. Dankzij doorzetting en ondersteuning lukte het om opnieuw les te geven. “Ik ben nog altijd dezelfde. Alleen rol ik nu door het leven.” 

dieet

Hoe overleef je een baaldag?

Hoe kom je een dag door die je het liefst gewoon zou overslaan? Dirk: “Ik steek mijn oortjes in en luister naar ‘I am a man’ van Black Strobe. Dit doet wonderen."

wintermythes

Wintermythes

Is het ongezond om je snot op te houden als je verkouden bent? En helpt een glas glühwein op de kerstmarkt om de kou te trotseren? We doorprikken 5 wintermythes. 

kerstboom

Stille nacht

Terwijl wij op kerstavond en oudjaar achteruit leunen aan de feesttafel, zijn Nele en William druk in de weer. Twee hartverwarmende getuigenissen.

werkplezier

Meer werkplezier

Is werkplezier iets abstracts voor je? Jammer, want je bent ongeveer een derde van je dag aan het werk. Met onze 4 concrete tips krijg je meer plezier in je job.

burn-out

Partner met burn-out

Heeft je partner een burn-out? Dan legt dit een serieus gewicht op je relatie en je eigen gemoed. Hoe kan je er zijn voor je partner? En wat doe je beter niet? We geven tips.

Ehbo

EHBO op het werk

Je collega valt plots flauw tijdens een vergadering. Wat nu? Kijk je angstig rond en hoop je dat iemand anders de held speelt? Of schiet je zelf in actie?

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.