Artikels over welzijn

geluk

Zelf geluksstofjes kweken

Heb je regelmatig last van lusteloosheid, vermoeidheid, geheugen- en concentratieverlies? Misschien kamp je met een dopaminetekort. Het goede nieuws? Dopamine kan je zelf aanmaken.

vakantie

Vakantiegeld

De zomervakantie staat voor de deur. En dat betekent voor veel mensen ook: vakantiegeld. Wanneer heb je recht op vakantiegeld? En hoeveel krijg je?

nacht

Wat na een korte nacht?

Een zwoele zomeravond. Je zit op een terras en de witte wijn smaakt goddelijk. Voor je het beseft, is het ver na middernacht. Enkele uren later, sleep je je naar het werk. Herkenbaar? 

ongewenst gedrag

Reageren op ongewenst gedrag

Wat als je getuige bent van ongewenst gedrag. Durf jij dan reageren? Volgens expert Stijn Tondeur maak je zelfs met een kleine reactie een groot verschil.

sportieve bedrijfscultuur

Sportieve bedrijfscultuur

Kinesist Lieven Maesschalck pleit in zijn boek ‘Move’ om ‘bewegen’ in te bedden in de bedrijfscultuur. Diether en Thomas werken bij zo’n sportief bedrijf en getuigen vol vuur.

eenzaam op het werk

Eenzaam op het werk

Als je weinig contact hebt met je collega’s, bestaat de kans dat je je eenzaam voelt op het werk. We leggen uit wat de oorzaken en gevolgen zijn, en wat je er kan aan doen.

dromen

Dromen over het werk

Je hebt een belangrijke meeting en kan de vergaderruimte niet vinden. Als je er na eindeloze omzwervingen arriveert, merk je dat je naakt bent. Droom je ook soms over het werk?

dieet

Digitaal dieet

Het is vastentijd. Tegenwoordig geven we steeds meer een eigen invulling aan deze periode. Geen alcohol in februari, 40 dagen zonder vlees of wat dacht je van een digitaal dieet?

Kunst op het werk

Kunst op het werk

Heeft je kantoor te weinig kleur en karakter? Via Kunst in Huis kan je kunstwerken huren tegen een voordelige prijs. Steven: "Ik ben fan. Alleen laat mijn baas het voorlopig afweten."

nachtwerk

Klaar met de nacht? Slaapwel!

Bijna 1 op 5 werknemers in Vlaanderen werkt ‘s avonds of 's nachts. Maar ons lichaam is niet gemaakt voor dit werkritme. Daarom is zelfzorg belangrijk voor nachtwerkers.

lift

Dansen in de lift

In de lift staart iedereen naar de grond of het plafond. En telkens wanneer iemand instapt, begint er een georchestreerde dans. Waarom gedragen we ons zo vreemd?

opstaan

Opstaan!

Vind jij het ook zo moeilijk om tijdens de winter fris en fruitig uit je bed te rollen? Je bent niet alleen. De duisternis en koude verleiden de meest overtuigde ochtendmens tot eindeloos snoozen. 

Abonneer je op de nieuwsbrief

Of volg ons op sociale media

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.