Artikels over buitenland

noorwegen

Wonen en werken in Noorwegen

Jetske is graag onderweg. Letterlijk en figuurlijk. “Ik probeerde te passen in het huisje-tuintje-boompje-verhaal, maar dat lukte niet. Het zit in mij om op ontdekking te gaan."

Dominicaanse republiek

Wonen en werken in de Dominicaanse Republiek

Eva was nog maar net terug van Suriname of ze voelde het alweer kriebelen. Toen ze een vacature zag met de titel 'Avontuurlijke leerkracht in de Dominicaanse Republiek’, was ze verkocht. 

thailand

Wonen en werken in Thailand

Steven pendelt al enkele jaren tussen Hongkong en Thailand en verloor er z’n hart. En ook bijna een been. “Als je langs een oprit wandelt in Thailand, riskeer je een hondenbeet in je kuiten."

mainz

Wonen en werken in Duitsland

Om vlot te kunnen communiceren met de familie en vrienden van z'n Duitse vrouw, ging Tom werken in Mainz. “Mijn Duits reikte niet verder dan: Wienerschnitzel, was ist denn das?” 

frankrijk

Wonen en werken in Frankrijk

Het hele jaar door een vakantiegevoel? Voor Céline en Gijs is het de realiteit. Zij verhuisden eind vorig jaar met hun kinderen naar Frankrijk om een camping uit te baten.

thailand

Wonen en werken in Thailand

David vaart de wereld rond voor zijn werk. Eén plek is zijn favoriet: Thailand. Hij woont er al 15 jaar. “Soms mis ik de zomeravonden in Antwerpen, maar hier is zoveel meer.”

brazilië

Wonen en werken in Brazilië

Antonet verhuisde van het landelijke Arendonk naar de miljoenenstad São Paulo. Zo’n grote stap was best moeilijk in het begin. Maar meer dan 46 jaar later woont ze nog altijd in Brazilië.

Fillipijnen

Wonen en werken op de Filipijnen

Nico verhuisde vorig jaar naar de Filipijnen. Is dit tropisch paradijs zijn eindbestemming? Misschien wel! Nico: “Het gaat snel, ik ben nog maar net gesetteld en kreeg al groot nieuws.” 

thailand

Wonen en werken in Thailand

Aan de rand van een groot nationaal park bouwden Joan en zijn vrouw hun eigen paradijs. “Soms trek ik met onze gasten door de jungle, op zoek naar wilde olifanten.”

thailand

Wonen en werken in Thailand

Trek je sportschoenen maar aan. Voor een tocht langs groene bergflanken en rijstvelden tot in de jungle. Bram getuigt over zijn hobby trailrunning en zijn leven in Thailand.

Wonen en werken in Frankrijk

Wonen en werken in Frankrijk

Isabelle trok enkele maanden naar Frankrijk. Daar leerde ze de rijke Franse cultuur kennen én zichzelf. “In België help ik anderstaligen aan een job. Nu weet ik hoe ze zich voelen.”

duiken

Wonen en werken in Thailand

Kristel runt in Thailand een succesvolle duikschool en een hotel. “Thaise werknemers zijn inventief en vinden meestal wel een uitweg. Maar ons apenprobleem is nog altijd niet opgelost.”

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.