Artikels over welzijn

introvert

Zeg eens iets

Vond je het als kind verschrikkelijk om een spreekbeurt te geven? En klapte je dicht als de juf je onverwacht een vraag stelde? Dan is de kans groot dat je introvert bent.

menopauze

Menopauze op het werk

Ans getuigt: “Tijdens vergaderingen kreeg ik de ene opvlieger na de andere. Het zweet stroomde over mijn lijf en gezicht. Het enige dat ik kon doen was blijven ademen.”

welkom

LHBTQIA+ op de werkvloer

Discriminatie op de werkvloer op basis van seksualiteit en genderidentiteit, komt nog steeds voor. Als werkgever kan je de drempels voor LHBTQIA+-medewerkers wegwerken. 

gehoorverlies

Werken met gehoorverlies

Gehoorverlies heeft een grote impact op je identiteit, werk en gemoed. Gelukkig kan je als collega of werkgever helpen. Het kost zelfs weinig moeite.

vergaderen

Minder vergaderen

Ook allergisch voor vergaderingen? Vaak zijn ze frustrerend en leiden ze ertoe dat je werk blijft liggen. Zeven tips om minder én efficiënter te vergaderen.

vakantie

Eerste hulp bij vakantie

Eindelijk vakantie! Zalig toch? Niet altijd, volgens stressdokter Luc Swinnen. "Als je te snel overschakelt, kan het fout gaan. Het leven is geen sprookje."

geluk

Zelf geluksstofjes kweken

Heb je regelmatig last van lusteloosheid, vermoeidheid, geheugen- en concentratieverlies? Misschien kamp je met een dopaminetekort. Het goede nieuws? Dopamine kan je zelf aanmaken.

vakantie

Vakantiegeld

De zomervakantie staat voor de deur. En dat betekent voor veel mensen ook: vakantiegeld. Wanneer heb je recht op vakantiegeld? En hoeveel krijg je?

nacht

Wat na een korte nacht?

Een zwoele zomeravond. Je zit op een terras en de witte wijn smaakt goddelijk. Voor je het beseft, is het ver na middernacht. Enkele uren later, sleep je je naar het werk. Herkenbaar? 

ongewenst gedrag

Reageren op ongewenst gedrag

Wat als je getuige bent van ongewenst gedrag. Durf jij dan reageren? Volgens expert Stijn Tondeur maak je zelfs met een kleine reactie een groot verschil.

sportieve bedrijfscultuur

Sportieve bedrijfscultuur

Kinesist Lieven Maesschalck pleit in zijn boek ‘Move’ om ‘bewegen’ in te bedden in de bedrijfscultuur. Diether en Thomas werken bij zo’n sportief bedrijf en getuigen vol vuur.

eenzaam op het werk

Eenzaam op het werk

Als je weinig contact hebt met je collega’s, bestaat de kans dat je je eenzaam voelt op het werk. We leggen uit wat de oorzaken en gevolgen zijn, en wat je er kan aan doen.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.