U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Lekker lange weekends

Kerst en nieuw zijn achter de rug. Nu rest je enkel nog de winterdip. Betrap je jezelf soms op deze sombere gedachte? Dan is er geen betere remedie dan vooruitblikken op de lijst met officiële feestdagen. Als je het een beetje slim aanpakt, heb je dit jaar zeven verlengde weekends in het verschiet! Een overzicht.

We hebben geluk. Dit jaar vallen vijf van de tien officiële feestdagen vlak voor of vlak na een weekend. Ze bezorgen ons niet minder dan vijf verlengde weekends:

 • Paasmaandag: maandag 17 april
 • Feest van de Arbeid: maandag 1 mei
 • Pinkstermaandag: maandag 5 juni
 • Nationale feestdag: vrijdag 21 juli
 • Kerstmis: maandag 25 december

Kan je af en toe een snipperdag nemen? Dan zijn vrijdag 26 mei en maandag 14 augustus prima keuzes. Want in combinatie met de volgende feestdagen, leveren ze je nog eens twee verlengde weekends op:

 • Onze Heer Hemelvaart: donderdag 25 mei
 • Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming: dinsdag 15 augustus

Kijk jij uit naar deze lange weekends? En wat is dan jouw favoriete activiteit? Laat het ons weten! We laten alvast onze redactie aan het woord.

 • Webdesigner en sociale media expert Dirk (45): “Of ik uitkijk naar de verlengde weekends? Vast en zeker. Het breekt de sleur van de werkweken, zonder dat je vakantie moet nemen. De favoriete manier van ons gezin om een lang weekend door te brengen, is naar Disneyland gaan. We hebben er een jaarabonnement en we rijden bij elke kans naar daar. In de lente en de zomer maken we tijdens lange weekends ook graag korte reisjes met onze camper. Ook al rijden we niet ver, we zijn er toch even helemaal uit geweest.”
   
 • Redactrice en teamleider Elke (42): “Ook ik hou van de lange weekends. Het fijnste vind ik om een weekendje te gaan wandelen en uitwaaien. Dat hoeft niet ver te zijn: Zeeland of Luxemburg bijvoorbeeld. Na zo’n dag in de buitenlucht schuif ik graag, doodmoe maar voldaan, m'n voeten onder tafel om te genieten van een lekkere hap en een goed glas. Kunnen we niet weg? Dan durf ik zo’n weekend ook spenderen aan 'projecten' in huis: het uitmesten van de keukenkasten bijvoorbeeld. Of de dressing zomer- of winterklaar maken. Minder leuk, maar ik haal er wel voldoening uit. Het gebeurt dat ik mijn netjes opgeruimde en geordende keukenkasten nog even laat openstaan, om vanuit de zetel mijn werk te bewonderen.”
   
 • Redactrice Barbara (39): “Voor mij hoeven die verlengde weekends niet echt. Sinds ik moeder geworden ben, ben ik al zo weinig op het werk. Eigenlijk geniet ik er het meest van om gewoon te kunnen gaan werken. Bovendien heb ik door mijn driejarig zoontje niet zo veel vrijheid meer als vroeger. Dat maakt mijn verlengde weekends wat minder exotisch dan ik zou willen. Meestal maak ik een fietstochtje met hem naar de winkel, bak ik wafels en ga ik joggen met mijn buurvrouw. En 's avonds aperitieven we op een schapenvel voor onze houtkachel. Dat is mijn favoriete moment!”
   
 • Expert sociale media Stijn (38): “Ik zie ze soms niet aankomen, de verlengde weekends. Opeens zijn ze daar. In de meeste gevallen vind ik dat leuk. Tenzij ik net rekende op die extra werkdag om iets af te werken. Tijdens zo’n weekend trek ik er graag tussenuit, of wijd ik me aan taken op mijn lijstje. Of ik installeer me een hele dag in de zetel om te lezen. Zonder schuldgevoel. Dat kan ook.”
   
 • Webdesigner Hilde (43): “Ik ben wel dankbaar voor die occasionele extra dag. Vaak springen we in onze camper en trekken eropuit. Daarna heb ik echt het gevoel dat ik er een ganse week tussenuit ben geweest. In het najaar gaan we dikwijls op wandeldriedaagse. Een andere populaire activiteit is klussen. In huis of de tuin.”

 

Ingrid Van Wanzeele

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.

Reacties

Ik hou van lange weekends, misschien vind ik er een dagje tussen waarop ik niet hoef te solliciteren, want dat is meer dan een fulltime job waarbij je dan nog van meer dan 95% niets hoort. Ondanks bellen en aandringen. Misschien heb ik dan 1 dagje! Waarin ik kan dromen een job te hebben en me niet langer nutteloos voel.