U bent hier

Doorbreek je isolement

Ben je al een poos op zoek naar werk? Dan weet je het als geen ander: solliciteren kan best eenzaam zijn. Want je doet het meestal in je eentje, van achter een computer bij je thuis. Voel je je stilaan geïsoleerd nu je zoektocht wat langer duurt? Vijf tips om de cirkel te doorbreken.

Tip 1: trek eropuit met je laptop, of gebruik een publieke computer

Ben je het beu om thuis in je eentje te zitten turen naar je computerscherm? Zoek dan de publieke ruimte op: gebruik een computer in de bibliotheek, of installeer je met je laptop of je tablet in een koffiebar met gratis wifi. De verandering van omgeving en de aanwezigheid van mensen zal je deugd doen.

Tip 2: bezoek jobbeurzen, jobdagen en jobdates

Solliciteren moet niet altijd in je eentje en van achter een computer gebeuren. Heel wat werkgevers organiseren regelmatig events om werkzoekenden uit de streek te ontmoeten. Een overzicht van deze jobbeurzen, jobdagen en jobdates vind je in onze agenda. Maak je keuze en ga op pad. Wie weet welke interessante contacten er uit de bus komen?

Tip 3: zoek een coach

Zeker als je al een tijdje solliciteert, kan je de nood voelen aan feedback van een professional. Weet je niet meteen waar je terechtkan? Chat of spreek online met onze sollicitatiecoaches. Ze zijn er om je bij te staan in elke fase van het sollicitatieproces.

Tip 4: ga naar een co-searching-bijeenkomst

Samen met andere werkzoekenden ervaringen en tips uitwisselen, en daardoor beter leren solliciteren. Lijkt dat jou wel wat? Dan is co-searching iets voor jou. Momenteel zijn er co-searching-workshops in Gent, Leuven en Antwerpen.

Tip 5: ga langs bij familie en vrienden

Wacht niet tot familie of vrienden je bellen om iets leuks te doen, omdat je ervan uitgaat dat ze door hun job geen tijd hebben. Blijf initiatief nemen ook al heb je meer zin om in de zetel onder een dekentje tv te kijken. Eens je de deur uit bent, zullen de buitenlucht en de contacten je energiepijl opkrikken.

 

Ingrid Van Wanzeele

Gepubliceerd in