Columns

Tim: krapte

Post-covid is het in de dienstenchequesector: alle hens aan dek! 

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat we nog harder moeten werken dan voorheen om de beste werkgever van het land te zijn. Om die weinige sollicitanten te overtuigen om voor ons te kiezen. Ze zullen het zich niet beklagen. Ik weet dat al wel, nu de rest van de wereld nog.

Om de toekomst met vertrouwen en ambitie tegemoet te gaan richten we ons ook actief op overnames. Zo ging ik de voorbije weken al bij een aantal collega-dienstenchequebedrijven op de koffie. 

En dat mag je best letterlijk nemen. Sommige bedrijven in onze sector worden geleid vanuit de eigen living of vanuit een piepklein kantoortje. De eerste keer schrok ik, toen was het zelfs in een groot houten tuinhuis. Maar… de koffie stond altijd klaar! Fantastisch toch.

Het valt op hoe hartelijk de zaakvoerders en consulenten van die kleine bedrijven met hun mensen omgaan. Ze kennen ze van binnen en van buiten en kantooruren bestaan niet: altijd welkom! 

Als je kan werken bij mevrouw Leemans heb je echt het gevoel dat je werkt bij een vriendin. 

Het is die hartelijkheid -die omgang met elkaar- die we ook in ons groter bedrijf willen laten floreren. 

Daarom zijn we ook uiterst geïnteresseerd in die kleinere spelers. Ze werken niet altijd even professioneel en het rendement zit niet goed genoeg om rendabel te blijven. Maar de absolute basis -hun hart voor mensen- zit meer dan goed. 

Ze gaan voor klanten en collega's door het vuur, altijd en overal. En daarom willen wij ze graag opnemen in ons groter geheel. 

Zij houden ons scherp wat betreft hartelijkheid en er zijn voor je mensen. Wij maken hen beter in professionalisering. Zo zorgen we samen voor een duurzame samenwerking. 

We willen niet de grootste worden, maar wel de hartelijkste. In het belang van alle collega's en vervolgens ook de klanten. Onze droom!

Nu zijn overnames toch vaak wel pittig, of dat nu in een tuinhuis is of niet. 

Het financiële speelt natuurlijk een grote rol. Als de tegenpartij vertelt dat ze voor jou kiezen in plaats van voor een andere partij die een hoger bod heeft uitgebracht, krult je neus wel een beetje. 

'Soort zoekt soort' zei mijn moeder vroeger weleens. En ze heeft -zoals vaak- gelijk! Gelijkgezinde hartelijke mensen vinden elkaar, trekken elkaar aan. 

Of die overnamegesprekken effectief tot iets uitgroeien, zullen we pas over enkele weken, zelfs maanden kunnen meedelen. 

In ieder geval is het nu aftellen tot we minder afstand moeten houden en onze hartelijkheid weer volop mogen uitspelen. In onze kantoren, tijdens overlegmomenten, opleidingen en onze feestjes.

Die feestjes zouden trouwens een mooie welkom zijn voor eventuele nieuwe sollicitanten of collega's uit een overname. 

Ik zoek alvast het telefoonnummer van Bart Peeters en Regi op. Dat lijken me ook wel hartelijke mannen!

Bedrijfsleider Tim

Wie is bedrijfsleider Tim?

Tim: "Profvoetballer was mijn eerste keuze, maar dat was een beetje te veel gedroomd. Uiteindelijk kwam ik onverwacht in de wondere wereld van de dienstencheques terecht. Een dienstenchequebedrijf leiden is de job van mijn leven. Een speeltuin waarin ik me kan uitleven."

Ook interessant

Tim: duivelse details

Mijn favoriete bassist Michel De Coster van De Mens heeft een boek geschreven over leiderschap. Hoofdstuk drie gaat over de stelling dat een goede leider zich niet bezighoudt met details.

Tim: tongtwisten

‘Jij hebt nogal een 'jobke': gaan lunchen, wat vergaderen en voor de rest moet iedereen naar jou luisteren!’ Dat zeggen mijn vrienden als ze de draak steken met m'n verantwoordelijkheden. 

Tim: management mama

Toen ik met gezondheidsproblemen kampte, vroeg mijn mama: "Zou je niet wat minder sporten en minder concerten bijwonen?" Met geen woord repte ze over minder hard werken.