Artikels over solliciteren

eerste job

Zo vind je je eerste job

Klaar met studeren en genoten van je vakantie? Dan is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk: je eerste job. Hoe vind je snel een leuke baan? Onze sollicitatiecoaches geven tien tips. 

sollicitatiegesprek

Scoor tijdens je gesprek

Wil je de rekruteerder omverblazen tijdens je sollicitatiegesprek? Oefen online met een sollicitatiecoach van VDAB. Zo begin je vol zelfvertrouwen aan het echte werk!

sollicitatiebrief

Wat rekruteerders niet graag lezen

Staat in je sollicitatiebrief dat je een teamplayer bent? Daarmee scoor je weinig punten. Zeker als de anderen dit ook claimen. We verzamelden de belangrijkste valkuilen en geven tips.

ChatGPT

Solliciteren met ChatGPT

Hoe kan de digitale assistent ChatGPT je helpen om te solliciteren? En wat zijn de valkuilen? We vroegen het aan Tine Draeck, sollicitatiecoach bij VDAB.

twijfel

Twijfels na een sollicitatie

Heb je een slecht gevoel na je gesprek, dan denk je beter twee keer na voor je ja zegt. Laura: "De directeur vroeg me: 'Sport jij ook of heb je daar geen tijd voor met je kind?'”

lievelingsvraag van rekruteerders

Lievelingsvraag van rekruteerders

We vroegen vijf rekruteerders naar hun favoriete sollicitatievraag. Wat blijkt? Het merendeel van de favorieten zijn klassiekers, maar er zitten ook minder bekende vragen tussen.

 

waarom wil je bij ons werken?

Waarom bij ons?

‘Waarom wil je bij ons werken?’ is een populaire sollicitatievraag. Wat willen werkgevers ermee te weten komen? En hoe blaas je ze omver met je antwoord? We vroegen het aan Securitas en de CM.

rekruteren in de zomer

Rekruteren in de vakantie

Veel bedrijven doen het de komende weken rustig aan als het op rekruteren aankomt. Is dit wel een goed idee? Vijf goede redenen om tijdens de vakantie wel aan te werven.

op de rooster

Op de rooster

Sollicitanten moeten een goede indruk maken tijdens het jobinterview, maar dat geldt evengoed voor jou als rekruteerder. Acht tips om kandidaten voor je te winnen.

teleurgesteld

Niet geselecteerd? Kop op!

Iedereen maakt het mee: slecht nieuws na een sollicitatie. Vijf tips om positief om te gaan met een afwijzing.

trein

Met de trein op gesprek

Heb je een sollicitatiegesprek? Neem de trein in plaats van de auto. Goed voor het milieu én je portemonnee. Je kan bij VDAB een gratis treinticket bestellen.

 

 

gat in cv

Gat in je cv

Door Australië getrokken? Een tijd zonder werk gezeten? Zo ga je om met een gat in je cv.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.