Artikels over loopbaan

nieuwe job

Eerste weken in een nieuwe job

Starten in een nieuwe job is niet evident. We vonden drie moedige mensen die het afgelopen jaar van werk veranderden. Liesje: “De eerste weken heb ik een paar keer gehuild ‘s avonds.”

zorg

Kies voor de zorg

Zorg je graag voor anderen en wil je de overstap maken naar de zorgsector? Zeker doen!

ochtendrituel

Ochtendrituelen

Sommigen zweren bij een vaste ochtendroutine, anderen laten de dag op zich afkomen.

darts

Passende job

Heb je geen idee welke jobs bij je talenten en persoonlijkheid passen? Vijf tips.

Empathisch zijn

Ben je zenuwachtig als je baas een moeilijke presentatie geeft? Word je triestig als je collega huilt? Empathie is een kracht, maar er zijn ook valkuilen.

Geen ambitie, mag het?

Zwoegen en zweten. Volledig vrijwillig en voor dat ene doel: de carrièreladder beklimmen. Maar wat als je niet per se hogerop wil? We vroegen 4 ‘ambitieloze’ werknemers wat hen drijft. 

Namen onthouden

In een nieuwe job of op netwerkevenementen kom je veel mensen tegen. Gelukkig bestaan er trucs om namen te onthouden.

Maak er werk van

Zoek je een nieuwe job, wil je jezelf heroriënteren of wil je blijven leren? Maak een account aan op vdab.be. Dit is gemakkelijk, verplicht je tot niets en biedt heel wat voordelen.

53 jaar en plots werkloos

Paul getuigt over zijn zoektocht naar een job. “De eerste dag van mijn werkloosheid viel op 1 mei, Dag van de Arbeid. Ironisch, niet?”

Terug van weggeweest

Opnieuw aan de slag gaan bij je ex-werkgever. Kan dat? Natuurlijk! Het komt vaker voor dan je denkt, en het heeft zo zijn voordelen.

Kijk eens in de spiegel

Weet jij wat je graag doet en goed kunt? Druk eens op de pauzeknop en leer jezelf opnieuw kennen. Dat deed Ilias ook. Dit leidde tot verrassende nieuwe inzichten. 

Ontevreden op het werk

Voel je je niet gelukkig in je job? Volgens een onderzoek van Robert Walters wil 94% van de werkgevers graag dat hun werknemers hen laten weten dat ze niet tevreden zijn.

Ontvang tips en verhalen over solliciteren en werk

Of volg ons op social media

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.