Artikels over loopbaan

afscheid in stijl

Afscheid in stijl

Geef je je ontslag? Doe dit op een professionele manier en blaas geen bruggen op. We geven 6 tips voor een mooi afscheid. Stijn: “Ik organiseerde een picknick."

promotie

Zo word je zichtbaar

Wil je dat jouw baas aan je denkt bij een promotie of salarisverhoging? Dan is het belangrijk om uit te pakken met je successen. Negen tips om zichtbaar te worden.

 

leerkracht

Gratis opleiding leerkracht

Julie en Tara droomden ervan om les te geven. Na een loopbaan in de privé, klopten ze aan bij VDAB om zich om te scholen. Julie: “Als juriste kon ik maar een stukje van mezelf tonen.” 

pensioen

Pensioenwijsheid

Drie collega’s die met pensioen gaan vertellen over hun beste en slechtste beslissingen, en geven loopbaantips. “Het is niet omdat je de lat lager legt dat je hoger springt.”

Geboorteverlof

Meer geboorteverlof

Is je partner bevallen, dan heb je voortaan recht op 20 dagen verlof. Matteo: Wellicht wordt het in het begin 'overleven’. Hopelijk hebben we dankzij m'n verlof ook tijd om te genieten." 

afscheid

Tijd voor afscheid

Bedrijven investeren veel energie in het rekruteren van mensen, maar voor wie vertrekt is er minder tijd. Dat is zonde want met een goed exitgesprek haal je veel uit zo’n vertrekmoment. 

fout maken

Fout opbiechten

Sommige flaters hebben grote gevolgen. Je kan er bijvoorbeeld klanten door verliezen of je bedrijf een financiële klap bezorgen. Maakte je een ernstige fout op je werk? Enkele tips.

netwerken

Online netwerken

Een goed netwerk kan deuren openen voor je carrière. De dag van vandaag hoef je daarvoor geen netwerkavonden en recepties meer af te schuimen. Het kan gewoon online. 

stage

Van stage naar vast contract

Met een stage kan je een eerste praktijkervaring opdoen, maar het is ook een mogelijke opstap naar een vast contract. Vijf tips om je stage om te zetten in een job.

ochtendrituel

Ochtendrituelen

Sommigen zweren bij een vaste ochtendroutine, anderen laten de dag op zich afkomen.

Empathisch zijn

Ben je zenuwachtig als je baas een moeilijke presentatie geeft? Word je triestig als je collega huilt? Empathie is een kracht, maar er zijn ook valkuilen.

Geen ambitie, mag het?

Zwoegen en zweten. Volledig vrijwillig en voor dat ene doel: de carrièreladder beklimmen. Maar wat als je niet per se hogerop wil? We vroegen 4 ‘ambitieloze’ werknemers wat hen drijft. 

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.