U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Gênante kerstfeestjes

Het einde van het jaar is in zicht. 'All I want for Christmas is you', glühwein, foute truien, maar ook… kerstfeestjes op het werk! Een leuk moment om het jaar met de collega's af te sluiten in een ontspannen sfeer. Alleen, het is een dunne lijn tussen je amuseren en jezelf compleet voor lul zetten. 3 verhalen van werknemers die het iets te 'jolly' maakten tijdens het kerstfeestje. Ho ho ho! 

Timothy: 'Ik liet de vrouw van mijn baas op de dansvloer vallen'

'Ik had al enkele kerstfeestjes achter de rug bij het ICT-bedrijf waar ik werk en dat was telkens gezellig zonder dat het uit de hand liep. Deze keer mochten we voor het eerst onze partners meebrengen. Een leuk initiatief, omdat je je collega's al dag in, dag uit ziet en vaak over hetzelfde praat. Met de partners erbij leer je een andere kant van hen kennen.

Heel gezellige avond dus, en op een gegeven moment werden de stoelen aan de kant geschoven en begonnen een aantal collega's en partners uitbundig te dansen. Ikzelf was ook in vorm en ging spontaan swingdansen met de vrouw van de baas… tot het gruwelijk misging.

Bij een (achteraf gezien té) zwiepende beweging verloor ik de controle en kon ik de vrouw in kwestie niet meer tegenhouden, waardoor ze hard achterover smakte. Het feestgedruis werd in 1 klap in de kiem gesmoord en gechoqueerde blikken waren mijn deel.

Gelukkig kon de vrouw er meteen mee lachen en hadden zowel zij als haar man al genoeg gedronken om er zich weinig druk om te maken. Maar in het vervolg denk ik wel 2 keer na voor ik de vrouw van de baas nog eens in dronken toestand ten dans vraag…'

Joris: 'Ik werd wakker in een zetel met kots'

Joris zal zijn eerste kerstfeestje bij een niet nader genoemd marketingbureau niet licht vergeten. 'Ik werkte al bijna een jaar bij het bedrijf en voelde me er goed. De sfeer was er los en mijn verwachtingen voor het kerstfeest waren dan ook hooggespannen.

Het feestje was de donderdagavond voor de kerstvakantie en de vele flessen limoncello moesten de avond op temperatuur brengen. Alleen, ik vloog er iets te enthousiast in. En dat enthousiasme heb ik eigenlijk de hele avond aangehouden… Ook de andere collega's waren goed in vorm, maar hadden zichzelf blijkbaar toch iets beter in de hand.

Want het was ík en niet zij die de volgende ochtend wakker werd in de zetel die in onze 'creatieve ruimte' staat… In een plas kots. Hoe was ik hier in godsnaam terechtgekomen? Nog voor ik goed en wel besefte wat er gaande was, sijpelden de eerste collega's op vrijdagochtend al binnen op kantoor. Blijkbaar was ik in de zetel in slaap gevallen en hadden ze mij maar laten liggen.

Puur uit leedvermaak besloten enkele collega's er de bewakingsbeelden bij te halen. Alsof de hele situatie nog niet pijnlijk genoeg was, zag ik mezelf op de camerabeelden opstaan uit de zetel, naar de plantenbak stappen, en daar onbekommerd een plasje doen in de planten.

Toen het hoongelach afnam zagen we hoe ik een tijd later ook nog eens wakker werd om in de zetel over te geven, waarna ik me doodleuk omdraaide en verder sliep. De andere collega's konden er allemaal smakelijk om lachen, maar ik zakte door de grond van schaamte. Dit overkomt me nooit meer!'

Delphine: 'De microgolfoven vloog in brand omdat we warme wafels wilden'

'Op ons kerstfeestje op kantoor deden we gourmet. Gezellig en lekker, maar er was geen dessert voorzien. Aangezien ik wel altijd nog een plaatsje vrij hou voor een toetje, moést en zou ik een oplossing vinden.

Samen met enkele collega's trokken we naar de snackautomaat, waar iemands oog op de suikerwafels viel. 'Als we dit nu in de microgolf stoppen, hebben we warme wafels!' Licht onder invloed van alcohol gooiden we enkele wafels in de microgolfoven, gaven we een draai aan de knop en gingen we nog een biertje halen.

Even later kwamen we terug bij de microgolfoven… die ondertussen in brand stond! Rookontwikkeling, massahysterie, een kapotte microgolfoven en einde feestje! Onnodig om te zeggen dat we de kerstvakantie met een domper in gingen! In het vervolg ga ik goed nadenken voor ik me nog eens aan bezopen culinaire experimenten waag.'
 

Je ziet het: een kerstfeestje op het werk dient om je te amuseren in een ontspannen sfeer, maar je houdt het maar beter professioneel om geen vieze nasmaak over te houden aan de glühwein!

 

Diederik Van Vlem 

Gepubliceerd in