U bent hier

december 2018

Gênante kerstfeestjes

Gênante kerstfeestjes

Het einde van het jaar is in zicht. ‘All I want for Christmas is you’, glühwein, foute truien, maar ook… kerstfeestjes op het werk! Een leuk moment om het jaar met de collega’s af te sluiten in een ontspannen sfeer. Alleen, het is een dunne lijn tussen je amuseren en jezelf compleet voor lul zetten. 3 verhalen van werknemers die het iets te ‘jolly’ maakten tijdens het kerstfeestje. Ho ho ho!

Volledig artikel
Eindejaarspremie? Check!

Eindejaarspremie? Check!

Een eindejaarspremie of ‘dertiende maand’ is voor veel werknemers een geschenk uit de hemel. Wanneer heb je recht op een eindejaarspremie en hoeveel bedraagt ze? We vroegen het aan expert André Leurs.

Opgepast: oplichterssyndroom

Opgepast: oplichterssyndroom

Voel je je minder goed dan de anderen, ook al heb je een succesvolle loopbaan? Schrijf je je professionele succes toe aan toeval en geluk in plaats van aan talent en inzet? Dan heb je misschien last van het oplichterssyndroom.

Vrijwilligerswerk werkt

Vrijwilligerswerk werkt

Heb je het moeilijk om een job te vinden omdat je weinig werkervaring hebt? Ga als vrijwilliger aan de slag in de sector waarin je werk zoekt. Liesa: "Mijn vrijwilligerswerk heeft me enorm geholpen."

Werkgever aan het woord: burn-out

Werkgever aan het woord: burn-out

Manager Steven: "Onlangs zei m'n baas: 'Burn-out is alleen mogelijk bij zwakke mensen. Wij hebben geen sensibilisering nodig, ander onderwerp!' Ik kon mijn oren niet geloven. Zijn empathiegehalte is even hoog als het watergehalte in het zand van de Sahel."

Guido's gedacht: pendelgeurtjes

Guido's gedacht: pendelgeurtjes

"Bij deze een warme, beleefde en vriendelijke oproep aan mijn mede-pendelaars. Ik begrijp volkomen dat u een dagelijkse portie vitamine C moet binnenslaan. Maar moet dat echt in de vorm van mandarijntjes of sinaasappels?"

Wonen en werken in Bolivia

Wonen en werken in Bolivia

Op de lagere school was Rik gefascineerd door de verhalen van de Duitse dokter Albert Schweitzer. Nu, zoveel jaar later, is hij zelf dokter en richtte hij ‘Doctors on Mission’ op. Zijn doel? De allerarmsten van hulp voorzien.