Artikels over andere job

nieuwe job

Eerste weken in een nieuwe baan

Een nieuwe baan is niet evident. We vonden drie moedige mensen die het afgelopen jaar van werk veranderden. Liesje: “De eerste weken heb ik een paar keer gehuild ‘s avonds.”

zorg

Kies voor de zorg

Zorg je graag voor anderen en wil je de overstap maken naar de zorgsector? Zeker doen!

darts

Passende job

Heb je geen idee welke jobs bij je talenten en persoonlijkheid passen? Vijf tips.

Maak er werk van

Zoek je een nieuwe job, wil je een carrièreswitch maken of wil je blijven leren? Maak een account aan op vdab.be. Dit is gemakkelijk, verplicht je tot niets en biedt heel wat voordelen.

Tijdelijk werkloos, wat nu?

Ben je jammer genoeg tijdelijk werkloos door de coronacrisis? Ontdek hoe we je helpen. Van gratis opleidingen tot tijdelijke jobs.

Een bijzondere start

Op 30 maart ging Job aan de slag bij VDAB als UX-designer. Hoe is het om te starten in een nieuwe job als je je huis niet uit mag?

Ingenieur werd klusjesman

Vijf jaar geleden had Rob genoeg van zijn baan als ingenieur. Hij gaf zijn ontslag, en ging aan de slag als klusjesman. Hoe kijkt hij terug op zijn carrièreswitch? Hij maakt de balans op.

Eerste werkdag

Na intensief solliciteren heb je eindelijk een job te pakken, proficiat! De volgende stap is een goede indruk maken op je nieuwe collega’s. Die opdracht begint meteen, op de eerste werkdag op je nieuwe werkplek. Waar kan je op letten? Acht tips om je eerste dag glansrijk door te komen.

Welkom terug

Negen procent van de Belgische werknemers keert terug naar een vroegere werkgever. Overweeg je dit ook? Drie tips voor een geslaagde terugkeer.

Nieuwe job

Heb je een toffe baan te pakken? Fijn, maar de buit is nog niet helemaal binnen. De komende maanden moet je bewijzen dat je echt geknipt bent voor de job. Deze tips helpen je.

Vijftigplusser vindt werk

Werk vinden als vijftigplusser: het kan. Geert (62) getuigt: “Op mijn 59-ste ging ik aan de slag bij Infrabel als verkeersleider. Nooit gedacht dat ik nog zo'n kans zou krijgen."

Vijftigplusser zoekt job

Werk vinden als vijftigplusser is een heuse uitdaging. Vijf tips om de weg terug te vinden op de arbeidsmarkt en de werkgevers te overtuigen van je capaciteiten.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.